Pienoismallit.net

'66 Oldsmobile Cutlass 442

Noniin laitetaanpas tämmönen esille kun tänään valmistui. Heti alkuun pitää sanoa ettei ole detailjoinniltaan mitään huippua ,koska tein tämän lähinnä kokeilu vetona ,että millanen on sarjana kun hyllystä löytyy toinen samanlainen josta tulee sitten perus Cutlass jonka esikuvana toimii faijan kaverin 1:1 Oldsi. Mutta takasin asiaan eli malli on pääpiirteissään suoraan laatikosta väsätty lukuunottamatta takareinkaita, vanteita, tulpanjohtoja ja sisustan lattian flokkausta. Kori on maalattu Mastonin spray maalilla ja lakattu samanvalmistajan lakalla. Vanteet on miljoona laatikosta ja takafillarit Revellin '32 Ford Sedanista. Stance on minusta tämän auton ehdottomasti parhaiten onnistunut asia ja sen sain hierottua sopivaksi noilla korkeempi profiilisemmilla takarenkailla ja kääntämällä noi tapit mihin etupyörät tulee nurin päin. Etunoja on huomattava muttei kuitenkaan sitä luokka ,että olisi tarttenu alkaa sivuputkia ja back off kuraläppiä sovitella. Muuta kerrottavaa tästä ei kait ole joten kommentit ja kaikenmaailman kysymykset malliin ovat tervetulleita. :)

Kommentit

Tykkään. Vanteiden kiiltoa lukuunottamatta hyvän näköinen malli. Onhan tuo etunoja vielä aika kaukana 80 luvun rakentelutyylistä. Kyllä nyt 30 vuotta myöhemmin ei voi kuin hymyillä sille rakennustyylille. Värisävy on minusta tuohon koriin hyvä. Onko Olssilla ollut tuon tyylistä sävyä?
Esa.M 7.4.2014 01:12 Vastaa lainauksella
Tosi tyylikäs Olds!, väri sopii tosi hyvin kuten vanteet ja renkaatkin!. Odotellaa sitä toista Oldsmobilea jos tämä vasta kokeilu!.
Enpä ole mikään autofani.
Mutta minusta tuo hopea ja kulta ei ole paras väri yhdistelmä tuossa.
Mutta se on taas jokaisen oma makukysymys?
Ja tuossa kuvassa no:9 lasissa jotain häikkää,vai valokuvassa omat silmät pettää?
Noissa tuulilasi pyyhkimissä ei ole niin sanottua kumeja?
Tuo konehuone on komean synkä.
Olisiko hieman parempi jos erinväriset johtoja olisi?
Miten olisi oikeassa?
Onkos kukaan ajatellut ovia auki olevaa mallia,tai liikkuvat ovet?
Takaluukkukin myös?
Ehkä se on monimutkaisempi tehdä, kunnolla toimivat saranat?
Noihin ovien rakoihin lievä säistys olisi poikaa, mutta se on maku kysymys nyt?
Kuten ehkä koko autoon ,jos olisi ajettu malli?
Muutenkin on se komeasti rakennettu ja maalattu.
Mutta sisäkuvaa olisi ollut myös poikaa?
Kokonaisuus on tosiaan hyvä, aina on niin sanottuja omia makuasioita näissä autobiileissä?
Hei Matti!
Siisti malli! Vanteiden suhteen samaa mieltä kommentoijien kanssa, vähän satiinilakkaa päälle olisi ollut pika- ratkaisu, tai pitempi tie, kromi pois musta emalimaali sekä kiillotettu alumiini siihen…
Mistä miljoonalaatikon vanteet ovat peräisin? Kaverini -66 Chevellessä oli tuollaiset (oikeat)…
Kiitokset kaikille kommenteista!

Paavo: Vanteet olis pitänyt/pitäisi kyllä jollain mattalakalla käsitellä mutta tommosessa perus valaistuksessa ei ole läheskään noin silmille pomppaavat kiillollaan kuin tosssa kuvaus valaistuksessa. Jonku hämärän mielikuvan mukaan mä ton värin otin että olisin jossain nähny hyvinkin saman värisen Oldsin ja ainakin noissa Oldsmobile Tornadoissa on ollu tosi lähelle ton väristä kullan sävyä eli voi sanoa että Oldsilla on ton tapanen väri olemassa. :D

Esa: Joo kyllä siihen toiseen laitetaan kaikki peliin eli ainakin konehuoneen detaljeja pitäisi paljon enemmän tulla kuin myös sisustaan vähän enemmän panostaa. ;)

Pasi: Noi vanteet on muistaakseni kotoisin AMTn '59 Chevrolet El Caminosta. ;)

eerik: Vastaan ranskalaisin viivoin niin ei jää ainakaan mitään mainitsematta. :D

-Eipä tossa muuta hopeeseen vivahtavaa ole kuin kromi listat jotka näyttää kieltämättä kuvissa erehdyttävästi hopeisilta mutta enemmän kromiset ne oikeesti on. Ne on tehty Bare Metal Foilillla.
-Lasissa on vikaa ja se ei oikein tahtonut istua paikalleen. Reunoissa näkyy noi ikkunan ohjuri rajat. Tosin tosta voi vain syyttää AMTn tehdasta. Pitää kattoa onko toi vika vaan tässä uusinta painoksessa vai jopa siinä alkuperäsessäkin joka se toinen on. Jos näin on niin pitää siihen toiseen tuulilasi tehä itse.
-Kumien maalamisesta olisi tullut pelkkää sotkua kun kunnon rajoja niille ei valitettavasti tossa ole. Seuraavaan koitetaan nekin tehä.
-Kyllä konehuone on haljun näkönen kun on pelkkää mustaa mutta kuten sanoin tossa esittely tekstissä niin en alkanut detaljeilla tässä liikaa kikkailemaan. Tulipeltiin on valettuna aika paljon kaikkia johtoja mutta niiden maalaminen voisi sotkea koko konehuoneen yleisilmeen.
-Onhan ne niitä aukeavia ovia näihin tehny vaan itellä ei riitä mielenkiinto moiseen kun meinaa peinemmätkin toimenpiteet jäädä aina puolivalmiiksi. :D
-Luukkujen rajat on litkutettu vaan ei oikein kuvista näy. Autoa en alkanut sotkemaan kun tää voi vaikka olla harraste käytössä eli pestään aina ajojen jälkeen.
-Sisustassa ei oikein mitään nähtävää ole kun on aikalailla yhtä mustan puhuva kuin konehuonekkin.