Pienoismallit.net

Leaving Rivendell

Viimeksi tuli väsättyä vähän tumma työ niin ihan vaihtelun vuoksi piti päästää värit irti. Haltijat on jo olleet pitkään maalauksen alla vielä on paljon oppittavaa tästä skaalasta.
Alustan pohjana on pitkään vedessä maanut puunoksa joka sitten höylätty tasaiseksi. Taas pyrin saamaan sellaisia kuvia työstä, että joitakin kuvakulmia saisi miltei puhtaasti pelkkää sio näkyviin. das massalla nostatin polun reunusta.
Kasveista suurin osa on mininaturin tuotteita. Seassa myös hamppunarua, muovisia kukkia maallattuna jne.
Tämmöinen harharetki väri ilotteluun tällä kertaa.

Valokuvaus on vaan ihmeellinen asia… silloin ilman ukkoja sai hyvät kuvat otettua mallista. Nyt vaikka toista sataa kuvaa yritti ottaa eroasetuksilla niin ei sitten millään.

Projektin kuvia löytyy linkin takaa osiosta elf knights
Ja Leaving Rivedell sivulta saa kuvia näkymään liian suurina tähän skaalaan

Kommentit

AJ 9.3.2014 18:50 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Aihealueeltaan mielenkiintoinen dio, sillä kukapa ei Tarusta Sormusten Herrasta pitäisi. Dion alusta kasveineen hyvin toteutettu, samoin dynaaminen figujen ja hevosten liike. Hieno onnistunut diokokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Jo pelkä dioraaman pohja on jo tosi kaunis malli,ja ritarit siihen päälle.
Tosiian tarkaa maalaus työtä näissä, kuten edellisissä ryhmissä.
Kyllä Monsieur Paakanen hallitsse tämän pienten figurien maalauksen.
Nuo työvaihe kuvat ovat tosiian kuinka homma sai alkuunsa ja tulos on tässä.
Omasta mielestäni parasta on tuo eka kuvan kilpi,vanhennus ja kaikki kun ajatelee kokoa.
Vaikka kaikki on tosi hyvää tässä.
Kun ajatelee sitä munakukkulan valtaus dioraama yö valoa ja nyt niin on huima askel menty eteenpäin töissä.
Kun on kyseessä fantasia aihe, niin antaa mielikuvituksen lentää .
Myös alustan valinta on erittäin hyvä,kun vertaa kivialustaan super +++:ssaa.
On paljon luonnollisempi tämä puualusta tuohon kasvillisuuten.
Olisiko taas viikkon malli tässä, nyt on korkealla tuo raja viikkon malliksi tuleville?
Vielä 28mm :set on paljon vaikeampia maalata kuin 1/35:n figuurit ja vielä näin tarkaan?
Tällaisia on ilo katsella ,kun ei tarvitse välitää onko realistinen.
Kiitoksia AJ ja Eerik.
Vielä tässä jäi vähän itseään kaivelemaan se, että toi synkempi puoli jää vähän ratsastajien taakse ja piiloon. Tämä olisi ollut hieno toteuttaa sormusseureen hahmoilla.
Eerik… joo on jäänyt hyllyn päälle piiloon tuo himatuikku, pari kertaa ottanut alas, mutta aina näkee mitä pitäisi tehdä toisin. Ei pitäisi liiaksi aikaa jättää hommia seisomaan kun jotain aina oppii niin…

Nyt sai olla vähän aivot vapaalla.. seuraava urakka olisikin sitten valokuvan pohjalta.. Suomussalmi 1941.
Moi Marko,

Komppaan edellä olevia kehuja. Tätä tuijottelisi pitempääkin…

t. Kartsa
Komean työn olet jälleen saanuta aikaiseksi ja maalauksen lopputulos on ällistyttävän hyvä sekä figuurien asettelu alustalle. Mielestäni olisi kyllä käynyt noihin puittenoksille joku seittimäin vehous mutta olisi varmaan ollut hiukka hankala toteuttaa kyseiseen mittakaavan. Täytyypi kyllä kompata noita aikaisemoia kommenteja kun hiljaiseksi muuten vetää ja tuijottaa noita kuviasi mallista Wau!
Upea ja hyvin välittyy vauhti diosta, maasto puineen ja ruohoineen todella hienosti tehty. Eikä ratsastajatkaan hullummilta näytä, tätä on ilo katsella.
Tämähän on selkeästi parasta mitä olen Markolta nähnyt ja vaatii kommenttia. Hieno monimuotoinen maasto joka sopii fantasia- aiheeseen kuin nenä päähän. Löydetty puualusta on täydellinen valinta tähän työhön.

Figuurimaalauksesi on kehittynyt paljon. Hevosten ja viittojen valojen/varjojen värirajoja voi toki vielä hioa pehmeämmiksi.

