Pienoismallit.net

1970 Dodge Coronet Convertible

Useamman vuoden rakentelu tauon jälkeen tuli tehtyä tälläinen terapia malli. Lähtökohtana on kovakattoinen sarja johon on vaihdettu model hausin hartsinen tuulilasin karmi. Osa oli kiero ja useista suoristus yrityksistä huolimatta se jäi vieläkin hieman kieroksi.

Melkein joka osa alueessa oli enempi vähempi ongelmia mutta esimerkiksi pilalle mennyttä maalausta en lähtenyt poistamaan vaan koetin harjoitella kiillottamista ja sillä saada maalin kohtuulliseksi. Muita ongelmia oli esimerkiksi sisustan huono sopiminen koriin ja alustan täysi sopimattomuus paikalleen. Ilmeisesti 69gtx rakennus sarjaan perustuva pohja ei muodollisesti ole tähän ihan pätevä. Etulokasuojien ja sisälokasuojien väliin jäi iso rako jota en huomannut koe kasaus vaiheessa. Myös alusta oli liian pitkä, jos sarjaan olisi ollut ohjeet tämän lyhennys olisi ainekin uusimmasta painoksesta kyllä selvinnyt. Itse huomasin sen vasta etuhiekka peltiä kiinnittäessä ja oli melko ikävää lähteä sahaamaan liimattua valmista pohjaa.

Tekniikka sarjassa on alunperin 440cid mutta muokkasin sen alkuperäisen oranssin värisävyn vaihtamisella siniseen joka on 383 cid moottorin väri ja lisäksi ilmanputsarin dekaali on 383 versiosta. Päälle päinhän moottorit ei juuri muuten oikeasti eroakkaan.

Vanteet ja pölykapselit on PPT:n resiini valua ja pienellä vanteiden taustojen hiomisella reijät jäivät avonaisiksi. Pölärit päällytin foililla joka ei kovin hyvin toimi tuommoisessa mutta tähän hätään se oli tyhjää parempi.

Uusia juttuja tuli myös harjoiteltua kun tein lasit asetaatti levystä.

Lisää kuvia löytyy linkistä jossa on myös kuvia noin 10vuotta sitten tekemästäni vastaavasta kovakattoisesta sarjasta. s74.photobucket.com…MCB/library/Mopar%20Modell/70%20Coronet%20Convertible?sort=3&page=1

Kommentit

Kaunis ja ihan uuden kiiltävä dodge.
Erittäin siististi rakennettu malli,ja maalaus on tehtaan ja auton pinta kiilto kauppiaan kiilloituksen jälkeä.
Ehtipä kuski jopa ostamaan AMT pienoismallinkin samassa kun hanki auton.
Enpä tiedä jossain kuvissa näkyisi karvoja tai muuta ei kuuluvaa materiaalia kuva no:4.Sitten oma makuasia:varjostus tai tosi lievä vanhennus olisi ehkä poikaa.
Mutta se on mallarin oma asia.
Kaunis malli lasikaappiin.
Heikki R 8.3.2014 17:49 Vastaa lainauksella
Tuulilasinkehyksen kromaus on jäänyt puolitiehen, sais olla koko kehys kromia, tuuletusikkunastakin puuttuu kromia, rättikatto on liian massiivinen puolet matalampi olisi ollut jo parempi ja oviverhoiluun oven ja korin saumassa olisi pitänyt tehdä pieni sahaus, joka erottaisi sen korista kuva 3. Tuulilasi istuu hyvin, väri ja maalipinta hyvät, tervetuloa harrastuksen pariin.

terveisin: Heikki
Sisustassa näköjään on myöhemmin tullutta karvaa joka ei siihen tosiaan kuulu eli on likaantunut kun on sitä pyöritellyt ja muuta varmaan.

Tuulilasin karmi on tarkotuksella kromattu vaan ikkunalistasta kun ei omaan silmään iske yhtään kokonaan kromattu kehys. Samoin tupakki ikkunan kromittomuus on tietoinen valinta. Tutkin kyl melkosesti referenssi kuvia et tuo oli ns tiedostettu virhe mut tämä ei ookkaan ihan factory stock malli vaik alun perin oli tarkotus sellainen tehä. Mallihan esittää super bee versiota ja se eroaa tavallisesta Coronetista takavalo paneelin ja konepellin merkin verran ainekin. Ja ei oo havaintoa et tehtiikä koko super beetä avona? Myös takaluukun päällä oleva pelti kantti on hiottu pois kun tää on tehty romulaatikossa olleesta korista jota oli jo hiottu ja turattu.

tuo sahaus olisi ollut varmaan ihan paikallaan kans mut en moisia pikku juttuja tullu ajatelleeks. Ehkä tuommosia tulis tutkittua jos joskus jaksas tehä mallin tosissaan, sellaista kun en ole vielä koskaan jaksanut tehdä… Tääkin kun on lähinnä öisin tehty kun sain lapset nukkumaan niin oli aina muutama tunti aikaa turailla. tärkeintä oli pitää vaan hauskaa ja saada taas yks mopari hyllyyn.

