Pienoismallit.net

Yak-3

Noniin, viimeinkin valmista! Sain siis ensimmäisen mallini valmiiksi sitten vuoden 2003 jälkeen. Malli on tehty Eduardin profipack-sarjasta, joka sisältää muoviosien lisäksi etsit ja maskit. Esikuvana on A.D. Yakimenkon lentämä 151 GIAP:n kone keväältä 1945. En etsinyt esikuvasta mitään referenssejä, vaan luotin valmistajan ohjeisiin ja yleisiin netistä löytyviin ohjeisiin sekä kuviin maalauskaaviosta ja värisäyyistä.

Rakentaminen alkoi jo 2013 syyskuussa kun herättelin vanhaa harrastusta henkiin. Ensimmäiseksi piti tietysti haalia kaikki työkalut ja tarvikkeet vanhojen jo jouduttua ties minne vuosien kuluessa. Niinpä hankin mm. ensimmäisen maaliruiskuni ja ison liudan erikokoisia purnukoita, jotka sisälsivät minulle ennestään tuntemattomia mömmöjä, mutta joista kuitenkin lukemani perusteella olisi merkittävää hyötyä. Mainittakoon yhtenä esimerkkinä Johnsonin lattiavaha.

Itseasiassa tämä rakennussarja olikin kolmas, jonka tulin alkuhuumassa hankkineeksi ja aloitetin rakentamaan. Kaksi muuta ovat vielä keskeneräisiä. Pian kävi ilmi etten saisi oikein mistään hankittua helposti tähän koneeseen sopivia maaleja, siis suoraan purkista maalattavia ilman sekoitteluita. Muistui mieleen aiemmilta ajoilta sama ongelma itä-kaluston kanssa. Aikani nettiä tutkittuani löysinkin yhden valmistajan, joka tekee varsin mainioita maaleja tarkkoine sävyineen käytännössä kaikille Neuvosto-koneille. Yksi mutta: ei saa Suomesta. Siinä vaiheessa alkoi idea päässä itämään ja mietin etten ole varmasti ainoa, joka kyseisen ongelman kanssa pähkäilee…selkeästi nyt on toimittava ja laitettava oma firma pystyyn, tuumasta toimeen! Mallailu jäi taas vähän taka-alalle kun opetteli yrittäjää koskevaa verotusta ym. pakollista sontaa.
Lopputulemana kuitenkin on se että tämä malli on maalattu suurimmaksi osaksi AKAN:in maaleilla, jotka itse olen maahantuonut oman yritykseni kautta!

Kauan rakentamisessa kesti kaiken muun toiminnan ohella ja kaikkia työvaiheita en kunnolla enää muistakaan. Kuitenkin aikamoista opettelua oli maaliruiskun käytössä ja muiden uusien hienojen työkalujen käytössä. Ja varmasti on vielä paljon opittavaa.

Malli on laitettu nippuun suoraan laatikosta sen kummemmin mittatarkkuutta miettimättä. Joitain luukkuja ohentelin reunoista, toisia en. Sarjan mukana tulleet etsit on käytetty, mutta lisäilin myös hieman omiani:
-radion piuhat kuparilangasta
-antenni 0.08mm EZ-Linestä
-konekiväärien lieskaputket ja pitot-putki messinkiputkesta
-jarruletkut kuparilankaa
-kuparilangasta myös sisempien laskutelineen luukkujen sulkemismekanismi ja laskutelineen asennonilmaisimet

Kuten aiemmin mainitsin, kone on maalattu AKAN:in akryylimaaleilla, jotkin pikkudetaljit ohjaamossa Revell:in akryyleilla. Litkutukset ja sotkut öljyväreillä. Mieli teki kokeilla pigmenttejä ja/tai pastellivärejäkin, mutta päätin viheltää pelin poikki ja viimeinkin laittaa kone lopullisesti kasaan.