Kokonaisuudessaan todella tunnelmallinen dioraama. Tykkään :-)
Kiitoksia Mikko, Jarno ja Petri.
Paljon on tullut viimeaikoina harjoiteltua figuuri maalausta … vielä enempi on opeteltavaa. Varsinkin malttia on lisättävä ja paljon. Varsinkin saisi viimestelyn vietyä pidemälle… mutta kun on intoa enempi kuin järkeä.
Seuraavaan vaan sitten yrittää viellä noita rajoja pehmentää.
Terve Marko,
järjettömän upea tausta/alusta kuten jo työn alla-osiossa kommentoin.Tuo elokuva-aihe menee multa kaukaa ohi,mutta kukapa ei ritareista innostuisi.
Melkein vaatisi tämä työ jonkun opetussession palstalla koskien diojen maisemointia!Tuollainen lahjakkuus velvoittaa opetustehtäviin..
Mikko
Great Marko. Tämä on kyllä yksi parhaista malleistasi. Alust hyvin tehty mittakaavaan nähden ja varjostukset joka paikassa toimii. Aivan live-kuvan näköinen.. Olet kyllä kehittynyt viime aikoina paljon. Arvoa annan juuri sille, että olet kokeilumielessä tehnyt vaikka millä aineilla ja vaikka mitä. Olisin vähentänyt omassa mielessäni viidestä tähdestä aina puolikkaan pois, jos löydän jotain "vikurallaan olevaa, mutta en sitä/niitä löydä.
Kiitoksia kehuista Timo ja Mikko.
Vielä on paljon itselläkin opeteltavaa ja Kuten tuolla Petri sanoi että rajoja saatava vieläkin sulavammaksi.
Maasto onnistu omasta mielestä tässä parhaiten.figujen kanssa on työstämistä. Pitäisi varmaan laittaa Andrealta tilaus tulemaan niin saisi laadukkaan figuurin parissa työskennellä.
Ei pahoja nämä ritaritkaan olleet.. toki joutu niitäkin työstmään. Esim ohjakset on itse laitetut, Ilman tätä työstämistä hevosen leuka ja kaula olisi yhtä muovimökkyö.
Mutta seuraavaan taas jotain opittu.
Onnittelut Viikon mallista, Marko. Tämä on hieno työ.
AJ 17.3.2014 08:32 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Samoin täältä onnittelut viikon mallista - todellakin hieno työ! Parhain terveisin, AJ
Onnea Marko!! Meidän kerhon mallareista "nuorin mallintekijä" ja tällaista jälkeä tulee. Ansaitusti vikon teos.
T.T
Tuo "nuorin mallintekijä" on poimittu profiilistasi: "Harrrastanut mallailua" 1-2 vuotta…
Kaikkihan tiedämme innostuksesi, joka näyttää olevan sitä luokkaa, että aina vaan erikoisempaa ja parempaa.
Komea on! Onnea viikon mallista
Ihmeen vähän on kommentteja, mutta jospa tämä vetäisee sanattomaksi.
T.T
Onnittelut Viikon mallista!!
Onneksi olkoon viikon mallista tai paremminkin diosta :)
Kiitoksia kaikille onnitelijoille tasapuollisesti.
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuo "nuorin mallintekijä" on poimittu profiilistasi: "Harrrastanut mallailua" 1-2 vuotta…
Ei nähtävästi päivity automaattisesti tuo… onhan tätä jo harrastettu nyt se reilu 4vuotta. Oli vuosi 2009, kun vaimo osti mallin joululahjaksi… sitten tuo on vienyt mennessään.
Eihän tästä voi kun pitää, varsinkin kun Tolkienin kirjat (ja muut aiheeseen liittyvät teokset) on tullut tavattua nuorempana moneen kertaan. Maaston värit etenkin ovat upeat, jotenkin nuo syksyyn viittaavat lehdet tuovat mieleen tietyn haikeuden joka kirjoissa on haltioihin liittyen. Onnittelut viikon mallista!
Hienoa työtä Marko ja onnittelut viikon mallista!
Kiitoksia Tommi ja Janne.
Jäi tässäkin parantamisen varaa… harmittavasti tuo synkempi puoli maastosta jäi pimentoon ratsastajien taakse ja ei saanut tarpeeksi siihen synkyyttä. Mutta taas seuraavaan työhön opittiin uutta.
Onnittelut viikon Mallista.Meni oikeaan osoitteeeseen.Työsi vaan parenevat jatkuvasti mikä panee miettimään mihin tässä päädytäänkään?Mielenkiinolla odottelen että mitäköhän seuraavaksi..
Marko Paakkanen kirjoitti:
Kiitoksia Tommi ja Janne.
Jäi tässäkin parantamisen varaa… harmittavasti tuo synkempi puoli maastosta jäi pimentoon ratsastajien taakse ja ei saanut tarpeeksi siihen synkyyttä. Mutta taas seuraavaan työhön opittiin uutta.
Eikös se mene niin, että jos päivä paistaa jostain kulmasta, niin varjot tulevat vastapuolelle. Jos nyt ymmärsin oikein kommentistasi. Silloinhan tässä ei ole mitään viksallaan.
T.T
SS 25.3.2014 20:32 Vastaa lainauksella
Värien, muotojen ja liikkeen dynamiikkaa upealla puupohjalla, ei voi kun ihastella. Luontopohjan monimuotoisuus toimii ihan täysillä.
Kiitoksia Opa ja SS

Timo: Tarkoitin lähinnä tuota puolta jossa kaksi ratsastajaa. siellä on ruoho tummepaa ja maasto synkepää. puut palanneet jne… Mutta se peitty.
Marko Paakkanen kirjoitti:
Kiitoksia Opa ja SS

Timo: Tarkoitin lähinnä tuota puolta jossa kaksi ratsastajaa. siellä on ruoho tummepaa ja maasto synkepää. puut palanneet jne… Mutta se peitty.
ai ändöstänt nau.