Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E-4N

JG26 Joulukuu 1940

Aika varmaan lopettaa hierominen tämän kanssa!

Kyseessä Hasegawan malli Adolf Gallandin koneesta joulukuulta 1940. Lentäjästä/koneesta ei sen nempää, netti on täynnä Gallandista kertovia artikkeleita.

Tämä on ensimmäinen valmistunut leko-malli yli kolmeenkymmeneen vuoteen, samalla ensimmäinen ruiskulla maalattu leko (aika on hävittänyt nuo 80-luvun alun sivellinkokeilut). Malli tuli ostettua joskus heti sen julkaisun jälkeen, siitäkin siis kolmisenkymmentä vuotta, ja se on seissyt pinossa pölyttymässä, ja kulkenut muutaman muuton kautta tänne Joroisille, Aika oli tehnyt tehtävänsä siirtokuville, olivat toivottoman kellastuneet, joten tilalle hankin Superscalen saman koneyksilön kuvat. Niissä oli melkoisia eroja Hasen tarjoamiin, lopullinen tarroitus on yhdistelmä näistä kahdesta, ja oikean kyljen Mikki Hiiri Eduardin sarjasta, Superscalen arkissa ei ollut kuin vasempaan kylkeen.

Mallin teko oli siis lähinnä tekniikan opiskelua, ja uusien maalien testausta, noita prätkiä kun tuli maalattua lähinnä Zeron ja Alcladin myrkyillä. Tässä maalit pääosin Mr. Hobbyn akryyleitä, poislukien tuo keltainen, joka on Xtracrylixin purkista. Loppulakkaus Winsor&Newtonin mattalakalla, siis UV suojattu ;-)

Virheitähän tuo on täynnä, mutta menkööt harjoittelun piikkiin. Seuraava pitäisi sitten saada jo paljon paremmaksi.

Kommentit

Komea on Galladin työkalu. Ainoa mikä pistää silmään, on kuultavat keltaiset-pinnat.
Henkka H 13.4.2014 14:20 Vastaa lainauksella
Siis kolmekymmentävuotta vuotta taukoa ja sitten tuollainen Mersu. En ole lekomallari, mutta minusta se on hieno. Itsekkin seniori, mutta minä räplään etupäässä automalleja.
T.L. 13.4.2014 15:42 Vastaa lainauksella
Nelosella rysäytän, vaikken lekomallari ole itse… Virheitä näkyy, mutta pieniä sellaisia…
Noh ei ainakaan ole hukkannut mallari lapasta,tässä kuten edellä ne pienet virheet ei vaikkuta kokonaisuuteen.
Kun vielä on eka ruiskumalli,niin vetää sanattomaksi tuo 30 vuoden tauko.
Mutta mallaillu on aina mallailua vaikka tekisi mitä ?
Minusta nuo keltaiset pinnat ovat just eikä melkein, kun katsoo valokuvia neukkulasta nostettusta mersusta.
Oli kuin uusi väri tuo keltainen.
Tästä paljon paremmaksi on tosiian vaikeaa, parantaa voi muttei paljon paremmaksi.
On se sen verran hyvin maalattu ja rakennettu.
Jarru letkut puuttuu, tai ei ole kuvaa,aseiden piipput ovatko auki?
Paremmin asian tuntijat osaavat sanoa sitten paremmin.
Jos osaa, niin osaa. Se on näköjään ihan sama onko kyseessä prätkä tai leko.
Jäätävän hieno. Autenttisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta rakennus- ja maalausteknillisesti mielestäni upea. Kadehdin.
Moi

Upeaa jälkeä vaikka, et lekoja ole paljon rakennellut.

t. Kartsa
Moro! Tämähän on todella upea mersu, enkä mitenkään jaksaisi uskoa että et kyseessä on eka ruiskumaalattu lekomalli ja vielä taukoakin 30 vuotta edellisestä!?!? Eerikin kanssa samaa mieltä, eli tuo keltainen näyttää tosi hyvälle (kuten koko mallin maalaus muutenkin). Pitää ihan udella niksejä sinulta, koska keltainen ja valkoinen on mulle ainaiset kompastuskivet, siveltimellä tai ruiskulla…

Hieno malli, lisää lekoja! :)
Kiitokset varsin suosiollisista kommenteista ;-)

Korostaisin vielä tuota, että ruiskullahan on toki maalattu, kaikki nuo galleriassa olevat autot ja moottoripyörät. Yhtään lekoa en ole kasannut sitten 80-luvun alun, ja ne kokeilut on tosiaan tehty kaikki siveltimellä.
Opettelua tuossa ruiskun käytössä on verrattuna noihin pyöriin, jossa pyritään mahdollisimman kiiltävään pintaan, mutta väritys on yksinkertainen. Tässä lekopuolessa nousee esiin sekä teippaus, että vielä näissä Mersuissa tuo pakosti vapaalla kädellä tehtävä täplitys. Samoin maalausjärjestystä joutuu miettimään ihan eri tavalla.
Keltainen, joka Mikan silmään on liian läpikuultava, on tarkoituksella juuri noin. Alla on Vallejon vaaleanharmaa pohja, sen päällä tummanharmaa esivarjostus, ja lopullinen väri Xtracrylixin RLM-keltaisella. Ja spinnerin kärjestä (sama keltainen) tosiaan näkee, minkä eron saa aikaan erivärinen pohjamaalaus.
Hyvinhän se prätkämallarilta luonnistaa lentokalustokin. Ite poistaisin tuon viimisen kuvan ja laittasin sen tilalle pohjasta kuvan :) Hieno malli.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Ite poistaisin tuon viimisen kuvan ja laittasin sen tilalle pohjasta kuvan :)
Jep, jep, kun vaan löytäisi sellaisen asennon, että saa siistin kuvan särkemättä tuota antenilankaa ;-)
Hienosti on lähtenyt leko-mallailu käyntiin. Pienistä virheistä viis, tässä mallissa on kokonaisuutena ainakin minun silmiini sitä sellaista vaikeasti selitettävää wau-efektiä. Ja kun sivusto on muuten täynnä taitavasti ja moitteettomasti rakennettuja mersuja, niin positiivinen joukosta erottuminen ei ole ihan helppoa.

Hyvää työtä!
Vallan mainio Pikku-Adin Eemil! Pikkuvirheistä viis, malli on kasattu ja maalattu erittäin näppärästi!! Jos olisi ollut vaikka kuinka vaatimaton alusta, olisin roiskauttanut täyvet!!!
Moro Tervo!
Varsin hieno eemeli,lievästi olisin säistänyt lisää.Komea aloitus lekopuolella ja aivan oikeasta koneesta aloitit :)
Nuo siiven yläpuoliset palkkiristit on kyllä hiukan hanurista valkoisten osien ollessa liian paksut…mutta se on dekaalitehtaan moka.
Mikko