Lopputulokseen en ole hirveän tyytyväinen, varsinkin alussa pidin turhaa kiirettä ja se kostautui paikoin epätasaisena pohjana maaleille. Lisäksi pikaliiman käytöstä etseille aiheutui melkoista hässäkkää ja sotkua, loppua kohden sekin alkoi miten kuten sujua. Malli toimi ennemminkin testi-alustana minulle aiemmin tuntemattomille tekniikoille ja nikseille (esim. säistäminen ja esivarjostus). Koneesta tuli varsin sotkuisen näköinen ihan puolihuolimattomasti kun pääsin litkuttelun makuun :)
Sovitaanko vaikka että kone on ollut käytössä kuraiselta kentältä, eikä sitä ole ehditty taisteluiden ohessa pahemmin puunaamaan…

Paljon parantamisen varaa on, sen tiedän itsekin, mutta olen avoin myös teidän muiden palautteelle ja vinkeille kuinka parantaa lopputulosta. Kun tarpeeksi kauan tuijottelee omaa tuotostaan tulee varmasti sokeaksi tietyille virheille, jotka toiset huomaavat heti.

Paljon on jo tekstiä, mutta kuvista vielä: ne on valitettavasti otettu kännykällä. Katsotaan josko saan aikaiseksi ottaa paremmat kuvat, jahka järkkäri salamoinen palautuu lainasta.

Kommentit

Sangen näyttävähän Yaki siitä tuli! Mukava nähdä AKANin maaleja tositoimissa. Yllätyin vähän miten tummia nuo sinertävät sävyt ovat kuitenkin. Ja luotan AKANin valmistamiin maaleihin kuitenkin, että ne on aika lähellä oikeita.

Mallin oikeellisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta erityisesti tykkään rungosta kauttaaltaan ja ländäreistä. Siipien maalaus voisi olla eläiväisempi, tarkoitan että sitä olisi sävytetty öljypesuilla tai paneelihaalennuksilla. Tosin näiden neukkukoneiden pellitykset ovat vaan niin paneelittomia, että niihin ei pahemmin mitää paneelivaalennuksia saa:) Mutta ei tässä vaiheessa niin vielä tarvikkaan noita osata, kun teet vielä tutustumista takaisin mallailuun. Tosin jokaisen mallarin olisi hyvä kehittyä malli mallilta.

Mutta jaarittelu sikseen. Hieno on! Lepo.
Kyllä on jotenkin neukkun synkkä,kuten kuuluu.
Mutta tuosta siivistä nuo ovat vaneeria tai puurakenteisia,siis metallin kulumat eivät sovi jos niin on?
Itselläni on kuvia tuosta entisintiin puretusta Yak-3:sta Dugnyssä,jossa on siivet irti ja runko omassa osassa.
Myös moottori ja ohjaamo on näkyvissä.
En tiedä mutta luulisin rungon takaosan olevan puurakenteinen?
Sen takia ei ole paneleita näkyvillä noissa.
Mutta tuo nokka on erittäin kauniisti vanhennettu ja säistetty,plussaa ++++
Alaosa voi olla hieman liian tumma, mutta säistys on kaunis.
Kyllâ rakkenus ja maalaus on hyvin tallella vaikka 11 vuotta mennyt.
AJ 19.3.2014 09:27 Vastaa lainauksella
Moi Ville,

Kaikinpuolin onnistunut Yak-3; kyllä Eduardin ohjeisiin maalauskaaviosta ja värisäyyistä voi yleensä luottaa. Hyvännäköinen lekomalli ja kuten edellä on jo todettu rakennus- ja maalaustaidot ovat hienosti tallella. Parhain terveisin, AJ
Upeasti onnistunut Jak, Ville! Etenkin kun kyseessä on vanhan harrastuksen uudelleen lämmittämismalli!
Kiitoksia kommenteista! Tähän asti jopa varsin rohkaisevaa, uskaltanen laittaa näitä tuotoksia esille myös tulevaisuudessa. :)

Siivet ja takarunko olivat näissä koneissa vaneripäällysteisiä, enkä keksinyt miten näillä taidoilla uskottavasti kuvata kulumia semmoiselle pinnalle. Täytyy asiasta ottaa selvää, kunhan joskus saan La-5:n tai -7:n työn alle.
Antin mainitsemiin paneeleihin saan varmaan jotain tuntumaa He-111:n parissa, joka on tässä linjalla seuraavana valmistumassa. Toivottavasti ennen joulua…