Pienoismallit.net

'62 Chevrolet Impala S/S

Tämä Impala valmistui juuri. Projekti lähti käyntiin Revellin muutama vuosi sitten julkaisemasta Special Edition-sarjasta, jossa mukana tuli myös osat Super Stock kilpurin rakentamiseen. Ekana vuorossa oli perinteisesti moottori ja sarjan 409 olikin todella hyvin mallinnettu. Detaljoin sitä parhaani mukaan muun muassa tulpanjohdoilla, kaasuvivustoilla ja bensalinjoilla, laturin johdoilla jne. Kaasareihin sain suhteellisen oikeanlaisen sävyn sekoittamalla likaista tinneriä ja Humbrolin Clear Orangea sopivassa suhteessa.

Alusta ei kokenut oikeastaan mitään muutoksia muutamia pikkudetaljeita lukuunottamatta. Sisustasta poistin takapenkin ja lisäsin kiekkamittarin. Muutamia pikkudetaljeita toteutin lähinnä maalaamalla, kuten esimerkiksi sohvapenkin terenauhat tai kojelaudan ritilä.

Kori on maalattu Mastonin valkoisella ja lakattu decalien jälkeen. Kiillottamisella viimeistelin pinnan sileäksi ja kiiltäväksi ja toki listoihin turasin Foilia. Malli meni hienosti kasaan ja näitä vanhoja Stockereita tai Super Stockereita rakentelee mielellään. Seuraavaksi varmaan sitten '61 Impala Super Stockin kimppuun, tai olishan tossa toi '63 Impalakin odottelemassa…

Rakenteluketju löytyy Tuosta.

Kommentit

Tää on mielestäni aivan törkeen hieno. Hyvin kasattu/maalattu. Saumat on just sopivan erottuvat. Konehuonekkin kondiksessa. Tykkään :)
Huippaiseva tuo puna-valko väri yhdistelmä autossa.
Parasta on tuo moottori tila ja itse moottori huippu homma.
Tuossa hinassa on tekstikin,onko decali?
Akkun maalaus reunoista musta -hopea hiemen epämääräinen, tuossa lähi kuvassa.
Nyt tässä tuo valkoinen on loistavasti toteutettu.
Ei ole oleenkaan muovin tuntuinen?
Paras auto malli pitkään aikaan
Kummoinen on sisusta tai kojelauta?.
Mallari hallitsee täysin hommansa tässä mallissa.
Esa.M 11.4.2014 00:08 Vastaa lainauksella
Jälleen kerran, aivan mahtavaa jälkeä olet saannut aikaan!.
Komea "reki" vuodelta 1962. Todellista silmäkarkkia moottoreineen - siellähän näkyy jopa tuo eräs nestesäiliö olevan n. puolillaan nestettä - jarruneste- vai kytkinnestesäiliökö se on? Heräsi himo itsekin rakentaa jossakin vaiheessa jokin 60-luvun Stocker.
Nyt on kyl mahtavan hieno Impala.
Ei tästä voi muutakun pitää!! :)
Taattua Niko Lindström laatua jälleen kerran. Kyllä sä osaat nää autot rakentaa sit niin hienosti
Heikki R 11.4.2014 16:54 Vastaa lainauksella
konehuoneessa olevat mustat osat voisivat olla hivenen vaaleammaksi taitettuja, kirkkaaseen mustaan mattavalkoista. Sisälokasuojat, laturi, jäähdytin jne. samalla muuttuisivat satiinimmiksi, pelkkä kirkasmusta korostuu liikaa, mun mielestä. Joka tapauksessa hienon Impalan oot tehnyt.

terveisin: Heikki
Pekka T 12.4.2014 00:07 Vastaa lainauksella
Kättä lippaan vaan! Todella hieno on! Hienosti detaljoitu tulipelti myös!
Paljon kiitoksia kaikille! Tämä malli oli kiva saada valmiiksi, kun matkan varrella tuli vastaan sen verran ongelmia, että pari kertaa oltiin vähän pidemmällä tauolla. Ei ne ongelmat tosin sarjasta johtuneet, vaan itse rakentaja taisi sössiä pari kertaa, ja sitten joutui tekemään jotakin uudestaan…

Eerik: Laturin hihna on tosiaan decali. Juuri tuollaiset pikkujutut viimeistelee mun mielestä konehuoneen aika hyvin, ja hieno juttu että Revell pisti tuon decaliarkille. Akun maalailut tosiaan eivät menneet aivan nappiin. Tuohan olis vielä korjattavissa, joten täytyy hieman siistiä sitä. Valkoinen on muuten pirun vaikea väri maalata onnistuneesti (Ainakin meikäläiselle), mutta tää onnistui hyvin.

