Pienoismallit.net

Char 2C

Ranska 1938

Esikuvasta ja Mengin rakennussarjasta onkin jo juttua Niko Asposalon blogissa ja omassa laatikkoarvostelussani,joten ei niistä sen enempää. Tykinputki vaihdettu Lion Marcin alumiiniseen tarvikeputkeen,josta kiitos Ville Siltaselle. Muutama kahva muutettu aukinaiseksi. Muilta osin suoraan laatikosta ravistamalla,oli nimittäin sen verran helppo ja mukava rakenneltava. Maalattu Tamiyan ja Humbrolin maaleilla. Niittejä riitti reilusti siveltimellä maalattavaksi… Jatkokäsittelyjä öljyväreillä ja Easy mud tuotteilla. Suuresta koosta johtuen malli oli melko ikävä kuvattava. Palaute enemmän kuin tervetullutta.

Kommentit

Hieno on. Hyvä laittaa myös kokovertaus muiten char tankien kanssa.
Valtavan upea valtava tankki. Tuo likaaminen eli säistäminen onnistunut hyvin. En löydä moitteen sijaa (vaikken sitä moitetta niin etsikään)
Frensujen jätti patonki,oli jo liian vanha valmistuttuaan.
Ja tosi hyödyttön 1940, kolme metalli muskettisoturia samassa kuvassa no8 kivasti huomaa koko erot.
Tässä nuo alaosan hiekka esitelmät sivuilla alhaalla on kuin laitettu siveltimellä ei luonnollisen näköistä;
Toisissa kuvissa näkyy hyvin säistys,mutta hieman kuluneisuuta pintaan,metallia.
Pakoputkiin myös enemmän eri ruosteen sävyjä ,tai vanhennusta
Rungon alaosa on hiekkaa +pölyä, muttei yläosassa näy nyt juuri ollenkaan?
Kun katsoo valokuvaa NO 1:hiekkaa on telojen osassa ,sitten rajoituu etuosassa kuin seinään.
Kun katsoo kuvva no:7 torni on säisetty yläosasta ,mutta alaosa on puhdas kuin tehtaan jäljiltä.
Ainakin etu ja takaosassa on puhdas tuossa keski ja yläosassa?
Olisi kiintoisempi joku naamiontimaalaus kuin vihreä maalaus,joka antaa monotoonisen tunteen.
Olisiko jonkinlainen Jules Vernen ajatus tuossa ,joka sen suunnitteli?
Muuten hyvin rakennettu,mutta jotain on nyt uupunut tuossa?
Tuossa telarakenteen päällä oleva hiekka on tosi maukas.
Mutta laatu ei yletty muualle nyt?
Iso, hyvin tehty & pintakäsitelty malli. Yksityiskohdat saatu mukavasti esiin. Erityismaininta 3 mallin kokoelmasta.

Pienenä parannusehdotuksena heittäisin tykinputken päähän jotakin metallisävyä. Nyt se näyttää suoraan tehdasuudelta.
Kiitoksia Mikalle,Tapiolle,Eerikille ja Mikalle kommenteista. Meinasin jättää mallin ensin paraatia varten puhtaaksi pestyksi. Telat näyttivät tylsiltä,joten niihin piti lisätä kuraa. Sitten kuraa pitikin jo lisätä muuallekin malliin… Chars-francais.net sivuston kuvia tutkimalla näytti siltä,että telojen tuoma maa-aines ei pahemmin sotkenut keulan ja perän keskikohtia. Char 2C:hän ei ollut mikään varsinainen vauhtihirmu(max 15 km/h),joten tuskin telat kauheasti ovat roiskeita heitelleet. Kylkiä en halunnut peittää kurakerroksen alle,joten tyydyin lähinnä tekemään joitain valumajälkiä. Kylkien alaosan kurajälkiin en ole itsekkään täysin tyytyväinen. Pääsi tapahtumaan vahinko ja vedellä ohennettu Easy mud ehti kuivahtaa valvomatta,valvoessani ruoan kypsymistä lieden äärellä. Tornia ei ole sen kummemmin säistetty. Maalasin sen vaaleammalla sävyllä tarkoituksena kuvata auringon haalistamaa maalipintaa. Mallini esittämässä Normandiessakin näkyy kuvien perusteella olleen jossain vaiheessa olemassaoloaan naamiomaalausta. Olisi varmasti ollut mielenkiintoisemman näköinen,mutta tällä kertaa oma mielenkiinto kohdistui yksiväriseen vaunuun. :) Tykinputkelle voisi tosiaan jotain vielä tehdä…
Melkoinen mötkö, tuo vertailukuva tuo hyvin esiin millaisesta möröstä on kyse. Mutta miten tuo minun Bourrasque on kuvaan päätynyt ;) Hyvä kokonaisuus, ainoa mikä omaan silmiin pisti oli tuo jo mainittu rungon alareunan käsittely joka tosiaan näyttää turhan terävärajaiselta mutta helposti vielä fiksattavissa pigmenteillä häivyttäen. Hieno erikoisuus.
Magee malli, ei muuta voi sanoa. Tekisi mieli kokeilla itsekin, mutta kun kaikkea ei ehdi yhtä aikaa. Malli on onnistunut mainiosti. Kuraamiset eivät ainakaan ole menneet överiksi.

