Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E-7

Joachim Müncheberg

Luova tauko kilpa-autojen rakentamisesta jatkuu. Sopivaksi välipalamalliksi valikoitui Tamiyan 1:72 Mersu, jonka sain valmiiksi juuri ennen 2014 Tampereen Pienoismallipäivää.

Rakennussarja on vuodelta 2000, eli jonkun mielestä ehkä jopa vanhakin, mutta voi pojat että oli nautinnollista rakentaa tätä pikkuhävittäjää! Tamiyan laatuhan tietysti tunnetaan, mutta meikäläisen Tamiya-kokemukset ovat pitäneet sisällään vain autoja, sotilaskalustoa ja RC-vehkeitä. Toki hyllyssä on majaillut ison T:n lentokonemallejakin, mutta vasta nyt rakensin moisen.

Malli on väsätty lähes suoraan laatikosta, ainoa lisädetaljointi on antennilanka.

Olen fanaattinen Tamiyan spraymaalien käyttäjä ja niinpä tämäkin pienikokoinen malli on maalattu pääosin niillä. Vaaleansininen on AS-5:ta ja siipien yläpuolet ja rungon yläosa AS-3:ta ja AS-4:ta. Rungon täplitykset on maalattu Humbrolin uusilla emali RLM-sävyillä siveltimellä. Sekoittelin perussävyyn enemmän ja vähemmän mattalakkaa ja ohensin seosta reilusti. Näin siveltimellä oli helppo hallita täplän muotoa. Lopputulos on mielestäni ihan ok, vaikkakaan ruiskulle tuolla tekniikalla ei tietenkään pärjää. No, onpahan kokeiltu.

Esikuvalla on lennetty Sisiliassa maaliskuussa 1941. Seudun olosuhteista tuona aikana ei ole hajua, mutta kuvittelin kelin olleen jokseenkin kuiva, mutta pölyinen… :)
Tuosta kuvitelmasta johtuen mallia ei ole sotkettu kovinkaan paljoa. Laskutelineisiin ja rungon takaosaan on lisätty pölyä ja jonkin verran maanväristä litkua. Pakokaasuvanat jätin olemattoman pieniksi. Laitetaan sitten Ryhmis-Mersuun reilulla kädellä kaasuvanaa kylkeen. :-P

Kommentit

Nyt on oikea Miss universum Mersu,puhdas ja tyylikäs kuin Sophia Loren aikoinaan.
Eipäs uskoisi 1/72;n missiksi tätä vaan minimi olisi 1/48 jopa hyvästä 1/32; seksikin.
Sitten makuasioihin siis muodot ;90-60-90 olisi tässä siis täydelinen missi.
Ainoastaa kuten rakentaja sanoi liian siistit pakokaasu vanat,jos olleeenkaan tuossa.
Ja nuo rungon täplitys on hieman aavemainen tai haamumainen tässä joka on makuasia.
Olisi missillä pitänyt olla ohjaamo auki,sen verran kaunis missi on.
Myös itse pilotti viereen,jos taidot riittää ehdottomasti.
Kyllä on ehdottoman kaunis missi mersu,taidokasta työtä rakentajalta ja maalaus on tosi hyvä.
Onko jarruletkut tuossa?
Ei näy kuvissa.
Kiitokset Eerik!
Ei ole jarruletkuja. Ainoa lisäys on tuo antennilanka, eli lähes suoraan laatikosta valmistui tämä miss… eikun Mersu. :)
Todella upea pikkuskaalan mersu! Hyvin olet saanut nuo täplät toteutettua siveltimellä, ja on muuten varmaan yksi parhaista luftwaffen täpläcamoista minkä olen nähnyt toteutetun siveltimellä. Priimaa on tässä mallissa työn jälki.
AJ 16.3.2014 22:22 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Komppaan Eerikin ja Jannen kehuja - onpa nätti Joachim Münchebergin Mersu. Pariin otteeseen piti tavata skaala uudestaan ja tapittaa kuvia useamman kerran, kun en meinannut uskoa skaalaa 1/72 herrasmiesskaalaksi - huikean kaunis Mersu. Työn jälki on todellakin priimaa. Mitäs tässä enempää jorisee, loistosuoritus on loistosuoritus - erittäin bueno! Parhain terveisin, AJ
Siis todellakin erittäin perussiististi tehty. Tamiyan malli antaa siihen tietysti hyvän lähtökohdan.
Pikkusen kun vielä tekisit sitä "viimeistelyä" eli litkutusta ja vanhentamista lisää, niin avot.

Ja tuo täplitys pensseleillä. Siitä erityisesti plussaa. On se mahdollista silläkin tavalla. Tekisit vain ns. toisen kierroksen lisäksi, eli töpöttelisit pienellä kuivahkolla pensselillä hieman lisää tummuutta täplien keskelle. ensimmäinen kierroskin kannattaisi tehdä kuivemmalla (lyhennetyllä) pensselillä jottei jää ikävää liuoksen rajaa rinkulaksi lähelle täplän ulkoreunaa. Kova työ, mutta mahdollinen ilman ruiskuakin;)
Hieno on kyllä. Kateeksi käy miten toiset saa kaiken noin siistiksi ja huolitellun näköiseksi, itsellä tuntuu että aina näyttää rähjäiseltä vaikka miten yrittää =) Kauheasti en kaipaa lisää vanhentamista, varmaan noista kuitenkin pidettiin suhteellisen hyvää huolta vielä noina vuosina?

-JL
Kiitoksia kehuista ja parannusehdotuksista äijät! :)
Mika Kauranen kirjoitti:
Ja tuo täplitys pensseleillä. Siitä erityisesti plussaa. On se mahdollista silläkin tavalla. Tekisit vain ns. toisen kierroksen lisäksi, eli töpöttelisit pienellä kuivahkolla pensselillä hieman lisää tummuutta täplien keskelle. ensimmäinen kierroskin kannattaisi tehdä kuivemmalla (lyhennetyllä) pensselillä jottei jää ikävää liuoksen rajaa rinkulaksi lähelle täplän ulkoreunaa. Kova työ, mutta mahdollinen ilman ruiskuakin;)
Joo seuraavaan sivellintäplitykseen kokeilen uusia juttuja :)