Tuossa pari kuvaa sisustasta:
1
2

Raimo: Tuo nestesäiliö merkkasi alunperin tuulilasinpesunesteen säiliötä, mutta kun jätin pyyhkijät pois, koska eihän näillä ajeta sateella, niin nyt tuon säiliön pystyi muuttamaan syylarin paisuntasäiliöksi. Tuon veden maalaaminen tuohon säiliöön tuli mieleen kun monissa Juha Airion malleissa olen tuohon pikkudetaljiin törmännyt. Tamiyan läpikuultavaa sinistä tarpeeksi ohuelti, niin tuli tuollainen tulos :-).

Näitä vanhoja kilpureita on hauska rakentaa, siis muitakin kuin Stockereita. Sitten jos tällaista alat joskus tekemään, niin jos tarvii apua esimerkiksi selviteltäessä, mihin luokkaan auto sopii, niin mulla on noita vanhoja Weight Breaks taulukkoja, joista nuo ryhmät selviää.

Heikki: Loistavia huomioita! GM:n sisälokarithan pitäisi olla satiinimustat, mutta tein tietoisen valinnan ja maalasin ne kiiltävällä kun se näyttää vaan niin hyvältä :-D. Mutta tosiaan laturi ja tietysti pari muutakin palikkaa olisivat olleet parempia satiininmpina, koska noi eivät ole oikeissakaan kiiltäviä, ja niitä ei kukaan ala varmasti maalailemaan, toisin kuin sisälokarit voi vielä hyvin maalailla. Tuota värin taittamista pitää kokeilla myös, koska sillä saisi tosiaan hieman eri sävyjä ja silloin konehuonekin näyttäisi paremmalta.

Kiitos vielä kaikille kommentoineille! Näillä eväillä koitetaan tehdä seuraavasta taas parempi ja tietysti kasvattaa vanhojen Stockereiden kokoelmaa.
Näihin Nascar- ja ralliautoihin mulla ei ole oikein näkemystä, mutta onhan tämä hienosti tehty. Erityisen vakuuttunut olen tuosta moottorista! On putkiakin lisäilty, johdotus on hyvin realistisen näköinen, jakohihnassa tekstiä ja jopa pesunesteen raja on maalattu - huikeeta.

Kannet olet vissiin maalannut? Toimii mielestäni paremmin kuin valmiiksi kromatut.
Kiitos Mika!

Joo venttiilikopat on maalattu Revellin #99 hopeella. Kieltämättä nuo hyppäis liikaa silmille, jos olisivat kiiltävät. Etenkin kun nämä vanhat kilpurit oli monesti melkoisen karkeaa tekoa.
Moi Niko!
Ei pitäisi kommentoida kun ei ole kompetenssia..
Mutta Heikki R:n Ford Galaxie 500:n kanssa jaettu ykköstila saitin autoista.Olen kai heikkona syviin maalattuihin peltivanteisiin…
Katos, perhana, olen missannut M T Järvisen kommentin kokonaan. No mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, joten isot kiitokset!!!

Heikin Galaxie on todella hieno, joten arvostan tätä vertausta suuresti. Kieltämättä peltivanteet sopii niin moneen autoon todella hyvin, että aika monessa minunkin mallissa sellaiset jo on. Lisäksi niitä on huomattavasti helpompi detaljoida, kun esimerkiksi Chrome Reversejä, joiden pitäis olla periaatteessa kiiltävät, mutta suoraan laatikosta otettuna ne näyttävät turhan lelumaisilta ja litkutus saattaa saada ne öljyisen näköisiksi…