Pienoismallit.net

BA-10A

Neuvostoliitto 1941

Zvezdan BA-10A panssariauto muutaman vuoden takaa.

Tämä Zvezdan sarja oli mallia "puolikehno", eli ei parhaasta päästä mutta ei toivotonkaan! Mallista oli mahdollista tehdä BA-10A (kuvissa) tai BA-10M, jossa olisi ollut mm.takarenkaiden lokarien päälle säiliöt.

Yhteensopivuusongelmista johtuen tyydyin A-malliin. Mainittavana vielä, että mallissa tuli mukana moottori ja kuljettajan paikan sisätilat (mallissa ei tornin sisätiloja). Sisätiloissa olisi ollut mm.ratti ja vaihdekeppi. Mutta nämä olisivat olleet vaihtoehto, jos ovet olisi jättänyt auki. Malli sai pientä parannusta alumiiniputkesta, kirkasosista (lamput) ja muutamasta syövyteosa kahvasta!

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä. Siirtokuvat löytyivät EE:n BT-7 arkilta ja asennuksessa auttoi Micro Sol.

Vanhennuksina öljyvärit ja pyörästöön kunnon kuraukset. Kuraus sekoituksella Tamiyan tinneriä ja MIG:in pigmenttejä. Öljyläikkiä olisin varmasti laittanut, jos mallin olisin rakentanut nyt, mutta en halua koittaa parantaa vanhaa mallia, vaan jättää sen sellaiseksi kuin se valmistuttuaan muutama vuosi sitten oli.

-Waltter Holm

Kommentit

Hyvä ja tasapainoinen malli.
Makean näköinen pahaniivan menopeli.
Niinhän se on aina vanhoihin löytyy parantamisen varaa ja uusia ideoita.
Maalaus ja vanhennus on mallikasta,sopivan rapainen kevät rospuuton aikaan.
Muutama asia pistää silmään tuo rungon pk on liian syvällä nyt?
Nuo ajan luukussa olevat niitit?
Muuten ok.
Jermakki 12.7.2014 17:57 Vastaa lainauksella
Moro, itselläni on sama malli säistämisvaiheessa. Olet tehnyt siistiä jälkeä. Lohduttavaa huomata, että jollain muullakin on samat kipupisteet tämän mallin kanssa.
Omasta mielestäni todella hyvin onnistunut säistäminen ainakin itseäni miellyttää suuresti eikä kyllä mallisakaan muutenkaan ole mitään valittamista. Ruosteetkin on toteutettu migin pigmenteillä?
Aidon näköinen, hyvin toteutettu malli huutaa korvessa: alusta, vinjetti, mikä tahansa…!?
Erittäin bueno!!
Oikeen hienosti onnistunut ajokki. Pidän erityisesti säistyksestä, tää olis kiva dioon.