Pienoismallit.net

Iljushin Il-2 Sturmovik

Kahden kuukauden rupeaman tulos, ensimmäinen valmis mallini. Syy pitkään rakentamisaikaan löytyy monista seikoista - tekniikan muistelusta / opettelusta, sitä sun tätä tarviketta puuttui matkan varrella ja välillä oli muutakin mielenkiintoista tekemistä kuin mallaus.

Kohteena siis 1/48 Il-2, Italerin uudelleenpakkaama ja Accurate Miniaturesin alkuperäinen sarja. Ihan kelpo sarja mutta jälkiviisaana olisin mieluummin valinnut Tamiyan version aiheesta - tai ainakin tehnyt alkupään hommat vähän huolellisemmin. Mutta opetteluna menköön nyt sitten näin.

Tein matkan aikana pari raakaa rakennusvirhettä, joista pahin oli eturungon kokoaminen ennenkuin laitoin instrumenttipanelin paikalleen. Panelia ei ehjänä enää saanut ohjaamoon ujutettua ja ensiksi yritin korjata tilannetta jakamalla panelin kahteen osaan. Sen liimaaminen paikoilleen konetta ylösalaisin pitäen ei kuitenkaan onnistunut joten lopulta sahasin nokan irti, kiinnitin panelin paikoilleen ja kittasin nokan takaisin kasaan. Ei ehkä kuvista näy mutta valmiissa mallissa sahaussauma on tarkkasilmäisen havaittavissa.

Teknisessä mielessä suurimmat haasteet liittyivät kaikki maalaamiseen. Tämä on ensimmäinen ruiskumaalattu mallini ja eri maalit tuntuivat toimivan enemmän tai vähemmän (yleensä vähemmän) hyvin. Yläpinnassa on Model Masteria ja alapinnassa Lifecoloria, molemmat täysin ala-arvoisia jos minulta kysytään. Takarungon keltainen nauha on tehty maalaamalla koska en saanut dekaalia itseäni tyydyttävällä tavalla paikalleen. Valikoituja panelirajoja on yritetty litkuttaa, mutta maalausongelmien ja useiden lakkakerrosten vuoksi paneliurat ovat täyttyneet niin paljon että uraan ei paljon litkua jää.

Viimeisenä tein pakosarjojen nokivanat ja ne epäonnistuivat varsin näyttävästi. En osannut aloittaa riittävän varovasti ja yrittäessäni häivyttää liian näkyviä siveltimen vetoja ajauduin alati paisuvaan lopputulokseen. Se ei ole missään suhteessa todellisuuteen tai ulkonäköön muutenkaan.

Nämä on nyt sitten kännykkäkamerakuvia ja jos laatu ei ole kelvollinen niin kommentoikaa, en sitten laittele turhaan enempiä kuvia.

Kommentit

Tervetuloa takaisin harrastuksen pariin! Olin itse ihan samassa tilanteessa muutama vuosi takaperin, ja olen todennut että tekemällä (virheitä) oppii. Aivan kelpo suoritushan tuo on, noita mainitsemiasi juttuja lukuunottamatta.
Kyllä olet saanut hyvän tappokoneen aikaiseksi,ei huomaa oikein tuota tepposta nokka irti ja paneeli sisään
tekoa.
Eikä nuo pakokaasu vanat niin kauheat ole, paremminkin mukavat on siinä bensan laatu ollut huono ryssillä.
Ala puoleta kuva ,merci pour voir machine.
Kuten kaikki jotka hyppää takaisin tähän mallaillut koneeseen,bienvenue a la belle monde du modelisme.
Seuraavaksi vain uutta lisää hyvä on tyylisi nyt aikakin jatkoa vaan.