Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen KV-II 754(r)

Lainaa tai liisaa

Todisteeksi, että tuommoinen on joskus ollut olemassa: beutepanzer.ru/Beutepanzer/su/kv/kv-2/kv-2-12.html

Eli kyseessä saksalaisten valtaama KV-2 Valkovenäjällä 1941. Kuningasajatuksenani oli toteuttaa malli siten, että alkuperäinen vihreä näkyisi hätäisesti vetäistyn harmaan alta. Olettaisin, että hakaristi on maalattu tornin kylkiin kiireellä ennen kuin omat ampuvat, ja palkkiristit on askarreltu sitten paremmalla ajalla. Saksalaiset taisivat tehdä runsaasti modifikaatioita, mutta tässä niitä ei vielä näy tai ehkä ole tehtykään.

Malli on Trumpeterin peruskamaa. Telat Friulmodelin. Kokoamisessa on käytetty Revellin neulaliimaa ja Tamiyan vihreäkorkkista. Facebookissa oli taannoin Trumpeter-aiheinen kilpailu, josta olisi voinut voittaa Mig-tuotteita. Tämä ei ihan ehtinyt valmistua siihen, kun aloitin vain 10 päivää ennen deadlinea. Eikä tällä kyllä mitään olisi voittanutkaan.

Maalit ovat Tamiyalta, hiuslakka LOreall, litkut mainitulta Migiltä ja AK:lta ja mitä noita on. Jokaisen nimenvaihdon jälkeen ei ole tullut uusittua koko varastoa vaan käytän niitä, mitä sattuu olemaan. Öljyvärit Winsor & Newtonilta. Kaikki erinomaisia ja tarkoitukseensa sopivia tuotteita.

Siirtokuvat löytyivät niinkin yllättävästä paikasta kuin Helsingin Akateemisesta Kirjakaupasta, 3. krs. Ostin ne pois kuleksimasta pari vuotta sitten, välttämättä ei enää löydy. Jäi vielä melkein arkillinen erilaisiin kaapattuihin vaunuihin sopivia merkintöjä. Saas nähdä.

Kommentit

SS 14.3.2014 13:33 Vastaa lainauksella
Melkoisen uhkaavan oloinen sotamöhkäle, ja kyllähän KV-2 ulkomuoto on kuin tehty panssarinharmaan peitettäväksi. Paljon hyviä juttuja pintakäsittelyssä, erityisesti pidän tuosta miten toisen puolen hakaristi on kulahtanut/pölyttynyt alaosastaan.
Moi Petri,
juuri tällaisen pintakäsittelyn vuoksi ylipäätään kiinnostuin panssarimalleista ja säistyksestä yleensäkin.Ja aion jatkaa niiden rakentelua satunnaiseti omassa mittakaavassani yleisön pyynnöstä huolimatta.Tässä mallissa on ehkä omaan makuuni liian ruosteinen yleisilme,mutta senkin olet toteuttanut taidolla.
Mikko
AIIAIAIAIAIAI Kuin sopivan sikamaisessa kunnossa arorallin Brest-Litovsk-Minks jäljiltä oleva säistys.
Olet onnistunut loistavasti tässä mallissa, nopeasti sudittu hätä panzer grey ja iso hakaristi josta on saatu osa peittettyä pölyn alle.
Itse tankin alaosa on jo malli itse,jossa vanhennus istuu kuin stalin potalla.
Siis olet saanut aikaiseksi kuin aidon vaunun,olisi ollut siis oma mielipide figuri tai pari tuohon.
Tornin luukku ylhältä auki,ja vaikka fritz katsoo sisälle?
Omasta mielestäni ei mene yhtään säistys yli,kun on valkovenäjän arolla niin pölyistäkin kesällä 1941 kun katsuu kuvia tuolta ajalta.
On paljon parempi kuin puhdas vaunu,nyt huokuu tuo ajan käyttöä tuossa.
Diorama alle,vaikka pienikin.
Petri Lyy 14.3.2014 16:28 Vastaa lainauksella
Kiitoksia SS, Mikko ja Eerik kommenteista.

