Pienoismallit.net

If it bleeds, we can kill it!

Dutch & Predator

Ensimmäinen ja paras Predator elokuva vuodelta 1987 on yksi ehdottomia suosikkejani ja "Arskan" parhaita rooleja. Siitä ja jatko-osista on tehty lukematon määrä malleja eri skaaloihin. Tarkoituksenani oli maalata tämä unkarilaisen pikkufirman Black Army modelsin 1/10 Dutch rintakuva "välipalamallina". Sopivaa alustaa kaivellessa tuntui siltä, että malli näyttää hiukan paljaalta ja simppeliltä yksinään.

Syntyi ajatus kokeilla yhdistää rintakuva ja pikkuskaalan (28mm) Predator. Identtistä Predatoria ensimmäiseen elokuvaan ei löytynyt tässä skaalassa, mutta tämä sveitsiläisestä predastoresta hankittu on aika lähellä. Pieniä eroja on lähinnä "haarniskassa".

Maasto on tehty magic sculptista puualustan muotoja hyväksi käyttäen. Viidakko on lähinnä etsi- ja paperikasvillisuutta. Käärme on Mantis miniatures tuotantoa. Käytin siitä tosin vain pään, jotta sain sen luonnollisesti puun ympärille. Vesi on De Luxe Materialsin Solid Water hartsia.

Mallin nimi tulee tästä repliikistä :-)

Kommentit

Kaipaan ainoastaan hien kiiltoa Dutchin naamaan ja rintalihaksiin. Vaikka Dutch oli tuossa leffassa KAUHEEEN MACHO, niin äijä kuitenkin hikoili sademetsäolosuhteissa melkoisesti.

Koska hiki puuttuu, niin voin arvostella tämän teoksen vain viiden tähden arvoiseksi.

Muutenkin olen hyvin pitkälti sitä mieltä, että Arska ei tässä leffassa ollut se machoin jätkä - vaikka olikin ainoa, joka ihmiskunnan edustajista selvisi elossa. Minä diggasin eniten sitä Bill Duken esittämää hahmoa, joka Gatling-gunilla roiskimalla aiheutti kaikkien aikojen itkupotkuraivarin viidakossa - eikä kuitenkaan osunut kuin ihan vaan hieman kohteeseen päin - metsää kyllä kaatui siinä ohessa ihan kiitettävästi. Talvivaarameininkiä.
Predator ja alusta näyttävät pirun hyviltä. Arska ei niinkään. Tästä on tosin syyttäminen mallin valmistajaa,eikä mallaria. Ei nimittäin hirveästi näytä Arnoldilta. Rintalihaksetkin ovat oudon kulmikkaat. Hieno malli omiinkin suosikkeihini kuuluvan leffan hengessä tästä huolimatta. Ai niin,kyllä se leffan kovin kundi oli Blain. ;)
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Ai niin,kyllä se leffan kovin kundi oli Blain. ;)
Blainia leffassa esittänyt Jesse Ventura on toki sikälikin kova jätkä, että pärjäsi Arskan tavoin ihan USA:n politiikassakin … tämä on totta ja tässä vaiheessa viimeistään voi revittää auki reipasta merimiesnaurua …

Anteeksi, meni ohi aiheen (vai menikö?) …
Kyllä yhdyn edelliseen,alusta on pirun paljon parempi kuin tuo huonosti tehty valmistajan mokka busti buuuuu.
On jotenkin aneminen tuo swartzi tuossa,oikeasti voisi olla kuka tahansa rambon ja USMC kessun väliltä.
Tai ihan Larry Thornekin vuonna 1965, en tiedä polttikko sikareja.
Jopa sikaarit rahataan viidakkoon, ja vielä kuubalaisia eipä ole yankee patriotti tuossa.
Täydellinen busti alusta, jonka teit vaan pitäisi tehdä jotain tuolle bustille olevalle mallille?
Kuten sanoin tuo alustan teko ja idea on huippu hyvä tässä, itse bustilla voi heittää vesilintua tai vaatia rahat takaisin.
Kun itselläsi on tuota taitoa niin parantaa tuota?
^ Asiamiehemme Ranskasta esitti asian taas kerran melko suorasanaisesti - toivottavasti kukaan ei Asterixin vuodatuksesta loukkaantunut, nimittäin olen hyvin paljon samaa mieltä hänen kanssaan - en vaan kehtaa asiaa tuoda julki ihan samalla tavalla.

Ja silti räppäsin vain 5 tähteä - vai mitä ne on ranskaksi - 5 etoiles ?
Loisto työtä. Tuo busti ei tosiaan ole täysin Arskan näköinen, mutta hyvin maalattu. Oikealta sivultaan on eniten näköinen. Taitaa olla etukuvassa se vika että silmät liian lähellä toisiaan. Mutta bustin vioista huolimatta hyvä malli.
AJ 4.4.2014 20:08 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Heti alkuun on todettava, että olen täysin samaa mieltä siitä, että ensimmäinen Predator elokuva vuodelta 1987 on paras ja myös yksi suosikkejani sekä ehdottomasti "Arskan" parhaita rooleja.

