Pienoismallit.net

RB26DETT

Twinturbo á la Nissan

Ajattelin rakentaa mallin tästä moottorista ilman sen suurempaa ajattelua, esille kun tosin tulee pelkkä moottori, piti yksityiskohtiin panostaa hieman normaalia enemmän. Vaikeuksia tosin aiheutti moottorin laaja potentiaali virityspiireissä, joten referenssien löytyminen vakiokuntoisesta moottorista oli hieman hankalaa. Variaatioita viritetyistä tosin löytyikin sitten reippaan puoleisesti kymmeniltä eri nyrkkipajoilta.

Vaikka ajatuksena oli rakentaa pelkkä kone, on se rakennettu kuitenkin mahdolliseksi pudottaa jonkin projektiauton konehuoneeseen moottorintuet ja vaihteiston lisäämällä jos halua/tarvetta ilmenee.

Kommentit

On kaunis moottori ja aika pieni, jotain 3-3,5cm.
Onkos osat maalattu erikseen ,vai kun on moottori kassassa,
Makuasiana:hieman käyttö effekttiä ainakin pakoputkiston juureen sinertävää.
Nyt näyttää hiema rönsyilevältä tuo hopeinen maalaus,vai onko se jo niklattu alunperin?
Rataisiin metallin kulumaa hyvin lievästi hammastukseen.
On ainakin jo moottori valmiina, jos auton teet.
Kaikki osat maalattu erikseen pl. lohko, jonka puolikkaat liimasin yhteen ennen maalausta. Pakoputkien sinerrys on vähän makuasia, toki sen pystyy tekemään vielä jälkeenpäinkin. Hopeaa ei ole maalina käytetty ollenkaan, muutamaa eri teräksen sävyä kyllä. Jos hopealla tarkoitat imusarjaa, ei se ole niklattu, vaan päällystetty BMF:llä ja oli melko mielenkiintoinen tehtävä kun kappale oli joka suuntaan kaareva, siitä ja omien taitojen rajallisuudesta johtuen lopputuloksesta tuli tuollainen. Livenä onneksi hieman hillitympi kuin kuvassa. Ja auton jos ympärille rakentaa, häviää osa yksityiskohdista kokonaisuuteen.