Pienoismallit.net

Merkava Mk.2

-

Kommentit

En hienostele: Ensinnäkin, raivostuttavaa jos 11-vuotias sälli tekee noin siistiä ja huolellista jälkeä :) Merkava on onnistunut sinulta todella mainiosti, ja annan vielä lisäpisteitä siitä että olet tehnyt tuon siveltimellä, ja erittäin hyvin oletkin maalannut tuon. Maalipinta on elävä ja vaihteleva. Voi hyvin kuvitella minkä tasoisia malleja sieltä suunnalta sopii odotella näytille jatkossa. Panssarispesialistit varmaan kertovat sulle lisäkikkoja ja vinkkejä, mutta sulla on kyllä hyvin homma hallussa jo nyt. Thumbs up!
Kiitos, runko on kyllä maalattu ruiskulla, niin kuin myös torni, mutta siihen on myöhemmin jouduttu maalaamaan hieman päälle. Ruisku meni rikki vasta sitten, kun isoimmat osat oli jo maalattu.
Ok, jokatapauksessa hienoa työtä!
Kyllä tämä malli on varmasti kilpailussa palkintonsa ansainnut. Mukava nähdä,että ikäiselläsi kaverilla riittää malttia siistiin peruskasaukseen ja maalaukseen. Pakoputken ympäristöön olet lisännyt nokea ja lisännyt käytön jälkiä hillitysti muuallekin. Tästä myös plussaa. Vanhennushommat kannattaakin aloittaa pikkuhiljaa,eikä yrittää opetella/käyttää kaikkia jippoja kerralla. Muutama siirtokuva näyttäisi hopeoivan,mutta siitä on jatkossa helppo päästä eroon kiiltävän lakan ja pehmentimen (Microsol tai vastaava)avulla. Jatkahan ihmeessä panssarimallienkin tekemistä,vaikka kilpailusta lentokoneita kotiinviemisiksi saitkin. :)
Noh kyllä sen ykkössijan ansaitsit.
Hämmästyttävän hyvin olet homman tehnyt.
Saapa hakea pienoismalli etsimien kanssa yhtä hyvänlaista mallin tekijää ja ikä vain 11vuotta.
Tuossa kuvassa no:3 on tornin takahäkki hieman vinossa.
Myös hieman liian erin värinen kuin torni nyt?
Nuo tornin suojakettinkigit olisi voinut maalata erin sävyisiksi metalliseksi.
Nyt näytää muovisilta ne?
Toisessa oven kahvassa nyt hiekan väriä?
Varatelat maalata muuksi kuin hopean väriseksi,tumma metallia ja ruskeaa?
Hyvin onnistunut maalaus, muutamaa pikku mokkaa,vanhennuskin on hyvä varsinkin tuon ikäiseksi.
Kuten säistys, vain hieman lisää huolellisuuta niin taito kasvaa.
Täytyy nostaa hattua,tulevalle expertille .
Muista säilyttää osat teipattussa laatikkossa ,ja kahdella kumilenkillä varustettuna.
Jos väsyy malliin,ja alkaa uutta.
Itse ihmetelin noita sovietin pahojen poikien spider telapyöriä,t-34/85,t-54, tuossa?
Ovatko ne kopioita,vai sopiiko kaikki saman koon telapyörät vaunuun?
Ovatko israelilaiset niin saitoja että pistää sotasaalis telapyörät vaunuun?
Itse en ole tuota kuvissa huomannut aiemmin.
Ei yhtään paha malli junnulta. Teloihin metallia näkyviin. RPG-ketjut voi maalata päävärillä ja tarpeen mukaan ruostuttaa. Varatelakengiin samat saatesanat.
Upeaa Veikko. Ikäiseksesi ihan uskomatonta työtä. Ja suomalaista sisua. Periksi ei anneta ihan vähällä. Ykköspysti on ansaittu ja varmaan antaa lisää motivaatiota tuleville malleille. Nyt vain noita lentokoneita värkkäämään.
Myös kirjoituksesi ja mallin kuvauksesi on selkeää. - (Monen junnun kirjoituksista ei tahdo saada juurikaan selkoa)-. Ja onhan kirjoituksessasi myös pieni pläjäys historiaa Merkavasta. Ja siitä kiitos.

