Pienoismallit.net

Suomi-Fiat G.50

FA-33 täplä-camossa

Ilmavoimien hävittäjien rakennusprojektissani otin tällä kertaa kohteekseni Fiat G.50:n. Suomeen ostettiin sotien aikana yhteensä 35 Fiatia, joista 33 saatiin ehjänä perille. Koneet tulivat Hävittäjälentolaivue 26 kalustoksi. Talvi- ja jatkosodan aikana Fiateilla saavutettiin yhteensä 101 ilmavoittoa. Tilaston kärjessä oli lentomestari Oiva Tuominen 26 pudotuksella. Hän oli myös ensimmäinen lentäjä, josta tuli Mannerheim-ristin ritari. Varmasti legendaarisin päivä Fiat-hävittäjille oli heti jatkosodan alussa, 25.6., jolloin Joroisten yläpuolelle tulleesta 15 SB-pommittajasta pudotettiin 13 konetta ilman omia menetyksiä.

Rakensin mallini Special Hobbyn 1:48 sarjasta. Koneyksilöksi valitsin FA-33:n, johon rakennussarjasta löytyi myös dekaalit. Halusin tehdä koneen alkuperäisessä italialaisessa täplä-camossa, ja FA-33:ssa oli jatkosodan alkuvaiheessa tuollainen väritys. Suomen Ilmavoimien Historia-kirjan osasta nro 8 löytyy myös pari hyvää referenssikuvaa tästä koneyksilöstä. FA-33:lla saavutettiin jatkosodassa yhteensä 6 ilmavoittoa. Koneella lennettiin 389,45 tuntia ja se poistettiin käytöstä 31.5.1945. Joppe Karhunen on kirjoittanut Fiateista ja LeLv 26 historiasta erinomaisen kirjan nimeltään "Tulimyrsky taivaalla".

Rakennussarja oli alipainevalua eli kaukana tamigawa-tasosta, mutta omassa sarjassaan se oli ihan mukiinmenevä rakennettava. Kitattavaa ja hiottavaa tietenkin oli, muttei mitenkään mahdottomasti. Rakennussarjassa oli myös paljon hartsi- ja fotoetsiosia, jotka vaativat erityiskäsittelyä ja joiden kanssa pysläämiseen kului melkoisesti aikaa.

Tein mm. seuraavanlaisia muutoksia/lisäyksiä malliin:

- lisäsin konekivääreihin messinkiputkesta tekemäni lieskaputket
- lisäsin tähtimoottoriin työntötangot
- lisäsin laskutelineisiin johdotukset
- tein uudet pitot-putket rokotusneuloista
- poistin kuomusta sivulasit, joita koneissa ei yleensä käytetty
- antennivaijerit tein 0,08 millin mormuskasiimasta
- pidensin laskutelinevarsia 5 mm

Maalasin FA-33:n italialaiseen täplä-camoon, jossa perusvärinä oli hiekankeltainen ”giallo mimético”. Sen päälle oli maalattu oliivinvihreitä laikkuja. Joissain koneissa oli lisäksi tiilenruskeita täpliä, mutta koska mustavalkoisista kuvista ei selvinnyt oliko koneyksilössäni myös näitä laikkuja, jätin ne maalamatta. Hiekankeltainen väri löytyi Lifecolorilta ja vihreät laikut ruiskumaalasin Xtracolorin oliivin vihreällä. Alaosan siniharmaa on Xtracolorin sävyä X127. Jatkosodan keltaiset itärintamatunnukset oli jostain syystä jätetty maalaamatta koneen nokkaan.

Fiateista otetuista valokuvista näkyy, että italialaiset maalit kuluivat todella nopeasti koneiden pinnasta. Lopulta hävittäjät olivat hyvin rujon ja kuluneen näköisiä. En halunnut tehdä omasta mallistani täysin kulahtanutta, vaan pidin esikuvana FA-33:n tilannetta kesällä 1941, jolloin se oli vielä aika siistissä kuosissa. Tästä löytyy kuva SIL nro 8:sta. Käytin koneen säistämiseen ja kolhuihin MIG:in jauheita sekä liitupölyä. Kolhuja ja kulumia kuivasivelsin koneen pintaan alumiinivärillä sekä värikynällä.

Haluan vielä kiittää Eerikiä ja Oraa, jotka huomasivat mallini laskutelinevarsien olevan liian lyhyet. Korjasin tämän virheen, ja olen nyt laittanut uudet kuvat kansiooni. Kiitos niille kolleegoille, jotka ehtivät antaa mallille pisteitä ennen korjausta.

Kommentit

Noh nyt se on ihan kuin aito fiuu,heittääkö oma värinäkö olisi kuin vihreät ja ruskeita läiskiä maalauksessa?
On varmasti kuva tai valoilmiö nyt?
Ja kuvat on paremmatkin nyt.
À la alapuoli voisi, vain omamaku asia hieman säistyneempi ja lievät pakokaasu vanat?
Mutta ehkä oikeasti paljon paremman näköinen luonnossa,koska kuva on vain kuva?
Entistä parempi, ja kuten ehdin jo sanoa aikaisemmin, erityinen hatunnosto italialaisvärityksestä.
Tally-ho 10.3.2014 17:06 Vastaa lainauksella
eerik oksanen kirjoitti:
heittääkö oma värinäkö olisi kuin vihreät ja ruskeita läiskiä maalauksessa?
Joo, kyllä ne läiskät vihreitä on. Kuva vaan ei tuo oikeita sävyjä esille. Taidanpa vielä laittaa lisää sitä savuvanaakin alapuolelle.

