Pienoismallit.net

Kampfgruppe Peiper:Stoumont

Panther G, 2./SS-Pz.Rtg.1 LAH,Stoumont,Belgia 19.12.1944 kello 07.00

"Jaa,että kärkeen…" Kovin ovat mietteliäitä Rttf. Franz Prahmin miehistön jäsenet kuullessaan olevansa keulilla tulevassa hyökkäyksessä Stoumontin kylään.Eikä syyttä,sillä tunnin kuluttua olivat ainoastaan ampuja sekä lataaja hengissä vaunun ajettua amerikkalaisten pst-ja it-tykkien väijytykseen.

Kiinnostus näihin Peiperin edesottamuksiin -ja Ardennien taisteluihin yleensä-poiki sitten tällaisen pienen vignetin.
Pantterin ajattelin alunperin rakentaa oob,mutta sorruin lopulta aftermarketin tarjontaan metallitelojen,etsiritilöiden ja metalliputken muodossa.Joitakin osia tein itse ja vähän jäin kaipaamaan lisäetsejä,mutta nyt mentiin näillä.

Yritin pitää tämän Daimler-Benzin syyskuussa 1944 valmistaman vaunun uutuutensa vuoksi vanhennukseltaan maltillisena.Kuitenkin kuraiset olosuhteet huomioiden,säistyksessä irrottelin täysillä.Oli varsin jännä huomata miten värit tummenivat prosessin kuluessa,mutta nolouttani jouduin kyllä tekemään osan käsittelyistä useaan kertaan.

Figut ovat irtonaiset ja kesken,mutta laitoin ne mukaan silti.Ainakin jotkut etsiset arvomerkit täytyy hommata kun ei taito riitä niitä maalaamaan.

Toinen panssarimallini,kritiikki tervetullutta.

Mikko

Kommentit

Asiallisen näköinen pikku dio. Hyvin näyttävät onnistuvan Mersumieheltä vaunumallitkin. En minä tästä isompia napinan aiheita löydä.
Jonkka 15.5.2014 22:11 Vastaa lainauksella
Figuurien asenne on selvä, tarinan juju tulee hyvin esiin. Siisti, näppärä vaunu ja asetelma.

Mutta että ruoho vihertää joulukuun puolivälissä?
www.oldhickory30th.com/StoumontBattle.htm
Kiitos Kaverit,heinän oli tarkoitus kellertää ja rusehtaa..onnistuu onneksi sävytys näin jälkikäteenkin:)
Mikko
Jonkka kirjoitti:
Mutta että ruoho vihertää joulukuun puolivälissä?
Kyllä se muuten vielä voi hieman vihertää. Pari kevyttä ja poissulavaa lumikerrosta ei vielä kellastuta tai harmaannuta ruohoa. Vasta kunnon talvikäsittely tekee sen sellaiseksi. Asun J-kylän pohjoispuolella ja täälläkin on sellaista nähty. Ei mikään ihme, että Ardenneilla.
Hienosti on figut maalattu. Maaston kuraisuus tulee hyvin selville. Vaunussa hyvät värit.
Tosiian maukaan näköinen Pantteri kissa.
Ainoastaan jos miehistö on waffen -ss niin nuo kotkat rinnassa ja kenttälakissa on väärin nyt.
Tosiian saatut hyvin säistetyksi tuo vaunu ja maalauksen nyt on kuin tunnelma on tosi syksyinen vaunun pinnassa.
Kivasti sopii tuo figurin ( pistä vähän rapaa ruskeisiin jalkineisiin) piippun nojamaan tuossa,tyyntä myrskyn edellä.
Tuohon alustaan sopisi piikkilanka aita eristämään laidunta.
Näkyykö tuossa lapion varressa sauma nyt?
Tosiian lentokoneen tekijältä erittäin maukas malli,voisi huijata että on 1/35 malli.
Onpa hyvin tehty. Tuossa Eerki jo mainitsikin nuo kotkien väärät paikat. Muuta vikaa ei löydykään.
Eerikille: lapion varressa ei ole saumaa, vaan näköharhan näyttää aiheuttavan tuo teline, mihin työkalut kiinnitetään.
Omasta mielestäni tuo ruoho olisi voinut olla hieman kellertävämpää, mutta kuten Mika sanoi, niin hyvä se on noinkin.
Pojot:
Esko P. 16.5.2014 08:19 Vastaa lainauksella
On kyllä hienosti maalattu ja pintakäsitelty, ärhäkkä pantteri. Kulahtanut ulkonäkö on toteutettu todella hyvin.

Linkki

Onko linkin pantteri tämän esikuva? Jos on niin kyseessä on varsin mielenkiintoinen yksilö, ks esim. pyörien yhdistelmä. Aikamoisessa kiireessä ja osien puutteessa taidettu korjailla.
Kiitos raati!
Tässä näkee jälleen kuinka arvokasta tuo kollegoiden palaute on.Esim nuo figut oli telakalla niin kauan että merkit meni multa ihan ohi.Yritin vaan saada niistä ihmisen näköisiä.Korjaan ne kun kerkeän,samoin tuo aita rupesi heti tuntumaan hyvältä ajatukselta.Laitan uuden kuvan kun ne on paikoillaan.