En ala kommentoimaan virheitä ollenkaan, koska tuossa yllä niitä on jo riittävästi. Ymmärrät ne ja otat fiksuna poikana niistä opiksi.
Ps. Innolla odottelen malejasi tänne lisää. Ja kadehtien ajattelen omia sätöksiäni sinun ikäisenä.
T.T
Jatkan.. Liekköhän kukaan ikäisesi napannut mallilla yli kolmen keskiarvoa? Tähän mennessä 3.06 ja jo 17 on antanut tähtensä.
Timo Rissanen kirjoitti:
Jatkan.. Liekköhän kukaan ikäisesi napannut mallilla yli kolmen keskiarvoa? Tähän mennessä 3.06 ja jo 17 on antanut tähtensä.
Jaa-a, on se kyllä aika hienoa, että näin hyviä arvosteluja tulee jo nyt, Kiitos kehuista!
(Ja muuten se nimi on tarkemmin ottaen Veikka, vaikka mitä väliä sillä silläkään on.)
PhantomII 21.5.2014 14:07 Vastaa lainauksella
Eerikille hieman yleissivistystä panssarimaailmasta: Merkava Mk.2 -vaunusta lähtien, on ensimmäinen telapyörä kevennetty mahdollisen miinaanajon aiheuttaman painevaikutuksen minimoimiseksi, näin minulle on homma selvennetty aikoinaan. Tällainen konstruktio on siis kaikissa myöhemmissä Merkava-vaunuissa nykyäänkin.

Malli näyttää oikein mukavalta ja hyvin rakennetulta. Aina voi harrastella pientä lisädetaljointia ihan kotikonstenkin, mutta sellaiset touhut tulevat aikanaan mieltymysten kasvaessa, jos ylipäätään ovat tarpeen.

Tällä hetkellä tämä hyvin aikainen Merkava II lienee pois tuotannosta, koska sarjan saaminen kaupoista on ollut jo jonkin vuoden lähes mahdotonta. Sarja esittää siis varsin aikaista Merkava-versiota torneineen ja lisäpanssarointeineen päivineen ja Academylta on tulossa myöhäisempi Merkava II-versio, joten saattaa olla, että tämä nimenomainen versio/sarja on tuomittu jo historiaan.
Voi saamari! Nyt ärsyttää kun 1-2 vuotta harrastanut tekee noin hyvää jälkeä :D
Sinulta ehdottomasti kelpaa vinkit, kun minä tuota Tigeria kokoan.
Aarne Piha kirjoitti:
Voi saamari! Nyt ärsyttää kun 1-2 vuotta harrastanut tekee noin hyvää jälkeä :D
Sinulta ehdottomasti kelpaa vinkit, kun minä tuota Tigeria kokoan.
No, kysy vaan. En lupaa mitään… ;)
Arttu L. 21.5.2014 21:32 Vastaa lainauksella
Mitä säistystä oot käyttänyt?
Käytin Tamiya Weathering Masteria, suosittelen.
Onni Kolari 22.10.2015 15:54 Vastaa lainauksella
No h**to sentään :/ Piti antaa 4 tähteä, mutta tulikin vain 3 ja puol. Nätti malli ja kauniisti säistetty. Sitten yks kysymys: Näenkö väärin vai oletko chipannut mallin kyljet?
Onni Kolari kirjoitti:
No h**to sentään :/ Piti antaa 4 tähteä, mutta tulikin vain 3 ja puol. Nätti malli ja kauniisti säistetty. Sitten yks kysymys: Näenkö väärin vai oletko chipannut mallin kyljet?
Ihan hyvä arvio sekin :P

Mutta vaunun kylkiin muistaakseni liimasin jonkinlaisia kokkareita joihin sitten töpöttelin revellin 80-metallipurkkimaalilla, kun kuulin referenssiä, että Israelissa oli jonkinlaista hieman punertavaa mutaa joissakin paikoissa, jota tarttui Merkavoihin. Toivottavasti olin avuksi!