Kiitos kommenteista!
Tally-ho 10.3.2014 17:07 Vastaa lainauksella
Ora Lassila kirjoitti:
Entistä parempi, ja kuten ehdin jo sanoa aikaisemmin, erityinen hatunnosto italialaisvärityksestä.
Kiitos kommenteistasi ja korjausvinkistäsi
Keltaiset itärintamatunnukset maalattiin koneiden nokkaan elo- / syyskuussa 1941. Eli ko. ajankohtaan asetettuna Fiatisi on täysin oikein.
Ihan 100%:n varma en ole siitä, että oliko joissain konetyypeissä itärintamatunnukset nokassa heti jatkosodan alussa vai ei. Ainakin BW, FA koneissa ei ollut ajalla kesäkuu-elokuu -41.
Mallista: erinomaisen hyvin onnistunut… Itse mietin noiden vihreiden laikkujen kokoa ja asemointia ja tiheyttä…
Well done!
Tally-ho 10.3.2014 17:24 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Itse mietin noiden vihreiden laikkujen kokoa ja asemointia ja tiheyttä…
Kiitos kehuistasi Petri. Mitä noiden laikkujen kokoon ja tiheyteen tulee, niin ainoat referenssit ovat nuo kaksi kuvaa. Niiden lisäksi olen käyttänyt taiteilijan vapautta ja mutu-tuntumaa. Onko lopputulos autenttinen, heaven only knows :-)
Eipä sen puoleen itsellänikään ole silminnäkijän varmuutta ko. asiasta… On vain tultava toimeen ko. asian kanssa. ;-)
Moro Tally-ho!
Todellakin pidän tuosta suomihävittäjien sarjastasi,siinä on mainiosti nojattu valokuviin ja saatavilla oleviin referensseihin.
Tuo antennilankahässäkkä ei näytä olevan sinulle koskaan ongelma,usein se vaan ohitetaan..eli hienoa työtä!

Tämän hiivatin kohdalla on mielestäni kuitenkin yllättäen kaksi ongelmaa verrattuna aikaisempiin;naamiomaalaus ja kuvaus.
Kuvat ovat väreiltään luokattoman huonot,ei tuo alapuoli varmaankaan ole keltainen..helppo korjata jahka saadaan taas luonnonvaloa ja päivänvalolamputkin auttavat huomattavasti.
Tuo camokuvio on mielestäni vasemmassa siivessä sopivan random,oikeassa vähän kuin viivottimella jonoon laitettu.Lisäksi tuo pilkkujen väri on kontrastiltaan mielestäni liian rankka valokuviin verrattuna.Toki kyse on mv-kuvista,mutta usein katselen-ja arvostelen-esim luftwaffen naamareita nimenomaan kontrastilähtöisesti ilman kovin tiukkaa kriteeriä sävyjä kohtaan.Mikä näyttää oikealta ei liene pahasti pielessä.
Itse menin aikoinaan mokaamaan Rudolf Mullerin g-2 mersun talvicamossa kun luotin että sijoitan samantapaisen camon pilkut oikein ilman auttavia merkintöjä..ja roskikseen joutui kun ei pysynyt kuvio ruodussa ja täplien koko hanskassa.

Tämä malli ei ole helpoimmasta päästä tuon maalauksen suhteen ja toivottavasti osasin antaa rakentavaa kritiikkiä muutoin hyvästä mallista.

Mikko
Tally-ho 10.3.2014 19:49 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,

Kiitos rakentavista kommenteista. Olet kyllä ihan oikeassa noiden täplien suhteen. Maalasin ne ilman kunnon suunnitelmaa ja osasta tuli selvästikin liian teräväreunaisia. Olisi pitänyt olla huolellisempi. Nythän asialle ei enää mitään voi, sillä en jaksa enää maalata konetta uudelleen. Mutta otan kyllä kommenteistasi opikseni. Tuo valokuvien sävy on huono, mutta yritän ottaa uudet kuvat koneesta.