Rättikattokin on modelhaussin tuote ja tarkoitettu nimen omaan 68-70 Coronetteihin että luotin tässä puhtaasti vain afteri valmistajaan. Toki sekin on hieman kiero kuten tuulilasin kehyskin ja sen takia istuu huonosti ja näyttää sen takia pahalta.

Maalipintaan en itse ole tyytyväinen kun tiedän kaikki virhe kohdat. Myös pohja töissä tuli muutama virhe joita en muistanut enään suorittaa kun vime maalaus kerrastakin on jo useempi vuosi. eniten kuitenkin ketuttaa maalin laatu kun käytin multona merkkistä spray maalia. En oo kyl ikinä niin huonoa maalia tavannu. Ja vika ei ollu maalarissa kun jälkikäteen tein samoissa olo suhteissa samoilla pohjatöillä ym maali testit motipin, dupli colorin ja mastonin car color maaleilla ja niillä sama homma onnistu selkeesti paremmin samalla tyylillä. Mut eipähä tääl korves ollu tähän hätään muuta maali merkkiä tarjol kun halusin nimen omaan tuolla sävyllä kun oma 1:1 Coronet ois tarkotus maalata samalla sävyllä niin ois kiva et hyllystä löytys etes joku malli samaan sävyyn. Mut onneks kiillotuksella sai pelastettua maalia todella paljon. Sai sitä kyllä yhen yön hangatakkin et sai kuvalliseks.
Nii ja nuo vanhennukset ei mielestäni tähän oikein sovi kun koetin mahollisimman siistiä tehä. Ja varjostuksista en mitään ymmärrä niin nekin on parempi jättää tekemättä…
Yleisilmeeltään oikein siisti Dodge, hirveästi valitettavaa en löydä. Muutama pikku yksityiskohta vähän ottaa silmään:

-Konehuoneesta olisi voinut maalata ainakin akunnavat sekä nestessäiliön että jäähdyttimen korkin. -pikkujuttuja, mutta tuovat mielestäni hiukan lisäeloa malliin.
-Vaikkei auton ulkopuolta ymmärrettävästi haluakaan sotkea sen kummemmin, niin konehuoneeseen sopisi kuitenkin kevyt litkutus, ihan vaan luomaan kontrastia. Toki makuasia, mutta mielestäni täysin puhdas konehuone ei näytä täysin fiksulta.
-Penkkien valusaumat näkyy aika ikävästi.

Muuten kuitenkin mielestäni varsin onnistunut Coronet. Harvemmin nähdyn väriyhdistelmän, pillerikapsuloiden sekä minkä tahansa muun kuin neli-nelikympin tai hemin käyttämisestä saat isosti plussaa.
Mukava harvinaisuus! Moottori on todella realistisesti säistetty ja sisustukseen on panostettu, kuten avomallissa asiaan kuuluukin. Oikein hyvä väritasapaino. Minä olen sellainen setä, joka ei tykkää viimeistelemättömistä lampuista. Kuvassa näyttää ainakin olevan pelkät kromiumpiot. En sitten tiedä onko noissa AMT:ssä edes muovilaseja lyhtyihin? Siinä nyt lähinnä ainoa miinus minulta. Hienoa työtä kuitenkin.

Varjostukset on periaatteessa helppo tehdä. Varjostus on esimerkiksi sitä, että vedät mustalla tussilla ovenkarmien saumat pohjamaalin päälle, ja ei haittaa vaikka siinä vaiheessa näyttääkin vähän ilkeältä. Varsinaisella maalilla sitten päällemaalataan ja 'feidataan' siten varjostus luonnolliseksi. Se paljonko maalia varjostuksen päälle laitetaan, riippuu paljon katsojan silmästä sekä pohja- ja pintamaalin sävystä. Youtubesta löydät paljon tutorialeja hakusanalla "scale model pre-shading"
Mukava nähdä Mikoltakin uutta valmista mallia, Greendster Fordista (Eikö se joku tuon niminen ollut, se Model A Roadster kumminkin) taitaakin olla jo useempi vuosi. Hieno Super Bee siitä tuli, eikä nuo ylempänä mainitut pikkujutut kauheasti haittaa, kun malli on muuten noin siististi tehty. Peltivanteet ja pillerit sopii lähes mihin vaan, kuten tähänkin.
Täältähän näkeekin kätevästi millon on tosiaan edellinen valmistunu ja se on aika lailla tapahtunu neljä vuotta sitten… Niin se aika vaan menee, luulin et siitä ois kaks vuotta tai jotain semmosta… Jospa seuraava valmistus hieman aikasemmin, melko hyväl mallil onkin tälle kaverina tulossa 69 GTX convertible kun näitä avo B-koppia nyt kerran kävi tulemaan.

