Pienoismallit.net

'69 Chevy Nova

Custom Big Block

Revellin vuoden 1969 Chevy Novan Special Edition laatikosta väsätty yhdistelmä Aoshiman Intowner rftermarket vanteilla ja matalaprofiilirenkailla. Itse pidin siitä, miten koria sai korotettua noilla renkailla. Akselistoa piti leventää n. sentti, että sai leveät matalaprofiilit mahtumaan, mutta niin oli tarkoitus tehdä alunperinkin. Tarkoitus oli tehdä tehdasmalli ja lisätä siihen Drag versiosta 383-heppanen kone sekä drag-jousitus taakse. Perän korotus jäi tekemättä, mikä hieman jäi harmittamaan, mutta ajattelin että menee muokkaus överiksi. Tarkoitus oli kuitenkin säilyttää Novan tyylikkäät linjat. Väri meni vaiihtoon ja maalauksessa oli haastetta. Pinnasta ei tullut läheskään täydellinen, mutta olen tyytyväinen että pääsin sentään appelsiinipinnatsa eroon. Maali ja lakka on Tamiyaa, päällä Korrekin autovaha, vaikka kuvissa nyt ei kiilto juuri näy.

Kommentit

Kyllä on tuo keltainen on näyttävä tuossa.
Mutta anteeni on tosi paksu,jopa ihan liikaakin.
Eturitilöissä hohtaa hopea,kuva no:5 oli nuo niklatut ja maalattu mustalla?
Vanteet ovat makuasia,minusta ne ei ole makeat tässä mallissa.
Mutta se on jokaisen oma makuasia ja malli on mallarin asia.
Eikös tuossa korissakin pitäisi olla levennettyt lokasuojat???
Konehuone on makea,mutta puutuu lievä säistys tuossa?
Se minkä mallari tekee mallilleen, en usko että tuo olisi mennyt ööveriksi.
Valokuvat eivät aina anna oikeutta mallille,ja lähikuvat ovat armottmat kuin ammattitappaja.
Aina kannataa rakentaa sen mallinen malli kuin itse sen haluaa,vaikka menisi ööveriksikin.
Asiasta voi aina keskustella ja jokaisella on oma näkemys mallista,mutta viimeinen sana on mallarin aikaan saatu työ.
Hienosti tehty Novahan tuo on, mutta meikäläinen ei pääse yli noista vanteista… Anteeksi nyt tulee rehellinen mielipide, mutta ne on minun mielestä aivan kamalat. :-)

Muutenhan tuo on ihan siististi tehty, hyvä maalipinta ja decalitkin ovat asettuneet hienosti paikalleen. Hyvä detaljointi konehuoneessa kruunaa kokonaisuuden. Näitä Novia näkisi mielellään lisääkin.
Kiitos kommenteista Eerik ja Niko! Ymmärrän kyllä, että nuo vanteet ei millään kaikkien silmää miellytä :) Ideana oli hakea vähän kontrastia sille osastolle. Tuon ajan autoissa kun vanteet olivat pieniä ja syvällä lokasuojissa, mikä on jotakuinkin täysin päinvastoin nykyajan automuodin kanssa. Siksi päätin lähteä rikkomaan rajoja ja heittää megaluokan tuumat vanhaan Nova-parkaan.

Novan eturitilä on tosiaan musta (joskin kromisiakin näkee), mutta musta maalilinja on siinä vähän pettänyt juu.. ts. epäsiisti. Moottorin olisin omastakin mielestä voinut kevyesti litkuttaa. Ilmeisesti mielikuvana oli, että tässä ollaan katukisoihin lähdössä ja on moottorikin puunattu, heh. Antenni on liian paksu ja myös liian pitkä. Oikea antennimateriaali on vielä etsinnässä. Tuohon meni joku emännän korupinni tms.

Yksi lempiautoistani reaalimaailmassa. Jossain vaiheessa voisi box buildina toisenkin rakentaa <3
paavo p. 15.3.2014 22:12 Vastaa lainauksella
Hieno Nova ja maalaus on piste iin päälle :-) . Oliko muuten Camel yellow Tamiyan maali?
Siis eihän noissa vanteissa sinänsä mitään vikaa ole, ihan tyylikkäät, mutta väärä tyyli. Mikä istuu moderniin fast&furious -japsisporttiin ei istu 60-luvun jenkkimuskeliin.
Paavo: Kiitokset ja maali on Lemon Yellow X-8. Varsinkin luonnossa kyllä sitruunaa tummempi, mutta voi johtua alle vedetystä punaisesta, joka oli ensin suunnitelmissa :)

Pertti: Kiitti näkemyksestäsi. Ihan ei nyt aukea mikä tekee tähtikuviovanteesta "japanilaisen", vaikka Aoshiman vanne onkin?-) Amerikkalainen Pegasus valmistaa täysin vastaavia sekin. Ja mulla on tuossa vielä boksissa eräs japskiauto, jonka mukana tulee erittäinkin amerikkahenkiset 80-luvun monirihmavanteet.

Mielenkiintoista miten eri tavoin näitä asioita voikaan nähdä :)