Pienoismallit.net

Curtiss Helldiver

Amerikkalainen syöksypommittaja jonka ensilento tapahtui vuonna 1940. Ensimmäistä kertaa taistelussa vuonna 1943. Hankala kone lentää hitaissa nopeuksissa joka tuntuu hölmölle kun kyseessä on kuitenkin tukialuskone johon pitää laskeutua hitailla nopeuksilla. Konetta valmistettiin kuitenkin runsaasti vaikkei se lentäjien suosiossa ollutkaan. 7200 konetta tätäkin valmistettiin. Koneessa oli 14 sylinterinen tähtimoottori ja 1700 hp. Puolustusaseina oli 2 eteenpäin ampuvaa 20mm tykkiä ja taka-ampujalla 2x 7,62mm konekivääri. Pommikuormaa kone pystyi kantamaan reilun 1300 kiloa. Koneessa voitiin käyttää myös torpedoja ja syvyyspommeja.
Maailmassa on enää yksi lentävä tälläinen kone olemassa. Museoissa muutama.

Malin esikuvasta osaan sanoa ainoastaan sen kuuluneen lentotukialus CVA-10 U.S.S Yorktownille v.1945
Sarja oli Dragonille tyypilliseen tapaan kivuton kasattava. Hankaluuksia kuitenkin tuotti minulle tuo takarungossa oleva alaslaskettu ikkuna, sekä noiden siipien saaminen hyvin tuohon yläasentoon. Liukukuomu on tarkoitettu ilmeisesti kiinni pidettäväksi kun se ei oikein tahtonut asettua tuohon auki asentoon. Väkisin alaspainamalla ja pikaliimaa käyttämällä se suhtkoht siihen istui. Etummainen liukukuomu ei onnistunut kuin kiinni asennossa. malli on tosi hyvin detaljoitu kaikin puolin. Varsinkin tuo taka-ampumo oli aika hyvä. sarjan siirtokuvat on myös hyvälaatuiset. malli on maalattu Tamiyan akryyleilla. Antenni EZ lineä hieman ohennettuna.

Kommentit

MTA 9.5.2014 10:57 Vastaa lainauksella
Upeat syöksyjarrut tuohon mittakaavaan - jouduitko poraamaan joka reiän auki?
Ei valitettavaa. Nuo syöksyjarru-fotoetsit ovat loistavia. Käytitkö siipien yagiantenneissa styreeni- vaiko fotoetsiosia? Ne olisivat ehkä voineet olla hieman hennompia.
Kyllä ne on kuten Mika tuossa sanoi etsi osia. Ois ollu aikamoinen homma porata noin monta reikää :) Nuo antennit on ihan muoviosia ja siksi ehkä liian järeetä tekoa. Kk:n tähtäin on jostain ylijäämä etsiarkilta.
Juke 9.5.2014 11:45 Vastaa lainauksella
Hieno kone, hienot yksityiskohdat pienehköön mittakaavaan. Renkaisiin olisin kaivannut hieman vaaleampaa kuminsävyä, ehkä? Taitavat olla ihan mustat tällä hetkellä. Ja että olisi alapuolelta vähän "lussu".

Malli kuvaa ilmeisesti konetta elinkaaren ihan alussa, kun ei ole mm. pakokaasuvanoja tai kauheasti muutenkaan kulumaa?
Kuten edellä sanotiin noita parannettavia kohtia,niin lisään omani samaan korteen .
Noiden taka kk :n ammus vyöt tai laatikot puutuu,vai oliko ne aina poisttettu ollessan tukialuksen kannella?
Jarru kaapelit,vai oliko noita ollenkaan tukialuskoneissa?
Kevyt pakokaasu vanat unohtuneet,onhan moottoria käytetty jo koelennossa.
Nyt sanoisin että tässä on paras kautta aikojen oleva Helldiverin malli 1/72:n ja voisi huijata ja sanoa varmasti 1/48 tai 1:32:n oleva malli.
Hämmästyttävää mihin drangon yltää 1/72 lentokone malleissa,oliko etsit mukana laatikossa?
Voi unohtaa muut mallit ihan rauhassa,nuo pienet parannukset niin Over top malliksi tulee.
Nyt pätkä tukialuksen kanta aluseksi, ehkä hieman korotettuakin, ja yksi asemma 20mm orlegon tykkiä siihen eteen.
Mukaan pilotti ja miehistö, muutama mekaanikko, it-asemman miehistö.
eerik oksanen kirjoitti:
Hämmästyttävää mihin drangon yltää 1/72 lentokone malleissa,
Duoda duoda - sanoisin kylläkin, että Paavo Virolainen on tässä yltänyt siihen hämmästyttävään - toki Dragon on asiassa hieman auttanut.
Erittäin komea jenkkikone. Ei kaiken tarvitse aina näyttää loppuun kulutetulta.
Kiitän kommenteista. Kyllä siinä tuli mukana nuo etsiosat. Antavat paljon näköä mielestäni. En ole muille malleillekkaan alustoja tehnyt enkä aikonut tällekkään tehdä. Hienojahan ne ois mut vievät hyllyssä turhaa tilaa.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Kiitän kommenteista. Kyllä siinä tuli mukana nuo etsiosat. Antavat paljon näköä mielestäni. En ole muille malleillekkaan alustoja tehnyt enkä aikonut tällekkään tehdä. Hienojahan ne ois mut vievät hyllyssä turhaa tilaa.
Ainakin kannataisi näin makealle mallille tehdä,juuri tuon mallin kokoisen alusta.
Eihän se veisi kuin korkudella vain,eikös sormet syyhyä ja mieli tekisi kerta se on ensimmäinenkin.
Olisi mahtava nähdä tuollainen kokonaisuus,tulisi ihanasti esiin tuo helldiver.
Komea. Minunkin mielestäni menisi isompimittakaavaisesta. Siivet taitettuna näyttää niin hyvältä, että pitiköhän omakin Intruder tulevaisuudessa väkertää varastointiasentoon…
Mykistyttävän hyvä seitenkakkonen. Paavosta on kehittynyt taituri. Mittakaava huomioonottaen en kykene nipottamaan mistään, on työn laatu sen verran loistavaa.
No mutta onpas upeasti tehty seitenkakkonen Helldiver helposti luulisi, että kyseessä olisi isomman skaalan malli.
AJ 10.5.2014 20:39 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

