Pienoismallit.net

Ps.531-17

Sturmi Ps.531-17 oli ainoa Suomeen tulleista Sturmeista, joka oli valmistettu M.A.N tehtaalla panssari III Ausf M:n rungoksi, ja joka koottiin rynnäkkötykiksi MIAGin tehtaalla. Vaunussa oli erikoisuutena vielä pakoputkiston kahlausvarustus. Kuuterselässä 15.6.1944 Ps. 531-17 sai osumia vaihteistotilaansa ja tykkiinsä. Oma miehistö räjäytti tuhoamispanoksella liikuntakyvyttömäksi tulleen Sturminsa.

Mallissa tulee mukana jonkin verran taistelutilan osia, kuten tykki ja radiot. Kuitenkin aika paljon sai lisätä taistelutilaan yksityiskohtia, jotta malliin sai lisää ilmettä. Näitä olivat mm. ammustelineet lataajan puolelle, radioiden vahvistimet ja johdot sekä lukuisia pienempiä osia.

Likavalumat on tehty AK:n litkuilla lähinnä moottoritilan kannelle ja taistelutilan sivuille. Öljy- ja rasvavalumat pyörästössä on tehty AK:n Engine Oil -litkulla ja osa on tehty Tamiyan Smokella. Sinne sun tänne menevät valumajäljet on tehty painamalla paineilmaa tuoreen Engine Oilin ja Smoken päälle. Vaunun mutaamiseen halusin tällä kertaa hieman vaihtelua ja päädyin kokeilemaan Easy Mud tuotteita. Käytin Easy Mudin Russian Earth, Russian Earth 2 ja European Earth sävyjä. Otin purkeista hieman muta-ainetta ja laitoin kutakin pienehkön määrän omiin pullonkorkkeihinsa. Lisäsin niihin pari kolme tippaa vettä ja sekoittelin mudat osittain hieman juoksevimmiksi. Töpöttelin vanhalla pienehköllä pensselillä mutaa vaunun alarunkoon, teloihin, pyörästöön ja hieman lokasuojille sekä moottoritilan kannelle niihin kohtiin, joihin mutaa ja likaa väkisinkin kulkeutuu miehistön jalkineista.

Mallista on rakentelujuttu Mallixin Sturmi teemanumerossa 4/2014.

t. Jake

Kommentit

On taattua huippua, paljon hienoja yksityiskohtia, mm ,hylsy takakannella sisäosat ym. Ja kaikki on todella hienosti viimeistelty, taistelutila on todella hieno. Säistys mukavan tasapainoinen, vieläkö alustan oisit tälle tehnyt se oisi viimeistellyt mallin
Se on siinä +.
On se vaan erittäin hieno. Erityisesti tykkään sisäkuvista. Tulee mieleen lapsuus/varhaisnuoruus, kun kiipeilin Parolan panssarimuseossa 70luvun lopussa/80luvun alussa jonkun kerran tankkien sisään. Ehkei se silloinkaan ollut erityisen luvallista, muttei se silloin ollut erityisen estettyäkään, toisin kuin nykyään. Tuli silloin käytyä lähes kaikkien näytillä olleiden tankkien sisällä;) Oli todella kivaa päästä kokeilemaan esim ohjaajan polkimia ja suuntaajan veivejä. Ei onnistu nykyään. Harmi, ettei ollut kameraa mukana. (en tietysti siinä iässä tajunnut tilanteen tärkeyttä).
Joo, vaunu on hieno! Mut eniten pidän sisäkuvista. Kuten myös Jarmon muista malleista joissa vaunun taistelutila on näkyvissä.

Kun samoja WWII malleja pukkaa jatkuvalla syötöllä alkaa kaipaamaan jotain "piristettä" (tosin WWII mallivalikoima on ns. riittävä) Ja mulla mallipirinä toimii juuri sisätilat. Pätee lähes kaikkiin malleihin paitsi figuureihin ;)

Kiva nähdä hyvin tehty kokonaisuus ja mielikuvitus mukavasti jyllää kun näkee ikäänkuin sen toisenkin puolen.

Mikä toi sininen häive on parissa kuvassa? Kameran säädöistä vai mikä?
Hieno malli jälleen keran, Jarmo!

Historian kirjoitus osioon pikkukommentti: Ps 531-17:n runko oli MAN:lla valmiiksi koottu PzKpfw III Ausf M:n runko, joka koottiin rynnäkkötykiksi Miag:lla.
Terve,

Kiitos kaikille kommenteista. Mallien alusta-aihioita minulla on useitakin, mutta valmista ei ole tullut ;(
Valotus kamerassa on ollut sama, mutta sininen häive johtunee kuvan kontrastin, keskisävyjen tms. säädöistä.
Muistan itsekin tuon ajan, kun museon vaunuihin pääsi sisälle. Ainakin Pz IV:n vieressä oli jopa tikkaat, jotka helpottivat kannelle kiipeämistä.

t. Jake
Komea on malli taas,mikä on tuon dragonin sarjan numero.
Oliko siinä tuo kahlausvaruste Pzkfw III M:n mukana vai itse lisätty nyt.
Hei Eerik ja kiitos.
Kyseessä on Dragonin/Cyberhobbyn sarja nro 6229. Sarjan mukana tulee tuo kahlausvarustus sekä kahdet lokasuojat. Tässä Sturmissa 531-17 piti käyttää ne lokasuojat, joissa on niksaus taisteluosaston etukulmien kohdalla. Ne toiset lokasuojat käytin Sturmissa 531-12, jonka julkaisin Pm-netissä jokin aika sitten.

T. Jake
AJ 17.4.2015 21:22 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Mestarin tyylinäyte jälleen kerran. Helppo kompata kehuja yllä. Ei mitään nitinää ja natinaa, vaan kehuja; eiköhän tässä ole täysi viiden ***** staran Sturmimalli.

Itse asiassa referenssimalli Suomi-StuGista - kaikinpuolin upea & loistava vaunumalli! Terkuin, AJ
Tervehdys AJ,

Kovasti kiitoksia kehuista!

t. Jake
AJ 22.4.2015 10:12 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Ole hyvä - eiköhän tämä ole tulevan viikon malli. On kyllä upean näköinen Sturmimalli! Terkuin, AJ
AJ 27.4.2015 22:20 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista - referenssi Suomi-Sturmi pienoismalli! Terkuin, AJ
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
Tätä minä hieman enteilinkin;)
Moi AJ ja Mika, kiitokset teille.

T. Jake