Pienoismallit.net

Espoon terveyslähde 1790-luvulla

Pellot ja niityt I

Jälleen on aika iltahetken, joka päättää mallailutäyteisen päivän tietokoneen ääressä istuen ja rakennusblogin päivitystä päivitellen…
Aikaisemmassa merkinnässä taisin mainita, että kaikki niityt, pellot ja ruohokentät luodaan GrassMasterilla, tuolla oivalla ja yksinkertaisella heinäkoneella.
Laitteessa hyödynnetään hankaussähköä, jossa masiinan säiliöön laitettu heinäsilppu "sähköistetään" pariston avulla ja varistellaan maisemaliimalla siveltyyn maastopohjaan. Itselläni on Nochin GrassMaster, mutta vastaavia laitteita on saatavilla muiltakin valmistajilta. Kyseinen laite on kuulema helppo tehdä itsekin. Varistin on mielestäni viime vuosien parhaita maisemarakentamisen oivalluksia. Laitetta on helppo käyttää ja heinävalikoima on niin värien kuin heinien pituuden suhteen runsas.
Terveyskylpylä rakennettiin peltojen keskelle, luonnonlähteen viereen. Pienoismallissa on sekä viljeltyä peltoa, luonnonniittyä sekä jonkinlaista hoidettua, ehkä niitettyä nurmea rakennusten läheisyydessä. Kaikki tämä siis synnytetään GrassMasterilla.
Aikaisemmissa merkinnöissä on selostettu maisemapohjan maalaus. Maalattuun pintaan siveltiin maisemaliimaa, GrassMasterin johdon päässä oleva naula painettiin maastopohjaan ja annettiin masiinan laulaa…Sähköistyneet heinänpätkät ravisteltiin pystyyn märkään liimaan. Heinänpätkät jäävät todellakin hyvin pystyyn maastoon.
Halusin erotella pellot ja niittyalueet toisistaan. Peltojen tekemisessä käytin ruskeampia, tuleentuneen viljan sävyisiä, "heinänpätkiä", joiden sekaan sekoitin myös jonkin verran vihreitä sävyjä. Luonnonniittyjä ravistellessani käytin puolestaan huomattavasti enemmän erilaisia vihreitä sävyjä, joihin sekoitin vähän vihreää. Tein maastoon lisäksi yhdellä värillä selkeitä länttejä, jotta pelloista ja niityistä ei tulisi liian tasavärisiä.
Heinien pituuksia vaihtelemalla voi maastoon yrittää luoda syvyysvaikutelmaa ja vaihtelua. Pellon ja niityn rajan jätin selvästi näkyväksi.
Liiman kuivuttua voi pölynimurilla varovasti imeä irtonaiset heinät ja nostaa pystyyn kaatunutta heinää. Lakoontuneita kohtia peltoon voi tehdä leikkaamalla kynsisaksilla heinää lyhyemmäksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!