Pienoismallit.net

MIG-21 BIS

MG-129

Rakennettu Eduardin uudehkosta sarjasta pienien muutosten kera. Mittaritaulun vaihdoin Kuivalaisen etsiarkin länsimaalaistettuun mittaritauluun ja laskutelinekuiluihin lisäsin reilusti johtoja. Malli on maalattu Vallejon maaleilla.

Kommentit

Onpas kaunis tuo mig 21Bis.
Ja paljon pikku asioita tehty,ohjaamo myös kaunis sen onko se justiinsa oikein ei ole hajua.
Lievân sopivasti säistetty tuo.
Nyt on vaikea katsoa alata tuosta peilistä,kuva tai pari olisi hyvin toteamaan alapuolta.Ainoastaan tuo moottorin suutin olisi voinut vanhentaa tai tummentaa,vai oliko se noin käyttöjen jälkeen.
Kokonaisuus on minusta loistava tässä mallissa ja tuo maaluskin on sama luokkaa.
Enpä usko että tästä paljon paranee malli,pilotti olisi poikaa tuon sivuun.
Varmasti lasikaapin kaunistus ja kiintopiste tämä malli.
Avonaisen kuomun vuoksi en voinut ottaa suoraa kuvaa alapuolesta. Peili ei tietenkään pysty korvaamaan tätä, mutta nyt näkyy edes jotain alapuolesta.
jukka fw 5.4.2014 22:05 Vastaa lainauksella
Pari vuotta sitten olin Da Nangis rannalla ottamassa aurinkoa, kun tälläinen veti urku auki rannan yli. Kivat äänet oli. Hieno malli!
Werner Hämäläinen kirjoitti:
Avonaisen kuomun vuoksi en voinut ottaa suoraa kuvaa alapuolesta. Peili ei tietenkään pysty korvaamaan tätä, mutta nyt näkyy edes jotain alapuolesta.
Täytyy keksiä teline jolla se pysyy väärin päin,että voi valokuvata?
Kaunista itärautaa. Onko muuten tuo ohjaamon sisäpuolen väritys jokin oma maalisekoitus vai löytyykö tuo sävy valmiina purkista joltakin valmistajalta.
Raimo Leino kirjoitti:
löytyykö tuo sävy valmiina purkista joltakin valmistajalta.
Xtracolorilta löytyy "interior soviet aircraft blue/green". Hankin sitä purkin, mutten ole vielä kokeillut. Kannen perusteella sävy on inhottava, eli on ainakin lähelle…
AJ 6.4.2014 13:48 Vastaa lainauksella
Moi Werner, Yhdyn ylläoleviin kommentteihin - kaunis MiG-21 Bis. Kyllä tuo peilialusta on ihan toimiva ja hyvä idis sinänsä. Onnistunut lekopienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Mainio MiG! Maalaus ja säistys on pääosin kohdallaan, ainoastaan pistää silmään toi puhtoinen moottorin suihkuputki, tästä Eerik aiemmin jo mainitsikin. Saisi olla tummempi:
kuva aiheesta
Kuitenkin pieni puute muuten onnistuneessa mallissa!
Raimo Leino kirjoitti:
Kaunista itärautaa. Onko muuten tuo ohjaamon sisäpuolen väritys jokin oma maalisekoitus vai löytyykö tuo sävy valmiina purkista joltakin valmistajalta.
AKAN:lta löytyy jopa kaksi versiota:
73005 Emerald Green
73006 Emerald Green (faded), eli kulahtanut versio :)

Molemmat ovat varastossani: www.hpns.eu
Häikäilemätöntä mainontaa… :)

t:
Ville Myllylä
Tyylikäs Wanha Sotaratsu. Kokonaisuus näyttää uskottavalta ja ainakin minusta värimaalima vanhennuksineen on kohdallaan.
Yksi asia, kuinka kauan Suomi Migeissä käytettiin noita nokan alla pyrstön päällä olevat "ODD-rod" antenneja?

E-P

P.S. Aikoinaan tuli tehtyä neukkujen ohjaamo turkoosi Lisäämällä Revellin vanhaan 55 sävyyn paria eri laatua kirkkaan vihreää. Nyt on sitten hyllyssä purkillinen ohjaamoturkoosia, jota voi vielä sävytellä maun mukaan.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Yksi asia, kuinka kauan Suomi Migeissä käytettiin noita nokan alla pyrstön päällä olevat "ODD-rod" antenneja?

E-P
Länsimaistettu mittaristo = ei neuvostoliittomallisia piikkejä nokan alla ja pyrstössä. Itseasiassa ne olivat IFF- antenneja, omakonetunnistusta varten.

Hieno malli, hyvin saatu MiG-21 bis- koneen olemus esille.
Hieno suomi-malli!
Itse olen rakentanut suomi-Hawkia jo vuoden (revell 1/32). Tuntuu ikuisuusprojektilta kaikkine muutoksineen. Olenkin hieman antanut periksi yksityiskohtien oikeellisuuden suhteen, että saisin sen elinaikanani valmiiksi…
Merkinnät, eli siirtokuvat taitaa jäädä tekemättä huoltotekstien suhteen, ja laitan engelskaa tarvike-arkilta…
Hienoa nähdä että joku saa valmista aikaan!
Migille olennainen suihkuputken värimuutos on tosiaan hienoinen puute. Pidän kokonaisuudesta, värimaailmasta. Se on onnistunut!
Hei Werner!
Todella hieno lentävä lyijykynä.Kaiholla muistelen aikaa,jolloin näitä vielä näki Suomen taivaalla..
Hyvät värisävyt ja mukavan maltillinen,uskottava vanhennus.Melkein tekisi mieli itsekin rykäistä tuommoinen työpöydälle.
Mikko
Hieno MiG! Mallissa tuntuu olevan kaikki kohdallaan yleisesti ja myös detaljien puolesta. Näyttää aivan oikealta asialta! Mulla odottaa rakennusta sama sarja, tosin vähän erikoisemmilla merkinnöillä.

Mikkoa mukaillen, näitä joskus tuli nähtyä melkein kyllästymiseen asti lentonäytöksissä mutta nyt on jo vähän ikävä…
Hienosti onnistunut malli.Ainoa mitä huomaan, että mallissasi on paikoillaan nuo omakonetunnistelaitteet nokan alla ja sivuvakaajan päällä.Mielestäni nuo poistettiin mittari ja avioniikkamuutoksien myötä.Eli olivat vielä paikoillaan 1980-1981.