Pienoismallit.net

Espoon terveyslähde 1790-luvulla

Maisemapohjan maalaus

Espoon terveyslähteen rakennusten piha-alueista tehdään niittymäisiä ruohokenttiä, jotka ovat kyllä hoidetut ja niitetyt, mutta eivät kuitenkaan puistomaisen huolitellut. Kylpyläalueen ulkopuolelle mahtuu myös hieman niittyä ja peltoa.
Kaikki piha-alueet, niityt ja pellot tullaan tekemään GrassMasterilla. GrassMasterilla tehtyjen ruohikoiden ja heinikoiden alta pilkistää maapohja, jonka väritykseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä maapohjan väri antaa heinikolle oman säväyksensä.
Aikaisemmin olen maalannut maapohjan vihreänruskealla tavallisella lateksimaalilla.Tällä kertaa kokeilin WoodlandScenicsin pigmenttejä, joilla olen maalaillut mm. kallioita. Pigmenteissä on hyviä valmiita maanläheisiä sävyjä, joita on helppo käyttää. Pigmentit ovat kuivuttuaan täysin mattapintaisia, mutta niissä ei ole lainkaan liima-ainesta.
Vaahtomuovin pala on hyvä työväline pigmenttien levittämisessä. Vaahtomuovilla taputetaan epämääräisiä länttejä kutakin väriä, eri värien väliset rajat on helppo liuduntaa, kun väri on vielä märkää. Maastopohja saa olla vaihtelevan laikukas. Pigmenttikäsittelyn voi joutua tekemään useamman kerran, sillä yksi värikerros on vähän läpikuultava ja varsinkin, jos pigmenttiä on ohentanut vedellä. Olennaista on häivyttää pohjan valkoinen väri.
Pigmentissä ei ole liima-ainesta, joten ennen uutta värikerrosta pinta kannattaa käsitellä maisemointiliimalla. Maisemointiliima sitoo aikaisemmin levitetyn kerroksen. Levitin maisemointiliiman pienellä vaahtomuovitelalla. Liimana käytin WoodlandScenicsin maisemointiliimaa, joka kuivuu mattapintaiseksi.
Maisemapohjan pinta käsiteltiin pigmenteillä kolmeen kertaan.

Kommentit

Erittäin kiintoisaa seurata tätä blokia,paljon hyviä vihjeitä dioraman tekoon tässä.
Ne jotka aikovat tehdä maasto dion ,kannataa ottaa vinkiä tästä.
Katsotaan mitä jatkossa tapahtuu,onhan jo 1/87 aika sopivan kokoinen scala lähellä 1/72:hta.
Tuleeko paljon kasvillisuuta paljonkin tähän?
Sitten vuoden aika:kevät ,kesä tai syksy?
Myös tuleeko figureita vai ihan ilman?
Montako rakennusta tähän tulee?
Myös onko rakennuksista tarkaa tietoa:värit,tyyli?
Toivon parasta jatkoa työhösi.Eerik