Tuo et PPT tekee noita peltivanteita ja pillerikapseleita ni on kyl mahtava juttu nyt niitä raaskii kylvää joka malliin kun niistä niin tykkää. Ja tuos pöydäl ois valmistumassa seuraaviin pillereihin jo masterit jos nyt sattuvat onnistumaan niin ei tarvii olla kaikissa samanlaisia. Kenen lie painostuksesta alunperin tulikaan nuo moparin pilleri kapselit tuotantoon…

Nuo Paulin mainitsemat jutut ois tosiaan voinu maalata mut oli vaan palo saaha tuo malli valmiiks niin ei sit näköjään oo tullu maalattua. Pissapojan säiliöön ois kans voinu maalata vähän sinistä pohjalle.

Alkaa tulla tosiaan nuo monimonikympit ja hemit jo korvista ulos niin koetan käyttää mahollisimman paljon muita moottoreita. Edellises moparis olikin pikkulohko… Ja jotenkin en tuota litkutustakaan viittiny tehä kun tein tästä vähän niinkun puunatun auton. Ja tähä mennes menny nuo koneen litkutukset ehkä hieman överiks niin en viittiny lähtemään sitäkään koettamaan. Kaikes koetin tehä vaan niin et saan tän valmiiks ettei käy niinkun liian monille edellisille projekteille mitä täs viime vuosina on ollu. Eli ihan puhtaasti terapia malli.

Penkit on valusaumojen lisäks muutenkin hirveät… Pahimmat saumat hion mut on sen verta kököt nuo penkit et ois melkein sit jo kaivannu pakkelia et ois saanu kunnolliset. Eikä äkkiseltään ollu parempiakaan tyyliin sopivia istuimia tarjolla.

Tässä sarjassa ei valitettavasti oo linssejä valoihin eli pelkät kuviot kromatussa osassa. Joku sano et mattavalkosella niistä sais paremmat mut sitäkään hommaa en oo ihan hoksannu et miten se toimii kun muutaman kerran kokeillu niin näyttää melkeimpä pahemmalta. Tilasin kyl nyt seuraaviin projekteihin kunnollisia lasin linssejä jos niitä sit tulis vaikka käytettyä niin sais ehkä helpommal nää kromi valot paremmiks.

Mukava kyl saada rakentavaa palautetta… Ehkä seuraavaan malliin sais taas jonkun kohan korjattua, täydellisyyteen tai huippu malliin ei ole edes tarvetta yrittääkkään, kuhan on itellä on kivaa…
Mikko Valkeapää kirjoitti:
Tässä sarjassa ei valitettavasti oo linssejä valoihin eli pelkät kuviot kromatussa osassa. Joku sano et mattavalkosella niistä sais paremmat mut sitäkään hommaa en oo ihan hoksannu et miten se toimii kun muutaman kerran kokeillu niin näyttää melkeimpä pahemmalta. Tilasin kyl nyt seuraaviin projekteihin kunnollisia lasin linssejä jos niitä sit tulis vaikka käytettyä niin sais ehkä helpommal nää kromi valot paremmiks.
Toi toimii sillä tavalla, että maalaat sen linssin kiiltävällä valkoisella, ja heti perään ennen kuin maali ehtii kuivaa, poistat sitä etenkin keskeltä linssiä sen verran, että chromipinta tulee aavistuksen näkyviin ja valkoinen jää läpikuultavaksi. Reunoille voi vaikka jäädä ihan peittävääkin valkoista. Tuota olen käyttänyt esimerkiksi tuossa juuri valmistuneessa '61 Olds Wagonissa ja '71 Barracudassa.

Tuossa löytyi pikaisesti kuva mun Super Been maskista, jossa maalailin valot tuolla tavalla: Kuva.
paavo p. 10.3.2014 20:39 Vastaa lainauksella
Tämähän on kuvien puolesta niinkuin Tamiyan tehtaalla koottu ja maalattu pienoismalli ( jos joku tietää semmoisista ) , todella hyvää työtä :-) .
paavo p. kirjoitti:
Tämähän on kuvien puolesta niinkuin Tamiyan tehtaalla koottu ja maalattu pienoismalli ( jos joku tietää semmoisista ) , todella hyvää työtä :-) .
En ole aivan varma mimmosia ne on mutta kuulostaa ainekin paremmalta vertaukselta kun AMT:n tehtaalla tekemiin malleihin vertaaminen… Nekun näyttivät ainekin joskus lähinnä pomon 2v lapsen kasaamilta… x)

Pitääpä tuota Nikon neuvomaa kikkaa harjoitella jos ei jaksa etsattuja lampun laseja vaihdella… Jostain vain tajusin et se ois mattavalkee mitä käyttää niin se ainekin näytti aika kököltä.