Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-2

Malli kuvaa saksalaisen lentue JG54:n päällikön, majuri Hannes Trautloftin Mersua 1942. Lentue toimi tuolloin Neuvostoliiton alueella ja monet JG54:n koneet maalattiin kenttäolosuhteissa erikoisilla väreillä ja kuvioilla. Suurin osa taisteluista tuohon aikaan suoritettiin melko matalalla lentäen, valtavien metsäalueiden yläpuolella - ja hyvin nopeasti saksalaiset huomasivat, että alunperin harmailla sävyillä maalatut koneet erottuivat turhan selkeästi vihreätä maastoa vasten.

Esim. majuri Trautloftin Mersun värityksestä vuodelta 1942 on olemassa monenlaisia tulkintoja - tästä asiasta on lisätietoa palstan Messerschmitt Bf 109 ryhmärakenteluketjussa, joten en rupea tässä nyt toistamaan samoja sieltä selviäviä asioita.
Noh, ohessa nyt kuitenkin on minun näkemykseni Trautloftin Mersusta vuodelta 1942 - ilmeisesti tämä kone siis oli yksi monista, joilla hän lensi tuon vuoden aikana.

Kommentit

Hyvin lisää elävyyttä tuo lentäjä malliin. Eihän se muodinmukaista ole laittaa pilottia koneeseen, mutta tässä hyvä esimerkki siitä, että huolella ja ajatuksella tehtynä se lisää kummasti mallin kiinnostavuutta.
Kyllä on sitä tosi taattua Monsieur LEINON työtä,ja tuo pilotti on kuin kirsikka kakkussa.
Ainoastaan sen asu on hieman outo,olisi kuin japanilaisten lentoasu?,,,,,???? tai RAF:n.
Taitaa olla pilotti jostain muualta nyt???
Valokuvassa Trautloft on tumma hiuksinen ja pilotti vaalea hiuksinen kuin Wind,???????
Muuten tuo on makea kuin mansikka,grünhertzien koneet olivat aika erikoisesti maalattu.
Täydellinen maalaus työ(pensselimestarilta) taas tuo vainottu sana,mutta se vaatii sen.
Olet varmasti syntynyt pensselit käsissä.
AJ 4.4.2014 20:25 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Kaikinpuolin onnistunut Hannes Trautloftin Mersu G-2. Mielestäni tämä on parempi Mersu kuin Eemelisi; tässä on kaikki hienosti kohdallaan ja väritys on oivasti onnistunut. Valokuvat ovat ässiä, kuten kuvasi yleensä.

Timoa kompaten tuo figu lisää elävyyttä, samoin Trautloftin kuva viimeisessä valokuvassa. Huippu/loistolekopienoismalli, jonka maalaus hipoo täydellisyyttä, kuten Eerik edellä toteaa. Aika ässä Mersu!
Parhain terveisin, AJ
eerik oksanen kirjoitti:
Valokuvassa Trautloft on tumma hiuksinen ja pilotti vaalea hiuksinen kuin Wind,???????
Eerik, mon ami - kuvassa ei ole Trautloft, vaan joku tuntematon blondi koelentäjä ;-)
AJ kirjoitti:
Mielestäni tämä on parempi Mersu kuin Eemelisi
Kiitos mielipiteestäsi - huomasitko muuten, että olin saanut aikaiseksi jopa sen pikkuruisen vaijerin, joka yhdistää oikealle sivulle aukeavaa kulmikasta ohjaamon osaa siihen takimmaiseen ohjaamorakennelmaan? Tuon ehkä voisi sanoa jotenkin lyhemminkin …
AJ 4.4.2014 21:22 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Joo, kyllä huomasin. Tämä on kyllä kovatasoinen Mersu; sinä ja Tally-ho laitoitte tänään saitille huippulekopienoismallit. Upean Mersun pukkasit - nostit ryhmisriman tosi korkealle. Parhain terveisin, AJ
toivonen 4.4.2014 21:23 Vastaa lainauksella
Aikas kiva Mersu. Konservatiivisesti käytön jälkiä, mutta silti muchos kelpo tuotos!