Katselin tässä juuri kuvat läpi kännykällä, ja on todettava että ainakin tällä näytöllä ruosteet näyttävät huomattavasti enemmän oransseilta kuin luonnossa taikka pc:n näytöllä. En osaa selittää, mistä se voisi johtua.
Tässä on taas sellainen malli mitä katselee mielellään, paljon mukavia yksityiskohtia säistämisessä. Ja harmaa maalipinta on saatu eläväksi, aina näiden yksiväristen vaunujen kompastuskivi miten saada kapistus näyttämään mielenkiintoiselta ja tässä on onnistuttu. Telat olisivat voineet ehkä roikkua himpun enemmän kuten tuolla linkin takana olevassa kuvassa, tämä olisi ehkä korostanut vaunun raskautta vielä enemmän mutta hyvä näinkin.
Petri Lyy 14.3.2014 18:17 Vastaa lainauksella
Kiitokset Tomille.

Muistaakseni lisäsin teloihin pari palaa ja otin sittenkin yhden pois kun ei mielyttänyt silmää. Linkin takana yhdessä kuvassa paloja on varmaan metrin verran liikaa, epäilen pysyisikö tuollainen viritys päällä.
Hyvä malli kokonaisuutena. Vihreän olisin nähnyt mieluusti tummempana. Mainittakoon vielä, että kyseisellä dekaaliarkilla on merkinnät 1:72, 1:48 mittakaavaan myöskin.
Petri Lyy 14.3.2014 18:57 Vastaa lainauksella
Ja kiitokset Mikalle.

Hiuslakan ja harmaan alle tuli mielestäni yksi parhaiten onnistuneita vihreän modulaatioita.

Siirtokuvat tulevat Mini topcolors -sarjaan kuuluvan vihkosen mukana. Www.kagero.pl lienee kustantaja, jos ketä kiinnostaa. Vihko maksoi pirusti, mutta siirtokuvat olivat kuitenkin ilmaiset :D 18 eri vaunuun kolmessa eri mittakaavassa.
Komea on ja hyvin välittyy raskas teräs, maalipinta kulumiseen toimii mukavasti. Säistystä juuri sopivasti, nätti ja lopullisen ratkasun tuntua uhkuva sotasaalis kampe.
AJ 14.3.2014 22:03 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Kehuja kompaten, omintakeinen vaunumalli kaikkine osa-elementteineen. Pidän vaunusta juuri tälläisenä, en muuttaisi mitään, kaikki on kivasti harmoniassa. Kuten edellä jo sanottu, tämä on malli mitä katselee mielellään yhä uudestaan ja hyvin tuo teräs eri vivahteissaan välittyy. Kuningasajatuksesi värityksestäsi on hyvin onnistunut ja toimiva.

Erittäin onnistunut malli - loistosuoritus. Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 15.3.2014 11:10 Vastaa lainauksella
Jarnolle ja AJ:lle kiitokset kommentoimisesta.
KV-II on sen näköinen vaunu että juoksuksi laittaisin jos mutkan takaa tulisi vastaan. Tuo maalaus on hieno, eli sopivasti paistaa vihreää harmaan alta ja siihen vielä hienot pölykerrokset ja muut sotkut. Näyttää oikealle vaunulle! Parempi maalatakin tuon kokoinen hakaristi torniin jos vihollisen kalustoa käyttää… Erittäin hieno malli!
Petri Lyy 15.3.2014 15:37 Vastaa lainauksella
Ja Jannelle kiitokset myös.

Onhan tätä tullut harjoiteltua, tein viime vuonna samantapaisen kaapatun vaunun mittakaavassa 1:48. Ja tämä on jo neljäs KV-kakkoseni. Parempaan en taida pystyä, joten seuraavaksi jotain ihan muuta.