WAU, erinomaisen onnistunut Peto - Beast! Piti useampaan kertaan tavata skaala; älyttömän hienoa ja yksityiskohtaista jälkeä pienessä herrasmiesskaalassa - kuten Kauko edellä sanoo "Työn laatu on loistavaa!". Kyllä tätä mallia luulee väkisinkin 1/48 skaalan koneeksi.

Kerrassaan upea Son-of-a-Bitch 2nd Class leko - ei mitään narinaa, nurinaa, vaan pelkkiä kehuja - kaikki on kohdallaan ja onnistunut järisyttävän hyvin; rakentaminen, maalaus, hillitty säistys ja vanhentaminen sekä kokonaisuus. Kyllä tästä Two-Cee:stäsi välittyy tyylikkään onnistunut tukialussyöksypommittajan pienoismalli.

Tämä Curtiss SB2C-4 Helldiver lienee paras pienoismallisi - aivan ässä malli! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kehuvista kommenteista. Oikein olen yllättynyt tämän saamasta positiivisesta palautteesta. Ihan hyvin tuo mielestäni onnistui ottaen huomioon sen hankalan kasattavuuden paikoin. Hirveen hankala käsiteltävä. Nuo etsilaipat irtos useamman kerran. Jos tällästä joku aikoo tehdä niin melkein helpommalla selviää kun liimaa nuo etsilaipat ihan viimeisenä vaiheena, niin ne ei irtoile turhaan. Pitää laittaakkin se alusta harkintaan kun mulla on noita puutikkuja paljon niin jos niistä sais tehtyä puukannen ton alle. Tukialuksen kansikin tais olla tuohon aikaan puuta.
Kyllä on upea leko-malli, varmasti yksi hienoimmista tällä sivustolla vähään aikaan! Ja vie vähän tilaa hyllyssä :)
Ainoa mikä mun silmiini (paha hajataitto) pistää on laskutelineiden kallistus ulospäin, ihan kuin tätä kulmaa olisi hiukkasen liikaa?
Aiheelliset onnittelut!

Pitkästä aikaa 1:72 lekomalli viikon mallina.
Tästäpä tuli lisäpaineita meille muille lekomallareille;)
No jopas nyt jotain. Että viikon malliksi päätyi tämä leko. Olen vallan otettu mallin saamasta huomiosta. Kiitos. Pitkään oli tämä malli laatikossa odottamassa valmistumista. Monta kertaa käi mielessä sen pois myynti. Tosin uskoin ettei sitä olisi kukaan ostanut :)

Sinänsä mielenkiintoisen huomion tein tämän saamista arvioista. Monta päivää meni täällä loppuajasta ettei tullut yhtään arviota. Sitten viimehetkinä tuli 4 arviota lisää ja kaikki niistä oli keskiarvoa huonompia :) :)
Piti jo aiemmin tätä kommentoida mutta vielä varmaan kerkiää :) Tämä vaan yksinkertaisesti miellyttää silmää. Sävyt ovat onnistuneet upeasti, etenkin vihreiden ja punaisten osien kontrasti on loistava muuhun värimaailmaan verrattaessa. Se että tämä on kokoa 1/72 tuntuu uskomattomalta, koska isommassakin mittakaavassa tämä ansaitsisi kaiken kehumisen. Aivan syystä viikon malli, upeaa työtä!
AJ 19.5.2014 23:00 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Kyllä teit kovan suorituksen tällä Helldiverilla; Mika K:ta lainaten: "Tästäpä tuli lisäpaineita meille muille lekomallareille;)" Juuri näin. Loistavaa työtä Paavo! Parhain terveisin, AJ
Onneksi olkoon Paavo viikon mallista!! Vähintäinkin ansaittu!!
Kiitoksia vaan kamraateille kehuista. Tuota asiaa oon miettinyt kun joihinkin sarjoihin tulee optioina noita ylimääräisiä osia niin mikshän mikään valmistaja ei tee noita kuomuja jotka istuisivat sekä auki että kiinni asentoon? Ei kai tuo nyt ois suuri lisäys jos ois kaksi erilaista kuomua mukana.
Paavo Virolainen kirjoitti:
… mikshän mikään valmistaja ei tee noita kuomuja jotka istuisivat sekä auki että kiinni asentoon? Ei kai tuo nyt ois suuri lisäys jos ois kaksi erilaista kuomua mukana.
Esimerkiksi Airfixin! uudessa 1/72 Gloster Gladiatorissa on sellainen.