T. Tally-ho
Olen pudonnut tuohon ansaan itsekin.Jokaisessa mallissa on jotain minkä muuttais,mutta olen huomannut ettei pari harhautunutta pilkkua kauan jaksa harmittaa.
Mitäs sanot jos rykäistäis seuraavaksi g kutoset mersut mainiosta hasen sarjasta.Ei kisaillen mutta kurillaan!
Mikko
Tally-ho 10.3.2014 20:11 Vastaa lainauksella
m t järvinen kirjoitti:
Mitäs sanot jos rykäistäis seuraavaksi g kutoset mersut mainiosta hasen sarjasta.Ei kisaillen mutta kurillaan!
Mikko
Moi Mikko,

Sun ehdotuksesi on mainio, mutta mä olen vastikään tehnyt kaksi Mersu G kutosta hasen sarjoista ja mulla on puolivalmis Morane työn alla. Kunhan mä olen saanut sen valmiiksi, palataan asiaan uudelleen. Eihän niitä Mersuja koskaan liikaa ole :-)

T. tally-ho
Näinhän me kollega tehdään!
Komea Fiiu!

Mullakin on työnalla tämä ja taistelen vielä sisätilojen kanssa? Lisäilitkö ohjaamoon detailjeja, kun sarjan alkuperäinen on aika askeettinen? Onko sulla ohjaamokuvia? Itse en ole pahemmin ohjaamokuvia löytänyt.
Tally-ho 11.3.2014 09:30 Vastaa lainauksella
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Onko sulla ohjaamokuvia?
Kiitos Antti,

Mulla ei valitettavasti ole ohjaamokuvia. Netistä varmasti niitä löytyy. Ohjaamo on niin ahdas ja sinne näkyy sen verran huonosti, että en lähtenyt sitä detaljoimaan enempää. Rakennussarjan roippeet sieltä kyllä löytyvät.
Hyvälle näyttää nyt uusilla kuvilla. Tuo täplämaalaus on aina suht hankala toteuttaa mutta tässä se on hyvin onnistunut. Antennilangatkin mallikkaasti.
Tally-ho 11.3.2014 11:53 Vastaa lainauksella
Kiitos Paavo,

Itse asiassa otin äsken aivan uudet kuvat päivänvalossa, sillä ne eiliset sinitaustaiset kuvat eivät olleet tasapainossa. Nyt mielestäni värit ja terävyys ovat aika kohdallaan.
Heti näyttää malli paljon paremmalta uusissa kuvissa.Nyt antaisin puoli pistettä lisää,tuon naamarin kontrastit ovat oikeastaan todella hyvin onnistuneet.Kyllä kuviin kannattaa todella satsata.
Mikko
Tally-ho 11.3.2014 12:34 Vastaa lainauksella
m t järvinen kirjoitti:
Heti näyttää malli paljon paremmalta uusissa kuvissa.Nyt antaisin puoli pistettä lisää,tuon naamarin kontrastit ovat oikeastaan todella hyvin onnistuneet.Kyllä kuviin kannattaa todella satsata.
Mikko
Kiitos Mikko, kyllä sä olit oikeassa niiden eilisten kuvien suhteen. Ne oli aika kökköjä. Päivänvalossa näyttävät kuvat onnistuvan paljon paremmin. Täytyy jatkossa panostaa kuvaukseen ja oikeaan valaistukseen…ja mukava kuulla, että läiskätkin näyttää paremmilta :-)

T. Tally-ho
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Onko sulla ohjaamokuvia? Itse en ole pahemmin ohjaamokuvia löytänyt.
La Bancarella Aeronautican kustantamat kirjat G.50:tä (Ali e Colori 3 ja Ali d'Italia 6) ovat aika hyviä yleisreferenssejä koneesta, jälkimmäisessä on myös ohjaamodetaljeja.
Kiitos Ora vinkistä!

Pitääpä metsästää jostain noi käsiini.
AJ 11.3.2014 19:06 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,

Hieno Suomi-koneiden sarjasi jatkuu. Rakentavat kritiikit on jo edellä annettu, en toista niitä, vaan kehun erityisesti onnistunutta täplämaalausta ja antennilankojen viritystä. Luonnollisesti suuret kehut pitää antaa hienosta sarjasta tyylikkäitä Suomi-lekoja, kiitos niistä.

Hyvä taustoitus ja hieno Fiat G.50 malli, eiköhän se ole siinä. Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 11.3.2014 20:29 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Hyvä taustoitus ja hieno Fiat G.50 malli
Moi AJ,

Kiitos taas positiivisista kommenteistasi. Ne kannustavat jatkamaan loppujenkin suomihävittäjien rakentamista. Seuraavaksi on sitten vuorossa Morane Saulnier.

T. Tally-ho
Moi
Peruskaunis fiiu. Tosi hieno ja onnistunut camo.
t. Kartsa
Tally-ho 14.3.2014 15:13 Vastaa lainauksella
Kiitos Kartsa!
Muita tässä myötäilen eli hieno Fiat. Kivasti onnistunut tuo Italialainen camo, ei ole mikään helppo homma sen toteuttaminen.
Tally-ho 15.3.2014 15:57 Vastaa lainauksella
Janne Markkanen kirjoitti:
Muita tässä myötäilen eli hieno Fiat. Kivasti onnistunut tuo Italialainen camo, ei ole mikään helppo homma sen toteuttaminen.
Kiitos Janne,

Ruiskumaalasin nuo läiskät hyvin pienellä paineella. Maali oli runsaasti ohennettua ja pidin ruiskua hyvin lähellä koneen pintaa. Silti joihinkin täpliin tuli liikaa maalia. Paineen ja maalin määrän säätäminen on todella tarkkaa puuhaa.

T. Tally-ho