Arska-figu ei liene paras valmistettu figumalli pohjaksi ja kuten Veli-Matti edellä toteaa siitä syyttäminen on figu-valmistajaa. Predator-figu huolimatta pienemmästä mittakaavasta on selkeästi laadukkaampaa valmistusta.

Joka tapauksessa lähtökohdista huolimatta mestarin jälki näkyy taas loistavan upeana - alusta kruunaa kokonaisuuden hienosti. Ei voi muuta kuin hämmästellä taitojasi - näitä on kiva katsella ja yrittää ottaa oppia, jos vaikka jotain sattuisi menemään jakeluun (tämä on tietysti toiveajattelua osaltani).

No joo, sanomattakin lienee selvää, että kyseessä on taas yksi mestariteoksistasi - loistava figumalli/pikkudio.

Off record, leffassa on kyllä legendaarisia henkilöitä Ison Arskan lisäksi, jo mainitut Bill Duke ja Jesse Ventura (ex-Navy Seal, ex-MC-jengiläinen ja myös Minnesotan ex-kuvernööri) sekä Carl Weathers, Sonny Landham, Shane Black ja Kevin Peter Hall. Eikös Sonny Landhamin roolittama Billy ole se leffan kovin kundi…;)

Parhain terveisin, AJ
Kiitos kaikille kommentoijille. Joo kyllä olen samaa mieltä tuosta bustiskulptista ettei ollut paras lähtökohta Arskalle. Siksi laitoin camon naamaan peittämään "outoutta" :-). Viidakko ja Predator tulivat myös mukaan osittain siksi, että yksinään busti näytti aika heikolta… Tuon valmistajan sivujen kuvan perusteella en kyllä ostaisi tätä bustia ikinä :-D
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
dvd/bluray extroissa on hyvä dokkari jossa ohjaaja John McTiernan kertoi Sonny Landhamin olleen niin vaarallinen sekopää kuvauksissa, että hänelle palkattiin oma turvamies! …Suojelemaan muita Sonny Landhamilta
Voi taivaan takapuolta ja ei edes pyyhitty, tuolla mainoksella ei ostaisi edes kädetön ja sokea mallari tuota??
Paljon pahempi kuin MONSIEUR KOVASEN TUOTOS JA MAALAUS TUOSTA BUSTISTA.
Avaa tuo pääkoppa ja koverra,laita sinne erinlaista patrioti figuria,oncle SAM,Al capone,G Custer,muita …,,?
Tai swartzin filmi hahmoja?
Niin kuin tuossa on jo alustaa ja Predatoria kehuttukin, niin kieltämättä Arska on oudosti skulptattu. Rintakehä näyttää kuin siinä olisi arpi avosydänleikkauksen jäljiltä :)
Arskan maalaus ei ole ihan parasta Petriä. meikäläisen silmään vähän "muovisen oloinen". Siitä hirveät miinukset tähtösiin ;)
Arskaltahan on korjattu leikkauksella aortan läppävika, joten rintakehään on varmaankin otettu mallia leikkauksen jälkeen.
www.tohtori.fi/?page=5575414&id=8679750
www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288388197480.html
Nyt on kurja sanoa. Silloin kun lähdetään tekemään tunnetusta hahmosta figuuria, on kai syytä arvostella sitä? Teknisesti kaikki on upeaa ja tykkään Predatorista, mutta Arska on tässä arvosteltavana, se
jopa pilaa muuten hyvän Dion.
Ei voi kuin ihastella maalaustaitoa. Arskan outous on jo tullutkin ilmi. Omasta mielestä olisi jopa hienompi jos arskan tilalla olisi ollut puu josta roikuu liaaneja.
Mutta täytyy sona että miljuuna kertaa parempi kuin kaupan omilla sivuilla oleva arska on sinun arska!
Ei voi olla totta!
Uskomaton taidonnäyte todelliselta pro-mallarilta!
Paljon kiitoksia kehuista, kritiikistä ja pisteistä!
Tekee heti mieli mennä kattoon taas tää pitkästä aikaa! Kiitos tästä, upea duuni!

- Waltter
AJ 14.4.2014 08:09 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Onneksi olkoon viikon mallista!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Joo, Sonny Landham on lievästi sanottuna hieman crazy hemmo, sopi hyvin roolihahmoonsa leffassa.
Moi Petri
Viikonmalli. Onnitteluni.
Edelleen ihmettelen, miten voi tehdä tuollaista jälkeä noin pienessä koossa 28 mm!!!!
Käytätkö jotain erikoisluuppia? Olisi mukava tietää, niin hankkisin itselleni samanlaisen.
t. Kartsa
Tiukka ja hieno viikon malli! Kyllä siitä Arskan tunnistaa.
Kiitoooos kommentoijille :-)

Kartsa, käytän ihan normiluuppia joka näkyy tuossa kuvassa www.pienoismallit.net/profiilit/70/kuvat/kuvapankki/kuva_74639/

On mulla myös sellanen malli jossa on led valo ja eri vahvuisia vaihdettavia linssejä, mutta se on jääny vähemmälle käytölle…