Pienoismallit.net

Spitfire Mk.Vb

Francois de Labouchére oli yksi ensimmäisistä ranskalaisista vapaaehtoislentäjistä Royal Air Forcessa aloittaen palveluksensa 85. laivueessa syyskuussa 1940.Hän saavutti kolme ilmavoittoa ja kapteenin arvon ennen katoamistaan taistelulennolla 5. syyskuuta 1942.

Tämä mallini kuvaa hänen konettaan 340.(Vapaan Ranskan) laivueessa.Laivue operoi Biggin Hillistä.Tiedossani ei ole, että oliko tämä EN908 se koneyksilö jolla hän lensi kadotessaan.

Tavoilleni poiketen tein mallin vaikka minulla ei ollut kuvaa kyseisestä yksilöstä.Täytyi luottaa Berna Decalsin ohjeisiin.Nykyisin Googlettaminen tuottaa pari osittaiskuvaa koneesta.

Malli on Tamiyan ja maalattu Xtracolorin öljymaaleilla.Johnson kiiltovahan päälle on litkutettu Migin Neutral ja Dark Washeilla.

Ultracastin pakoputket ja Eduardin syöksyvyöt ovat ainoat lisätarvikeosat siirtokuvien lisäksi.
IFF antennilangat ovat 0,08 millistä mormuska siimaa joka on maalattu vetämällä muutamaan kertaan Tamiyan XF-56 Metallic Grey maalitussin kärjen läpi.

Kommentit

AJ 24.3.2014 21:48 Vastaa lainauksella
Moi Harri,
Suosikkilekomittakaavani ja yksi suosikkikoneistani Spitfire - joten eihän tästä voi olla pitämättä.

Francois de Labouchére sai neljä vahvistettua ilmavoittoa, yhden mahdollisen ilmavoiton ja kaksi vaurioitettua konetta tililleen ennen katoamistaan 85. tst-lennollaan 5.9.1942. Francois de Labouchéren ilmavoitot, kaikki Spitillä:

23.6.1941, Sq 242, vahvistettu ilmavoitto Bf 109
17.9.1941, Sq 615, vahvistettu ilmavoitto Bf 109
19.8.1942, Sq 340, vahvistettu ilmavoitto Do 217
19.8.1942, Sq 340, vahvistettu ilmavoitto Do 217

17.9.1941, Sq 615, mahdollinen ilmavoitto Bf 109

17.9.1941, Sq 615, vaurioitettu Bf 109
19.8.1942, Sq 340, vaurioitettu Do 217

Lekopienoismallin esikuvakone EN908 ei ollut Labouchéren katoamiskone; F/Sgt H Dubnick teki pakkolaskun EN908 Spitillä 26.11.1943 taisteltuaan Focke-Wulf 190 lekojen kanssa, EN908 tuhoutui ja Dubnick menehtyi.

Francois de Labouchéren katoamiskone oli Spitfire Vb tunnareilla GW-L ja sarjanumerolla BL803. Focke-Wulf 190 ampui de Labouchéren alas ja de Labouchére kaatui. Itse asiassa Focke-Wulf 190:t yllättivät de Labouchéren johtaman neljän Spit Vb:n lentueen Le Touquet:n/Rouen:n yllä ja ampuivat koko lentueen alas 5.9.1942. de Labouchéren lisäksi kaatuivat kers. RAJ Taconet, kers. LB Thibaud ja adj. VJ Dubourgel.