Eikä tuo yksivärisyys välttämättä ole mitenkään monotonista. Laitteen koko tulee ehkä jopa selvemmin esille kuin jos maastokuvio hämäisi kokonaisuutta. Ainakaan kokovihreä ei ole väärin.

Omissa ranskalaista kalustoa koskevissa nettikaivauksissani törmäsin sellaiseen tietoon tai väitteeseen, että nyrkkisääntönä toisen maailmansodan alla kalusto olisi ollut pääosin vihreäksi maalattu. Muita värejä, punaista tai ruskeaa ja keltaista, saatettiin lisätä kenttäoloissa fiilispohjalta.

Toisaalta jossain muualla on kerrottu, että monet värikkäistä camoista olisi vetäisty tehtaalla. Ehkä Eerik osaisi valaista tätä asiaa? Ihan utelaisuuttani kyselen, kun ranskalaista kalustoa on hyllyssä rakentamattomana.
AJ 6.5.2014 13:00 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti,
Näyttävä vaunumalli, helppoa kompata kehuja edellä. Tuo vertailukuva nro 8 on erityisen hyvä, koska se paljastaa Char 2C:n koon - melko jättimäinen ilmestys. Niin ja todella hieno kokoelma tyylikkäitä ranskalaisvaunuja.

Erittäin mielenkiintoinen vaunumalli ja hyvin onnistunut; kyllä vaan on massiivinen vaunu…vamaan näillä Char 2C vaunumalleilla pokataan palkintoja maailman pienoismalliskaboissa tulevaisuudessa…Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia Tomille,Petrille ja AJ:lle kommenteista. Tomi,Bourrasque on ihan omasta vitriinistä. Sinun näkemyksesi aiheesta on huomattavasti onnistuneempi. :) Petri,mukavaa,että muitakin ranskalaisten kalustosta kiinnostuneita löytyy. Paljon kiinnostavia vaunutyyppejä ja maalauskaavioita. Kiinnostuisivatpa vielä vaikkapa Tamiya,Dragon ja Trumpeterkin aiheesta…AJ,pitäisin ihmeenä,jos näitä ei jossain vaiheessa ala näkymään rakennettuina enemmänkin. Rakennussarja menee kasaan lähes laatikkoa ravistamalla ja tarjoaa isoine pintoineen mainion kohteen erilaisille maalaus ja vanhennustekniikoille.
Pete N 7.5.2014 07:14 Vastaa lainauksella
laitahan ex puuseppa omiakin malleja naytille ennen kuin alat arvostella muita.
Pete N kirjoitti:
laitahan ex puuseppa omiakin malleja naytille ennen kuin alat arvostella muita.
Tämä aihe on jo taputeltu siihen malliin ettei asiaa tarvinne enää käsitellä.
Kyllä näitä meikäläisen tekeleitä saa kommentoida jokainen ihan niin paljon,kuin sielu sietää. Ei tänne viitsisi kovin kauan malleja näytille laittaa,jos kukaan ei ikinä kommentoisi. Kritiikinkin osaan ottaa kommentoitavaan malliin,enkä persoonaani kohdistuvana. :)
Vaunu näyttää siltä että se voi olla vain ranskalaisten suunnittelema! :)

Tosi upeaa mallausta, itse pidän tuosta vihreästä pinnasta sen hienon toteutuksen takia, eli ei ollenkaan tasainen vaan vaihtelua uskottavan tyylikkäästi toteutettuna. Kurahan tottelee kaaoksen lakia eli se voi näyttää miltä vain, eikä se tässäkään tapauksessa mitenkään huonolta näytä. Hienoa työtä!
Kiitos kommentista Janne. Olihan tuo ranskalaisten vaunujen design melko tunnistettavaa. Sen takia kai näitä tykkäänkin rakennella. Briteiltäkin löytyisi kyllä melkoisia pahkasikoja. :)