Pienoismallit.net

Citroen Xantia 1.8i Meribel

Infinitistä sitikaksi

Tässä jo kohta vuoden työn alla ollut "tee se itse" projekti, jonka sain vihdoinkin valmiiksi. Eli auto on laitettu yhteen monesta eri autosta. Kori on Fujimin infiniti q45:stä, alusta, sisusta Aoshiman farkku Hondasta kojetaulu Italerin Xsarasta, takapenkki ja hattuhylly Fujimin Audi 80:stä. Koriin tahkottu iso puteli kittiä, ja sitä on leikelty ainakin neljästä eri kohdasta. Maalipinnasta ei tullut niin tasainen kuin olisi pitänyt ja ikkunoiden kanssa oli vähän ongelmia kun eivät olleet oikean kokoisia tai muotoisia. Paneelirajatkin ovat vähän mitä sattuu, ei oikeen ole vakaata kättä, eikä Dremelin timanttipäällä saa oikein kunnolla kaiverrettua. Tämä oli nyt tämmönen kokeilu ja joskus vois kokeilla jotain tämmöstä uudelleen. Ei siitä nyt mitään erinomaista tullut, mutta halusin tämän täällä kumminkin esitellä juuri tuon muutostyön takia. Risuja ja ruusuja ja käpyjä voi esittää:)

Kommentit

Onpas kuski kolaroinut autonsa,ja nyt yritää myydä pois talvi illan pimeydessä.
Ei missään tapauksessa dremelillä kaivertaa paneelin rajoja, vaan vakaalla kädellä, ja oikealla työkalulla.
Sitä varten on se keksitty, voi myös kokeilla erinlaisia työkaluja , jos ei halua ostaa tuota.
Teräsviivoitin on hyväasia sellainen 10-15cm pituinen ja käyrällä matton leikkuu terällä voi kokeilla muoviin ensin ja harjoitella monta kertaa.
Suorien ,koverien ja muiden muotoisten paneelin rajoja.
Mutta paras on kunnon siihen tarkoitukseen tehty työkalu.
Yritys on aina yritys, ja siitä oppii aina jotain.
Uhraus tuli monen mallin mukaan.
Tuosta saa mainion raatomallin jonnekin niittyn kulmaan.
Niin saat harjoitella hylyn tekoakin samassa, ja myös ruosteen laittoa.
Kannataa kokeilla aluksi jotain pientä että saa tuntuman hommaan,kuten Monsieur Lindemannin mersu farmarin teko nyt.
Sitten kun on homma hanskassa voi tehdä isopaakin muunnosta.
Erittäin hyvä tuo itse kritiikki,olisi pitânyt tarkistaa noiden ikkunoiden sopivuus ensin.
Niko J 28.4.2014 21:24 Vastaa lainauksella
Joo ei mulla ollut mitään muuta työkalua käytössä kuin tuo. No kyllä se tuonne hyllyyn menee muitten mukana, ei se sieltä takaa näy:)
Aikamoisen työn olet tehnyt! Harmittavasti ehkä liian järeillä työkaluilla. Mutta kyllä tuosta Xantian tunnistaa. Ikkunaraamien rajat hiukan järeästi maalattu- maskeerauksella parempi jälki.

Harrastus sulla on hieno: pienoismallit JA Citikat(itsellä kolmas ranskalainen Citroen menossa ajopelinä- ei sen voittanutta:)

Hienoa!
Kyllä tuosta Citikan tunnistaa, ja vieläpä erittäin hyvin. Työtä on ollut ja ihmettelinkin, miten olet keksinyt yhdistää noista kaikista sarjoista juurikin tiettyjä osia. Onhan tuo kieltämättä vähän kittiä saanut, mutta eipä sitä taitoja opi kuin tekemällä.

Eli niinkuin aiemmin mainitsin, harjoittelet sillä Tamiyan tms kitillä, ohuilla kerroksilla ja annat kuivua. Hiot ja taas lisää kerroksia/hiontaa, kunnes pinta on halutunlainen. =)

Jatka samaa rataa, rakenna erikoisuuksia ja treenaa tekniikoita.
Niko J 29.4.2014 07:33 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista:)Kyllä tämmöisellä sitten 3 vuoden päästä ajellaan;)
Uskomattoman ison työn olet tehnyt. Lopputulos hieman krouvinoloinen, mutta tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin…
Ennakkoluulottomasta asenteesta iso plussa, näin ensimmäiseksi kokeiluksi ihan ok kun jo esikuvankin tunnistaa.

Harmi kun olisit hieman malttanut, esim. selvittänyt paneelirajojen tekoon sopivaa työkalua taikka lähtenyt vaikka ensimmäisen maalikerroksen jälkeen hiomaan koria tasaisemmaksi niin olisi tullut paljon parempi lopputulos melko pienellä lisävaivalla.
Niko J 29.4.2014 19:13 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista, kyllä mä sitä maalipintaa hioin kerrosten välissä mutten riittävästi.
Mielenkiintoinen tapaus kyllä! Heti kansion avatessa tuli sellainen, mitä-mikä-mikä tämä on -fiilis. Todellakin ennakkoluuloton asenne on pitänyt olla, että olet näin työlääseen projektiin lähtenyt. Kyllä tuon tosiaan Xantiaksi heti tunnistaa. Ei huono, kun scratchina lähtee tekemään! Loistavan projektisi suurin puute on tosiaan tuo liian epätasaiseksi jäänyt pinta. Nyt näyttää vähän sellaiselta muovailuvaha-animaatiohahmojen käyttämältä xantialta, kun katto on kuhmulla ja etulokari pullottaa. Kärsivällisyyttä vaan lisää (lue: lisää hiomista, hiomista, maalausta…ja ehkä vielä kittausta, hiomista, kittausta ja hiomista ja maalausta)

Mutta melkoinen aloitus moisessa projektissa. Ties millaisia huipputeoksia vielä luot!
Hattua nostan tuosta "jos ei valmiina löydy niin tehdään ite" -asenteesta. Kovinkaan monelle ei ehkä tällainen projekti juolahtaisi edes mieleen, saati että tekisi sen loppuun asti.
Niko J 29.4.2014 21:58 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista!
Isolla työllä sopiva vappuauto. Tuolla kun ajaisi huomenna toria ympäri, niin keräisi katsojia enempi kuin "itseään säästämättömät" poliitikot.
Kiva piriste, vaikka jälki ei voikkaan olla ihan priimaa. Great.
Kauniisti sanottuna karu malli, mutta toivottavasti intoa riittää tehdä sellaista mitä ei valmiina löydy.