Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109F-4Z/Trop

Afrikan mersu

Panokseni mersu ryhmärakenteluun: Luutnantti Hans Joachim "Jurgen" Harder'in nimikko kesällä Libyassa 1942.
Jurgen Harder oli yksi kolmesta lentäjäveljeksestä, joiden kaikkien kohtalona oli menehtyä sodan kurimuksessa. Vanhin veli Harro, jonka nimen muistoa Jurgen kantoi kaikissa mersuissaan, kuoli ilmataistelussa Englannin Kanaalin yläpuolella jo sodan alkukuukausina 1940. Nuorin Harder, Rolf, kaatui Itärintamalla.
Jurgen Harder sinnitteli hengissä pisimpään, saavuttaen urallaan 64 ilmavoittoa ja ehti ansaita ties kuinka monta kunniaplakaattia, rautaristejä ja ritarinmerkkejä sun muita. En tiedä lohduttivatko paljoakaan jälkeenjääneitä.
Sodan viime kuukausina Harder, joka oli kohonnut majuriksi nimitettiin 1945 JG 11 komentajaksi, päällimmäisenä hommana Berliinin puolustaminen. Näissä tehtävissä hän ei ehtinyt olla kuin pari- kolme viikkoa kun eräällä lennolla Bf109G-14:n moottori petti, työntäen myrkyllisiä kaasuja ohjaamoon, seurauksena ohjaajan tajuttomuus ja koneen syöksyminen maahan.

Malli on ICM, hieman ristiriitainen, suhteellisen pehmeästä muovista puristettu. Osien sopivuus hyvä, tai ei ollenkaan.
Mitään ei kannata liimata sovittelematta. Tässä kokoluokassa myös moottoriosasto on mallinnettu mukavanlaisesti. Rakentelin moottorinkin, mutta en sitä esille laittanut, ei siitä niin hyvää tullut. Muuten sarjan mallinmukaisuus on nähdäkseni hyvä ja pienellä vaivalla sovitteluissa kittaamisen tarve jää melko minimaaliseksi. Aavikkoväri Lifecolorin ja pohjan sini Gunzea.

Kommentit

AJ 26.5.2014 22:22 Vastaa lainauksella
Moi Pertti,
Tyylikkään tasapainoinen Afrikan BF 109F-4Z/Trop lekopienoismalli. Mainio taustoitus/historiikki ja mielenkiintoisen lekoyksilön olet valinnut. Surullinen tarina tuo kaikkien kolmen veljeksen kaatuminen eri tst-alueilla sodan eri ajanjaksoina.

Rakennussarjan ristiriitaisuudesta huolimatta, oivan onnistunut malli, hillitty säistäminen/vanhentaminen sopivat hyvin tähän pienoismalliin - kuten jo sanottu tyylikkään tasapainoinen kokonaisuus. Parhain terveisin, AJ
Kyllä on hyvän tyylinen mersu.
Ehkä puuttuu jarru letkut nyt?
muuten erittäin kuten AJ totea tasapainoinen ja laadukas työ tässä mallissa.
Kaikki nappiin, tässä Icm:n mallissa joka on keskinkertainen luokaltaan.
Mutta kun on tasokas mallari niin se saa aikaiseksi juuri tälläisen työn.
PhantomII 28.5.2014 07:45 Vastaa lainauksella
ICM:n mallista en mitään tiedä, mutta valmis tekele näyttää hyvältä ja siististi rakennetulta. Ehkä pientä pölyn tuntua pintaan voisi lisätä? Ja Eerikki jo bongasi jarruputkien/-letkujen puuttumisen.

Tämä aavikkomaalaus on ehdottomasti parhaimpia ellei paras versio, Mersun todella monista camoista. Ehkä siksikin, että se antaa Mersun piirteiden tulla mukavasti esiin.

Tarkemmin katsoen kyllä sitä pölyä näyttää pinnassa olevankin.
Kiitoksia vaan kaikille kommenteista. Kyllä ne jarruputket/letkutkin siellä ovat, eivät vaan osu näkyville näistä kuvakulmista.
Siististi viimeistelty ja maltilla vanhennettu Mersu.
Tyylikäs toteutus, kuten aiemmin todettiin! Revellin BF 109F-4 taitaa olla tämä sama sarja muistaakseni, koska rakentaessani sitä huomasin rangoissa ICM -logon. Saitko moottorin mahtumaan tuonne sisälle? Itse jätin sen suurelta osin pois koska nokkapellit eivät tahtoneet mennä kiinni.
Rakentelin moottorin kyllä valmiiksi, mutta jätin sen suosiolla ulkopuolelle ja liimailin pakosarjojen aukkoihin konpeltien sisäpuolelle täytelevyt jotta pakosarjat saa johonkin kiinnitettyä. Sarjan konekiväärit myös hylkäsin, olivat mielestäni melko oudon tapaisia. Korvasin ne RB:n messinkisillä piipunpätkillä.
Kuvista huokuu hienosti Afrikan hiekkalakeuden auringonpaahteinen tunnelma. Ei voi muuta todeta, kuin: hyvä camo-valinta ja tarpeeksi pikkutarkka/huolellinen mallinnus ko. aiheesta. NAM!
Hieno on mersu, aavikkomaalaus on kylä tyylikäs, icm:än mallit ei ole ihan helppoja mutta hyvin olet selvinnyt urakasta:) Hillitty säistys ja siisti rakentaminen ovat kyllä edukseen tässä.
Malli on ok, mutta kuvat eivät. Tarkoitan enemmin lähikuvia ja maanpinnan tasolta kuvattuja.