Pienoismallit.net

Cromwell Mk.IV

Div. HQ Squadron 1st Polish Armoured Div.

Tamiyan Cromwell Oli todella mukava rakennettava. Osat sopivat yhteen hyvin ja ohjeet olivat ok.

Malli on suoraan laatikosta ja se on kurattu, chippailtu, maalattu jne… etupäässä Vallejon, Tamiyan, AK:n ja Easymudin tuotteilla.

Kommentit

Yksi vaunu lisää normandiaan 1944 ja kuuluisa puolalainen panssaridivisioonan vaunu.
Tosiian hyvin rakennettu ja maalattu.
Säistys on tuossa makuasian puolella, toiset tykkää ,toiset ei.
Vaunun alaosan kyljet voisivat olla ennemmän mutaiset,onpas ryvennyt frensujen peruna pellolla.
Vanhennus,sävytys itse vaunussa on oikein hyvä.
Mutta paistaako metalli nyt tuossa vaunussa tuo harmaampi sävy?
Vai onko modulointia erin sävyillä?
Mutta jos sen tarkoitus on esitää raakaa metallia tuossa niin hyvin on saatu aikaiseksi.
Mutta vaatisi jonkin verran ruostetta tai sen sävytystä,joka taas on makuasia.
Nyt ei näy ruostetta tai valumaa tuossa,hieman etulokasuojassa on ruoste läiskä.
Outo asia jota myös itse en ole ajatellut,vetovaijerien poissa oloa?
Siis lenkit on, mutta millä hinata?
Lainataan frizisediltä tuo vaijeri?
Hello german tanks mens the act would be good and could you borrow the pulling cable to us.
Oliko vain fritzi sedillä tuo vaijeri,jenkien vaunuissa myös loistaa poissa olollaan.
Jopa BESA kk piiput ovat auki nyt.
Pientä metallin kulumaa luukkuihin,nyt ainakin näkyy ajan luukku.
Jopa yksi luodin jälkikin tuossa sivulla olevassa varuste laatikossa ja toinen kk- ampujan luukun sivulla.
Myös yksi valokuva ylhäältä olisi paikallaan.
Hieno tankki ja täytyy sanoa että Cromwellissä oli miehekkäimät niitit! Makuasia, mutta ehdottaisin, että heittäisit hiukan muitakin kuran sävyjä tuon vanhan kuran päälle. Varmasti paranee entisestään. Nyt 3,5. Katotaan sitten.
Jonkka 13.5.2014 21:14 Vastaa lainauksella
Loistava - keulan ja perän kurat on himppasen verran epäloogiset (mikä heittää kuran noin tasaisesti keskiviivalle asti) mutta ei niin paljon että häiritsis.
AJ 15.5.2014 10:22 Vastaa lainauksella
Moi Esko,

Tamiyan 1/35 Cromwell Mk.IV kuuluu niihin Tamiyan erityisen onnistuneisiin rakennussarjoihin - hyvä rakennussarja ja vaivattoman helppo pistää kasaan, kuten toteat.

Ko. vaunumallin esikuva on 1. Puolalaisen Panssaridivisioonan komentajan, kenraali Stanislaw Maczekin nimikkovaunu HELA, joka oli ns. Command Cromwell eli komentovaunuversio Cromwell vaunusta. "Komentovaunu Cromwellissa" ei ollut stanua 75mm vaunukanuunaa, vaan pääase oli korvattu puisella "dummy" tykillä, koska komentovaunun radiolaitteet, matalan ja voimakkaan lähetystehon radiot No. 19 (molemmat radiot olivat No. 19 radioita) veivät tykin tarvitseman tilan. Matalan lähetystehon No. 19 radiolla pidettiin yhteyttä prikaatitasolla ja voimakkaan lähetystehon radiolla No. 19 divisioonatasolla.

