Pienoismallit.net

R 702

Tamiyan rakennussarjasta tehty BT-7 m1935 rekisterinumeroltaan R 702. Telat ovat friukkarin ja etulokasuojat on otettu Tamiyan BT-42 sarjasta. Kenttäharmaa on oma sekoitus Tamiyan maaleista. Maalaus on tehty ruiskulla käyttäen kahta eri kenttäharmaan sävyä, tummempaa ja hieman vaaleampaa. Pölyt ja kurat ovat Migin pastelleja ja AK:n litkuja. Kirveen varsi on veistelty hammastikusta. Muita pienempiä detaljeja ovat ajovalojen johdot, vaunupeitteiden yms. tarvikkeiden sidontakahvat ja lapioiden terien kiinnikelenkit.

Suomessa BT-7 m1935 vaunujen R 702 ja R 703 käyttöhistoria jäi varsin lyhyeksi ja ne vedettiin pois aktiivikäytöstä jo vuoden 1942 keväällä.

t. Jake

Kommentit

Taas tosi laatu työtä tässä BT-5:ssa,Monsieur lindgreniltä.
Olen aina ajatellut että olisivat vihreitä nuo BT-vaunut,jo iivanalla oli ne niin,nyt omalla näytöllä saa kuvan että olisi vihreää?
Eikä harmaita,onkos muiden vaunut nyt väärän väriset?
Kokonaisuus on tosi mahtavaa tässä,maalaus ,säistys ja lievä vanhennus.
Tuo pohjassa on aivan aidon tuntuinen säistys,kuten koko vaunussa.
Ainoa mistä sanoa on tuo puusta tehty Lallin fiskarsin kirveen varsi,nyt hieman liian paksu?
Kun vertaa tuohon tykkin putkeen?
Taas menee korkealle tuo viikon riman malli?
Pieni dioraama ja ukkoa kyytiin, niin kuin harjoituksissa Sa -kuvissa?
Kiitos Eerik,
Tosin kyseessä on BT-7 vaunu, ei BT-5. Värin nimi Kenttäharmaa on vain nimi, joka on annettu värille. Se ei tarkoita sitä, että sävy olisi harmaa, vaikka nimi olisikin Kenttäharmaa. Tutkimusten mukaan (Esa Muikku & Jukka Purhonen) Kenttäharmaa on tumman likaisen vihreä, ei harmaa kuten esim. saksalaisten Panssariharmaa, joka on oikeasti harmaa.

T. Jake
Komea BT-7. Hieman nuo yksityiskohdat häviävät kokonaisuuteen. Mutta hyvä näinkin.
Kiitos oikaisusta,vain nimi joka hämää sen joka ei ole asiasta perillä?
Se joka sen keksi oli lievä Daltonin sukulainen alenevassa polvessa.
Juu tuo oli hätâ lipsahdus BT-vitonen ,oikeasti seiska.
Petri Lyy 22.4.2014 12:58 Vastaa lainauksella
Suomalaisia värisävyjä ja niiden nimeämistä voi ihastella ja kummastella esimerkiksi Life Colorin Finnish Army -setistä. Loppupäätelmiä on kaksi: a) sävyt on nimennyt joku täydellisen värisokea korkea-arvoinen upseeri tai b) sävyt on nimetty tahallaan väärin, jottei vihulainen ainakaan papereita lukemalla osaa päätellä, mistä väristä on kyse. :D

Värejä voi katsella vaikkapa tästä. (Linkki menee Combat Modelsin sivuille, koska sieltä löytyi isompi kuva kuin muualta).

Tässä mallissa omatekemät värisekoitukset ovat hyvät, kuten pintakäsittely muutenkin. Outoa kyllä, kirveen varsi ei tällä kertaa ole ihan vakuuttava. Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta muistan nähneeni parempiakin kirvesvarsia. Kokonaisuudelle sillä on kuitenkin häviävän pieni meritys, ehkä -0,5 kuitenkin.
Ei ole ihan pelkkää härmäläistä nimityslogiikkaa. Saksalaiset käyttivät väriä Feldgrau, joka sekin on sangen vihreä (harmaa) sävyltään.
AJ 22.4.2014 19:45 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

BT-7 vaunusi on tuttua laatutyötäsi. Kuten Eerik jo edellä toteaa kokonaisuus on tosi mahtavaa, samoin maalaus, säistys ja sopiva vanhennus. Tyylikäs toteutus R 702:sta! Parhain terveisin, AJ
Mitäs tästä muuta sanomaan kuin komia menopeli.
Itse tykkään paljon enempi tämän kaltaisista kuin yli modulaatio vehkeistä. Monet niistä alkaa näyttää jo hyvinkin sarjakuvamaisilta .
Tässäkin on saatu pinta elämään eikä ole tylsän tasavärinen.
Upeaa työtä!
Tervehdys ja kiitokset,

Näinhän se on, että joskus noilla väreillä voi olla hiemen harhaanjohtavia nimiä.
Mukavaa myös kuulla ja lukea, että mallien pintakäsittely miellyttää.

T. Jake
Täydellinen
Kiitos Kari,

t. Jake
AJ 6.5.2014 13:45 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Onnittelut jälleen kerran viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Tosiaan, onneksi olkoon, vaikka ei Jaken malleissa onnen kanssa ole mitään tekemistä. Ne vaan on hyviä.
Kiitokset AJ ja Petri,

t. Jake
Pete N 7.5.2014 07:36 Vastaa lainauksella
moniseur eerik, hanakka olet arvostelemaan muiden malleja mutta missa ovat sinun mallisi? diorama? laita nyt hyva mies edes yksi malli naytille ennen kuin jatkat arvostelemaan taalla palstalla.
Jake,

Hieno malli, taattua Jake laatua maalauksesa ja tarkuutta detaljoinnin suhteen.

Heitän sinulle pienen haasteen, koska tiedän että pidät nykymittapuulla varsin pelkistetysti maalatuista malleista. Yritä seuraavassa yksivärisessä mallissa leikkiä pölyn ja lian kanssa vähän enemmän. Tutki valokuvia ja katso miten pöly ja lika kerääntyvät esimerkiksi niittien ja pultinkantojen ympärille ja miten maali kuluu pois/ohenee/muuttuu kiiltäväksi niittien päissä, terävissä kanteissa ja kulmissa jne. Sade jättää myös hauskoja jälkiä vaunun pinnalla olevaan pölyyn ja likaan. Tällä tavalla voisit saada lisää eloa malliin tinkimättä valitsemastasi maalaustyylistä.
Täytyy taas kerran todeta että. Kun tietää mitä tekee niin kaanista jälkeä syntyy, tykkään näistä malleistasi kun joka osa alue on huolella tehty. Kurat työkalujen detaljit ym, todella komea kokonaisuus.