Hienosti olet rakentanut, maalannut ja viimeistellyt Spitti Vb:n plus tuo Labouchéren musta kissa tunnari on cooli. Lentokenttä-alusta hyvä toimiva lisä. Onnistunut Spitti kaikenkaikkiaan. Parhain terveisin, AJ
Oikein kaunis lady spitfire VB;
Ainoastaan ohjaamon kuomuun ja sivuluukuun lievää kulumaa ja renkaisiin myös.
Olisiko noissa potkureissa jotain outoa?
Kuva no:1 olisi hieman eteenpäin kallistunut?
Vai asennus oikea?
Vai vanhuus tekee kepposiaan???
Maalaus ja pohjan lievä säistys on ihan nappiin tässä.
Ja paneelien urat ovat makeat.
Katselin muiden tekemiä spittejä ja huomasin että pakoputket olivat jokaisessa erin sävyistä ruskeaa?
Itse ajatelisin että kyllä nuo ehkä ei olisi ihan puhtaan metalliset jo lämmön takia?
Nyt puutuu tästä nuo pakokaasujen noet tuosta?
Onkos tykkin putket auki?
Olisi paikallaan että ohjaamon kuomu olisi ollut auki?
Itse pilotti viereen ja vaikka yksi mekanikko?
On tuo sen verran iso dioraama.
Tuo eka kuva vääristyy, kun on käytetty laajakulmaa, veikkaan mä.
Hieno spiti ja hyvin takennettu & maalattu. Keinovalo vain antaa oudot sävyt noihin väreihin. Tosin keskenään ne ovat aika kivasti harmonisia. Täytyy ottaa oppia noista pakoputkista omiin työn alla oleviin spiteihin. Kiva on aina katsoa hyvän mallarin tuotoksia :)
AJ:Vau!Kiitoksia näistä lisätiedoista.

Erik:Kun katselin kuvia ,niin täytyi itsekin tarkistaa potkurin asennus mallissa.Se on ihan ok.Tuo kameran makro asetus saa sen kuvissa näyttämään tuolta.
Tykin putket ovat umpinaiset.Tamiyan mallissahan ne ovat jo valmiiksi siivissä kiinni,joten niiden aukaiseminen olisi ollut hankalaa.
Teen mallini aina kuomut kiinni.Näyttää paremmalta mielestäni :)
Kyllä tuohon kuomuun olisi voinut vähän kulumaa tehdä.Hyvä huomio.
Tuo alusta oli Spitin alla vain kuvauksen ajan.

Tapio:Thanks :)
Tyylikäs Spitfire! Maalaus ja pintakäsittely onnistunut mainiosti ja tuo lentokenttäalusta näyttää hyvälle. Onnistunut malli!
Hieno malli, pidän maalauksen ja ylipäätään viimeistelyn tasosta, ehkä hieman runsaampi säistys sopisi tälle yksilölle, pakokaasujen vanat ainakin? Varsinkin alapinta rungossa suttaantui Merlin -moottorisissa koneissa nopeasti. AJ:ltä tulikin jo tarkemmat faktat esiin (thanks, pitää päivitää omia tietoja taas) ko hemmosta joten ei niistä mitään.
Kyllä tuohon malliin on pakokaasujuovatkin kynäruiskulla maalattu.Jos noin niinku tarkkaan katsoo :)

Kiitos kaikille arvostelijoille.Kerran tuli kaksi tähteä ja kaksi kertaa kaksi ja puoli tälle Jyväskylän mallailutapahtuman 2012 luokkavoittajalle.Kovasti kiinnostaisi näiden arvosteluiden perustelut,mutta turha on toivo :P.Dominoivana oli kuitenkin 3,5 ja 4 tähteä.Sen arvoisena pidän tätä kötöstysäni minä myös.
Ei siinä kauheasti virheitä ole mutta Wow! efekti puuttuu.Katsokaapa linkin mallia joka on juuri sellainen:http://www.clubhyper.com/forums/plasticpixframe.htm
AJ 4.4.2014 14:02 Vastaa lainauksella
Moi Harri,
Harri Honkanen kirjoitti:
Kerran tuli kaksi tähteä ja kaksi kertaa kaksi ja puoli tälle Jyväskylän mallailutapahtuman 2012 luokkavoittajalle.Kovasti kiinnostaisi näiden arvosteluiden perustelut,mutta turha on toivo :P.Dominoivana oli kuitenkin 3,5 ja 4 tähteä.Sen arvoisena pidän tätä kötöstysäni minä myös.
Juuri tuon piste/tähtitrollauksen takia olen pidättäytynyt antamasta tähtiä vaan keskityn lähinnä sanalliseen palautteeseen. Kannattaa unohtaa nuo tähdet - niiden merkitys on täysin dilutoitunut trollauksen takia. Parhain terveisin, AJ
Moro Harri,
hieno Spit ja värit mielestäni kohdallaan.Säistys maltillista ja sopii hyvin tähän koneeseen.Tein joskus parikymmentä vuotta sitten Tamiyan ykkös-Spitin ja muistelen,että oli suorastaan nautinto rakentaa.
Mikko