Dragonin SdKfz 234-4. Sarja oli varsin mukava rakentaa, ja se oli eräänlainen välipalamalli muiden projektien ohessa. Työkalujen kiinnikkeet ovat Aberin, tykinputki RB-modelin ja osa pyöristä on Hussarin tuotantoa. Tumman keltainen on maalattu ruiskulla käytäen Tamiyan maalia ja punaruskea naamioväri on maalattu pensselillä ja Vallejon maalilla. Kurat ja pölyt ovat AK:n ja Migin purkeista.
Tyylikäs kasipyörä. Hyvä yksityiskohta tuo renkaiden eri kuviointi, näinhän niitä oli oikeissakin vehkeissä. Pakoputket ovat myös varsin vakuuttavan ruosteisen/palaneen oloiset.
Tosiian tuossa lepää silmä,ja on tosiaan kaunis malli.
Ainoastaan onko tuo minkä joukko osaston vaunu,kun on wermachtin rekkarit,
Oliko paketissa mitään tietoa?
Sopivan lievästi säisty, ainoastaan mahtavan kauniisti säisty renkaat ja pohja.
Joistain kohtiin on kuten nuo omatmaku asiat:
Mg 42 olisi voinut väri vaihtelun vuoksi laitaa musta bakeliiti perä ja kahva.
Myös rumpulipas paikkalle.
Joitain kanistereita vanhetaa roimemmin tai laitaa harmaita kanistereita kuten edelläkin.
Tuohon tykkin ajotuki telineseen ja piippuun hieman naarmuuntumista.
Tosiian on laatu malli tämä ,olisikos taas ylittämässä viikkon rimaa tässä.
Tämä huutaa kun on jotenkin tyhjän oloinen nyt ilman noita mutta se on ihan rakentajan asia.
Ja onko Monsieur Lindgren koskaaan laittanut malleihinsa figureita.
Luultavasti ei,ja nuo on ihan oma alaansa figuurit.
Asialliset ja aina makeat malli tulee Herralta Lindgrenilta
Yksityiskohdista ensiksi huomaan hyvin säistetyt renkaat sekä pakoputket ja ne vaikuttavat autenttisilta. Kk:ssa ja tykin koneistossa näkyy sen sijaan tietty muovimaisuus ja tuo metallin sävy pomppaa vähän silmiin, joten niitä olisin käsitellyt vielä lisää.
Sitten vastauksia. Naamari perustuu japanilaisessa Ground Power kirjassa (heinäkuu 2000) olevaan väripiirrokseen. Kirjan sisällä on pari mustavalkokuvaa samasta laitteesta. Kuvissa siinä on kaksivärinen naamari, tumman keltainen ja ruskea tai vihreä. Lisäksi siinä on tuo neliapila. Yksikkö on tuntematon, mutta ajankohdaksi mainitaan länsirintama 1945.
Figuureita olen laittanut muutamaan malliin. Figuurien maalaus on oma taiteenlajinsa, kuten Eerik totesi. Dragonin figuureita on riittävästi itselläni, joten voi olla että intoudun rakennus- ja maalausharjoitteluun vielä jossain vaiheessa ;)
Maalauksesta vielä, että minusta tuo Vallejo ja myös Andrea ovat pensselimaalauksessa hyviä ja jälki on tasaista. Maalin vain pitää olla riittävän ohutta ja maalauksen joutuu tosin tekemään 3, 4 tai 5 kertaa, jotta peittävyys olisi hyvä.
Tyylipuhdas suoritus ja täysin aidon näköinen Sd.Kfz. 234/4; ko. vaunusta WH-1758535 on olemassa valokuvakin, jonka perusteella (plus tietysti vaunun haltuunoton perusteella) poikkeuksellinen kaksivärinen camo oli/on määritelty. Ajankohta oli tosiaan kevät 1945 länsirintamalla, valitettavasti en muista paikkaa, enkä sitä oliko vaunun yksikkö määritelty (todennäköisesti Pz.A.A./116. PzD, 15 - 30.4.1945), mutta vaunu joka tapauksessa valitettavasti romutettiin sodan jälkeen.
Itse vaunumalli on kyllä herkullinen kaikkine hienoine yksityiskohtineen - upeaa työtä; loistosuoritus jälleen. Erinomaisen onnistunut Sd.Kfz. 234/4! Parhain terveisin, AJ