Huomasitkos että vikassa kuvassa on lentokenttään lipsahtanut jättikokoinen natsin naamavärkki?
toivonen kirjoitti:
Huomasitkos että vikassa kuvassa on lentokenttään lipsahtanut jättikokoinen natsin naamavärkki?
Duoda duoda - käsittääkseni Trautloft ei ollut natsi - saksalainen hän kyllä oli, mutta sanat natsi ja saksalainen eivät välttämättä ole synonyymejä. Noh, politikointi on tällä palstalla kielletty, joten en sano tästä asiasta tämän enempää.
Moi Raimo!
Todella upean värinen mersu,tuo aavikkoruskea menee ehkä vähän ohi JG 54:n koneessa kuitenkin.Näkemäni värikuvat kyseisistä koneista antavat vähemmän oranssin vaikutelman ruskean sävyksi.Tämä yksilö ei tosin ole ulkomuistista tuttu,löytyykö jostain opuksesta kuvaa?
Pilotti on kiva lisä ja lentopuku sopii väreiltään ihan hyvin yksiosaiseksi pommarilentäjien haalariksi,joita häätäjäkuskit myös alkusodasta käyttivät.Myös kaksiosainen välimerelle ja afrikkaan tarkoitettu lentopuku oli hyvin saman värinen.
Oikeastaan tuota antennineulaa ja -lankaa lukuunottamatta varsin hieno kone,säistys ehkä kuitenkin liian tummalla pöllytetty ja tulee kauttaaltaan jotenkin nokinen fiilis.
Hyvä mersu joka tapauksessa,
Mikko
Moi

Olet luonut itsellesi ominaisen tyylin tehdä näitä lekoja. Omaa silmää miellyttää tapasi maalata mallisisi enemmän väriliukujen ja valon ja varjojen avulla kuin jyrkkiä värirajoja käyttäen. Hieno mersu!

P.S. Ilmoittauduin 109 mallirakenteluryhmään tänään. Vieläkö ehdin mukaan?

t. Kartsa
Karia kompaten, eli Raimolla on selkeästi oma tyyli joka on vielä todella toimiva. En vaan pysty tajuamaan miten joku osaa tehdä näin hyvää jälkeä siveltimellä! Jotkut vaan vissiin osaavat nämä jutut… Pakko vielä ihmetellä Raimon työtahtia: Koneita tulee kuin kolmannen valtakunnan tehtaista vuonna -44!
Mallin tunnistaa Raimon tekemäksi ilman mainintaa mallarista. Ja tuo oli positiivisessa mielessä sanottu :) Ei huono :)
perttiL 5.5.2014 08:26 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Varsin hienon yleisilmeen olet tähän Mersuusi saanut … kuten niin moneen muuhunkin malliisi. Varsinkin pensselillä maalattu pinta + pastellisävytys luonnistuu todella taitavasti.

Koska minulla on tekeillä saman lentäjän sama kone, tosin 1/72, niin varmistaisin, että miksi tökkäsit malliisi Hasen arkilta J. Steinhoff' in koneeseen kuuluvan "mustan kaksoiskulman valkoisilla reunuksilla" … kun Trautloff' in koneeseen kuuluvat isot "valkoiset kaksoiskulmat mustin reunuksin" ? Trautloff toki lensi useampaakin (lähes samanlaista) MT-yksilöä, mutta komentajavinkkelit säilyivät tietojeni mukaan samoina, valkoiset mustin reunuksin.

terv perttiL
^ Esikuvana oli mustavalkoinen valokuva - melko rakeinen kuvanlaadultaan, mutta kyllä siitä erotti mustat "vinkkelit" valkoisilla reunoilla.
perttiL 5.5.2014 13:13 Vastaa lainauksella
Just…just…eipä taida olla. Kun kuitenkin Hasegawan boxissa tulee nuo muut tunnukset; vihreä rykmentti-sydän jossa kolmet laivuekilvet ja valkoiset vaakapalkit, jotka kuuluvat Trautloffin koneeseen. Sekä Steinhoffin koneeseen kuuluvat mustat komentajavinkkelit…jotka nyt on erehdyksessä tulleet tähän koneeseen. Miksi käyttää rakeista musta-valko-kuvaa esikuvana kun sen Hasen ohjeet kertovat mitkä tunnukset tulee mihinkin koneeseen…?

terv perttiL