Tuo kylläkin mielenkiintoinen linkin pantteri on eri vaunu.Esikuvastani on Duel in the mist sarjan osissa 1 ja 2 puolisen tusinaa kuvaa tuhotusta ja palaneesta vaunusta.Onneksi torninumero ja paikka käy hyvin selville.
Tässä vaunussa oli tod näk myös schurzenit ja kannella kuusenoksia,mutta kuvaa ennen hyökkäystä ei ole löytynyt.Varatelakenkien sijoittelussakin lähteenä oli tuhottu vaunu
AJ 16.5.2014 11:54 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,
Kerrassaan mainiosti onnistunut KG Peiperin Panther G 225 komentajanaan Rttf. Franz Prahm. Figut ovat myös erinomaisesti tehtyjä ja kokonaisuuden kruunaa mainio alusta. Kts. ne värifilmipätkät, niissä pitäisi näkyä vilaus Prahmin vaunusta, Prahmillehan kävi huonosti koko Stoumont episodissa, joten varmasti kärkipaikka jo etukäteen mietitytti, kuten kirjoitit.

Eskon linkittämän kuvan Panther G Late oli MAN:n valmistama kahdeksannen akselin kevyillä teräspyörillä ("leichten" Stahlrollen) ja korkealla ilmanotolla. Ko. vaunu kuului 11. Panssaridivisioonaan, joka toimi Ardennesin taistelussa alunperin reservinä ja osallistui Unternehmen Nordwind:iin 31.12.1944 - 25.1.1945.

Hyvin toimii pikku Stoumont vignet - ainoastaan jäin kaipaamaan niitä Fallschirmjägereitä…- kenties sitten seuraavassa diossa?

Onnistunut kokonaisuus kaikin puolin! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
Mietin kyllä sitä fallschirmjäger-asiaa,kun nimenomaan tässä hyökkäyksessä valokuvamateriaalia heistä kovasti löytyy.Päädyin kuitenkin alustan pienuudenkin vuoksi minimalistiseen miehitykseen ja ajatukseen,että ennen hyökkäystä ei oltu juuri juttutuulella..Seuraavaksi pöydälle ilmestynee King Tiger,joten ehkäpä siinä yhteydessä?
Mikko
Jonkka kirjoitti:
Mutta että ruoho vihertää joulukuun puolivälissä?
Esim. Helsingissä ruoho vihersi kuluneen "talven" aikana joulu-, tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuussa :-)

Tässä pikku diossa on mielestäni hyytävä (siis hyytävän hyvä) tunnelma - ilkeämielinen voisi tätä katsellessa miettiä, että mukavaa välillä nähdä Herrakansan edustajatkin hiljaisina & mietteliäinä - noh, ihmisiä vain nuo SS:n jermutkin olivat.
Muuten minulta ei ainakaan onnistuisi maalaamalla SS:n kotkatunnuksen toteuttaminen 1/48 skaalan figuurien asuihin - siis ei ainakaan niin hyvin, että sen tietyn pienen ulkonäöllisen eron Wehrmachtin ja SS:n kotkien välillä huomaisi. Noh, näin pienessä skaalassa kai tärkeintä onkin juuri se mitä noissa edellisissäkin viesteissä sanottiin - siis se, että ne SS:n kotkat ovat asusteissa oikeissa paikoissa.

Lyhyesti olisi tietysti voinut sanoa vain, että "hienosti onnistunut malli Pantherista" mutta oli ihan pakko hieman kertoa tämän mallin herättämistä tuntemuksista.

edit: ai niin, mitä materiaalia on tuo vaunun antenni? Onko perinteisesti venytettyä valurankaa?
Kiitoksia Raimo!
Jos sain tunnelman välitettyä,niin sitten onnistuin pyrkimyksissäni.
Alustaa väsätessä oli mielessä alkuperäisen 70-luvun tv-sarjan Maanalainen armeija alkutekstit, jossa näytettiin tyhjiä teitä ja ratakiskoja..tunnelma oli hyytävä ainakin pienen pojan mielestä.
Mikko
m t järvinen kirjoitti:
Alustaa väsätessä oli mielessä alkuperäisen 70-luvun tv-sarjan Maanalainen armeija alkutekstit, jossa näytettiin tyhjiä teitä ja ratakiskoja..tunnelma oli hyytävä ainakin pienen pojan mielestä.
Haa - tämäpäs sattui, että otit tuon tv-sarjan puheeksi - nimittäin tässä kevään aikana on tullut katseltua tuon sarjan esityskaudet 1 & 2 dvd-boxeilta. Maanalainen armeija ei mielestäni ollut tehoaan menettänyt vuosikymmenten aikana - jokaista jaksoa katsoessa tuli tunne, että päässyt seuraamaan korkealaatuista brittiläistä teatterinäytöstä.
Suosittelen - jos et ole sarjaa uudestaan "vanhemmalla iällä" katsonut.
Tuo antenni on sorvattu messinkisellainen,muistaakseni RB modelsin?
Komea kokonaisuus, josta välittyy hyvin odottava tunnelma. Vaunu on sopivan likainen ja mukavasti tasapainoinen, mikään ei oikein hyppää silmille. Ukkelit ja alusta on hyvin tehty, tähän skaalaan nuo figut on kyllä onnistunut hienosti.
Kiitti Jarno,
kyllä noiden figuurien maalaus on mulle sitä vaikeinta mallausta.Mutta kivaa ja aina hiukan oppii kerta kerralta lisää.
Mikko
Hienoa mallia taas Mikolta pukkaa! Ei kyllä jaksaisi uskoa että tokaa panssarimallia katselee. Pidän tuosta kuluneesta pantterin maalipinnasta tosi paljon, ja figuurit ovat hyvin onnistuneita. Asennot kertovat kyllä hyvin tunnelmasta. Hienoa mallausta!
Moi Janne,
kiva jos tunnelma välittyy.On nämä panssarit vaan niin erilaisia mallintaa ja mukavaa vaihtelua lekoihin.
Mikko