Ohessa muutamia kuvia pienoismallivaunusi esikuvasta plus parista muustakin Cromwellista Chippenhamissa, lähellä Newmarketia Suffolkia Isossa Britanniassa, jossa 1. Puolalainen Panssaridivisioona harjoitteli noin viiden kk:n verran Normandian taisteluita varten. Harjoitusalue muistutti Pohjois-Ranskan avointa maaseutua eikä ns. "Normandian Bocage" aluetta, joten Puolalaista Panssaridivisioonaa odotti pikku kinderi Normandiassa.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/34/113834.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/35/113835.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/36/113836.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/37/113837.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/38/113838.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/39/113839.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/40/113840.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/41/113841.jpg[/img]
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/38/43/113843.jpg[/img]

1. Puolalaisen Panssaridivisioonan saavutukset Normandian taisteluissa eivät olleet erityisen loistavia (niistä voisi kirjoittaa pitkästikin), monelta osin jopa katastrofaalisia, mutta jälkikäteen erityisesti puolalaiset ovat pyrkineet "kiillottamaan" tst-tapahtumia Normandiassa…1. Puolalaista Panssaridivisioonaa kuritti Normandiassa erityisesti 12. SS-Panssaridivisioona ja 21. Panssaridivisioona sekä Normandian taisteluiden loppuvaiheessa myös 2. SS-Panssaridivisioona. Nyanssitietona mainittakoon, että kesäkuussa 1944 Normandiassa 1. Puolalaisessa Panssaridivisioonassa oli yhteensä 53 kpl:tta Cromwell IV/V/VII vaunuja, mukaanlukien komentovaunut, 6 kpl:tta Cromwell VI CS vaunuja ja 3 kpl:tta Cromwell ARV vaunuja.

Muutamia rakentavia havaintoja koskien 1. Puolalaisen Panssaridivisioonan komentajan, kenraali Stanislaw Maczekin komentovaunu Cromwellia HELA panssariyksikön HQ komppaniassa. Kuten kuvat osoittanevat tykin suujarrun pitäisi olla puisen dummy tykin suujarru, hevosenkenkä vasemmasta etulokarista puuttuu, kenraali Stanislaw Maczekin komentovaunu pidettiin melko puhtoisessa kondiksessa, eikä sillä huristeltu kuralätäköissä sattuneesta syystä, joten hillitty kuluminen/säistys ilman kuraamista sopinee tähän vaunuyksilöön.

Kokonaisuudessaan piristävä vaunumalli; hienosti rakennettu, maalattu ja säistetty - erittäin mielenkiintoinen vaunuyksilön valinta. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 15.5.2014 10:37 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille kommenteista! Varsinkin AJ, olet nähnyt taas kovasti vaivaa.
Muutamia huomiota:
- kuraamisessa on käytetty jo neljää eri sävyä
- vaijerit on kyllä toisella sivustalla
- en ole käyttänyt modulointia, malli on maalattu kokonaan pensselillä lukuunottamatta yhtä ruiskutettua kerrosta tamiyan buffia, jolla hain pölyisyyttä
- mistä ihmeestä AJ löydät noita kuvia, yritin etukäteen kuukkelilla, mutta en löytänyt? omassa kirjastossa myös n. neljä metriä toiseen rähinään liittyvää kirjallisuutta, mutta tästä vaunusta ei mitään ;(
Tarkoitin kommentissani vain että, sivulta näyttä kura juosten kustulta. Ihan sama, onko 4 väriä, mutta jos se ei näy… Silti upea tankki!
AJ 15.5.2014 20:56 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Esko P. kirjoitti:
- mistä ihmeestä AJ löydät noita kuvia, yritin etukäteen kuukkelilla, mutta en löytänyt? omassa kirjastossa myös n. neljä metriä toiseen rähinään liittyvää kirjallisuutta, mutta tästä vaunusta ei mitään ;(
Omista paperi- ja digiarkistoista. Valitettavasti en enää edes muista, mitä kaikkea kivaa dataa löytyy; mutta ei tarvitse käyttää kuukkelia, sen kun penkoo omia matskuja, kun vain aina muistaisi, että mistä etsii…
Tosiaan upea Cromwell vaunu joka tapauksessa & erityisen piristävä aihealue, koska Cromwell tankki on yleensä väärinymmärretty huonoksi tankiksi, johtuen Villers-Bocagen taistelusta, jossa Wittmann & Co tuhosi niitä melko paljon. Tarkoitukseensä tiedusteluun ja nopeaan läpimurtoon, Cromwell oli kerrassaan mainio tankki. Parhain terveisin, AJ
Malli näyttää oikealle tankille ja se on mun mielestä onnistumisen merkki. Cromwell on tosiaan vähän harvemmin nähty vaunu, joten senkin takia kiva malli. Kura näyttää mun mielestä kuralle, eli harvemmin se on kovin nättiä tai jotain muuta kuin "juosten kustun" näköistä, eli sitä menee minne sattuu erilaisia määriä. Malli miellyttää siis mun silmää!