Pienoismallit.net

Trabant 601 S Limousine DDR

Kadunvarressa

Reilun 20 vuoden jälkeen tuli tehtyä autosta pienoismalli joten tuntui mukavalta palata auton teko hommaan. Korin värityksen tein muusta poiketen kaverini ukilla olleen Trabantin väriseksi koska tälläkin sivustolla olevat autot on tehty "ohjeissa olevan värityksen mukaan" niin halusin tehdä jotain poikkeavaa tässä suhteessa auton korin värityksee. Tämän linkin kautta pääsee katsomaan Trabant 601 väriä eri vuosikymmenien aikana Linkki ja tämän linkin kautta löytyy sekavaan rekisterikilpien ja niiden maatunnuste yhteen liitämiseksi eri vuosi kymmenten aikana. Linkki Alustan teossa kokeilin jälleen uusia tekniikoita minulle valmistaa mukulakivikatua / jalkakäytävän kiveytystä. Ajoradan kiveytyksen tein linsin pavuista ja jalkakäytävän Krea massasta muokkaamalla. Auton kori ja runko on maalattu kynäruiskulla ja Vallejo Model airia käyttäen ja pakosarjan ruoste efekti Lifecolorin Axis tank maaleilla.

Kommentit

Hyvin istuu Mikolla automallitkin. Tämähän on sellainen Revellin tuote, että näitä pitäisi jemmailla varastoon.
Kiva maalaus kuin muutenkin työnjälki.
" Harva meistä on rautaa…" kerrotaan jossain laulussa, mutta Mikko alkaa olla rautaa mallailussa. Vaikka malli ei ole sitä kuin alustasta ja vanteista…
Upea ja vieläkun kehtasit tehdä nupukivialustan, joita DDR:ssä oli aika lailla.
T.T
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Katoitko minun kauuuuaaan sitten värkkäämän saman laitteen?[offtopic/]
Hieno Trabi!
Armollinen maalattava; mitä enemmän appelsiinia, sitä aidomman näköinen.
Hyvin onnistui uusien tekniikoiten opettelu. Varsin aidon näköistä.
Hienohan tämä on. Nupukivikatuineen kaikkineen. Ajovalojen pohjiin sopisi ehken BMF:llä tai Alcladilla tehty kromipinta? Ovien saumat saisivat olla mustemmat.
DDR liikkuva teknillinen ihme,pahviauto.
Voisiko tuota sanoa autoksi,noin länsimaiseen makuun?
Juuri tuo esiin tuon DDr:n mukulakivien käyttötaidon tässä,oikein makea Limousiinen malli jokaisen työlläisen unelma.
Valmistus ja ainakin odotus aika oli viisi vuotta saada liikkuva ihme.
Tuossa kuvassa no:6 oikean lamppun alla on sekoutunut oranssi ja valkoinen vähän.
Sopivasti säistetty pohja ja rankaat.
Hyvin on tuo rakennettu ja maalattu malli.
Viereen olisi voinut laitta,kuskin ja käteen Coca-cola pullo tai perheen ja Stasin sedät kontrolloimassa heitä.
Onhan tämä diorama niin olisi parempi kuin pelkkä ihmeauto tuossa?
Kaunista. Tämä Revellin Trabi on aivan huippu sarja rakentaakin. Kiva väritys. Hieman appelsiinipintaa näyttää oranssissa olevan, mutta eihän tämä pirssi kuulukaan olla mikään kiiltokuva-auto. Renkaat on hienosti säistetty ja mainio veto kääntää etupyörät vinoon. Kokonaisuus dio huomioiden saa kyllä ihastelemaan tätä. Tässä voi Berliini-fanina kuvitella itsensä 70-luvun DDR:ään, jonnekin Aleksanderplatzille.. Itselläni oli ajatus tehdä hiukan samanlainen dio jossain vaiheessa omalle Trabille.

Eerik: Olen muuten nauttinut pullon Coca-colaa Stasin päämajassa Berliinissä. Hämmentävä kokemus.
Upeaa jälkeä… taas on paljon parannusta tapahtunut.
Vielä kun vähän olisi ovien saumat litkuteltu niin sitten avot. Alusta on hieno yksityiskohtineen.
Innolla odotan mitä saat taas seuraavaksi aikaan.
Kiitoksia kommenteista. Nuo eturenkaat on tehty silleen että ovan kääntyvät vaikka ohjeessa on laitettu että ne pitäisi liimata kiinni mutta huomasin että rakenne on sellainen että ne pystyy ihan huoletta jättämään liimaamata kiinni joten ne on vapaasti kääneltävissä eikä ole vaaraa että koko paketti hajoaa käsiin. Kuvapankista löytyy alkuperäinen kuva jonka pohjalta tein tämän Trabantini värityksen. Linkki
Kun Unkarissa näin Trabantin, johon oli asennettu uusi konepelti (jota ei oltu keritty maalata) oli näky jotenkin pieni järkytys. Konepeitto oli jotain puumassaa tai vaneria! Tosin aika kivan näköinen, mutta ei peltiä eikä lasikuitua! Noh…

Malli on oikein Trabin näköinen ja jollain tavalla tuo väriyhdistelmä tuo mieleen Neuvosto(-Suomi) ajan, josta alle kolmekymppisillä ei ole kuin kalpea aavistus. Vielä kun saataisiin Moskvits Eliten ja perus-Ladan mallit niin avot sano 1970-luvun Suomi-poika.

Mukulakivetys on hieno. Siitä lisäplussaa, vaikka ei sinänsä malliin kuulukaan.
Kiitos PhantonII komentista. Itsekkin joduin koluamaan netin ihmeelisessä maailmassa kun rupesinkahtelemaan noita korien värityksiä, mutta ei oikein lötytnyt kun noita duunattuja Trabantin kuvia mutta onneksi sain kaverilta tuon kuvan jonka pohjalta päädyn tuohon värityseen joka on mielestäni pirtsakka ja erilainen.