Pienoismallit.net

Sturmgeschütz III Ausf.G

Ps. 531-19, "Marjatta"

Oma näkemykseni suomalaisesta sturmista elokuussa 1944. Malli on rakennettu Tamiyan sarjasta. Telaketjut vaihdoin Friulmodelin ketjuihin sekä tein puusta tukit ja ohuesta kuparilangasta hinausvaijerit. Telaketjuihin olisi näköjään voinut lisätä yhdet telakengät vielä, olisivat roikkuneet varmaan paremmin.

Olen pääsääntöisesti rakennellut lentokoneita. Tämä on ensimmäinen tankkini kahteenkymmeneen vuoteen. Tätä oli ilo tehdä. Ja olenkin hankkinut varastooni trumpeterin klimi sarjat sekä tamiyan JSU-152:n. Niistä on tarkoitus tehdä lisää suomalaisia tankkeja.

Näiden suomalaisten tankkien esittely tällä on kyllä mielestäni hieman riskaapelia, varsinkin kun en ole mikään alan asiantuntija. Tällä sivustolla löytyy näiden vehkeiden asiantuntijoita, jotka pystyvät osoittamaan virheet malleissa heti. ;)

Kommentit

KimmoR 4.3.2014 18:04 Vastaa lainauksella
Kuvat on kyllä valitettavasti aika pahasti keltaiset, joten väreistä ei pysty oikein sanomaan mitään. Eikä mallin pintaviimeistelystäkään. Kannattaisi varmaan ottaa uudet kuvat paremmalla valaistuksella, sen verran tuo haittaa mallin arvostelijoita. Työn jälki kyllä näyttää ihan kelvolliselta, ei muuta kuin seuraava tankki työn alle.
Hieno Sturmi. Tosiaan upeaa että tästä on tehty mallisarja. Käytitkö muita referenssejä vaunun teossa tietolähteenä?
Suomi-kalusto säväyttää aina.
Vaunussa on säistyksetkin onnistunut mielestäni hyvin. Sopivasti Kannaksen pölyjä saatu pintaan, kesältä joka oli niin kuuma, että "teräskin paloi".
KimmoR: Joo, kuvat on aikas keltaisia. Pitää perehtyä tuohon kameraan tarkemmin ja yrittää säätää valkotasapaino kohdalleen.

JJ Hilska: Tuli tuota tehdessä lueskeltua Mallixin sturmi-numerot, IPMS-mallarin sturminumerot ja suomalaiset panssarivaunut 1918-1997- kirjaa. Lisäksi tutkin kuvia Andreas Lärkan sivuilta. Pölytysytten tekoon käytin Umtimate Modelling Productsin tuotteita. Mukavia käyttää ja ovat vesiohenteisia. Jos menee pileen voi pyyhkiä pölyt pois kostealla rätillä ja aloittaa alusta.
Kävin ottamassa uudet kuvat ja päivitin ne tänne. Nyt ei ainakaan minun silmään oo liian keltaisia.
Kyllä on kunnon pölyinen sturmi 1944.
Ainoa mikä on huono on tuo emman olkapää tukinputket koko umpinaiset, kun pitäisi olla kaksi putkea.
Olisiko mini-artilta parempi,mutta tuon korjaa itsekin.
Kyllä vieläkin vanhalta tamiyalta,vain muutama lisäosat suomi malliin .
Kyllä kannatti vaihtaa ne muoviset tukit, aitoon puuhun.
Ja vaijerit ovat hyvät, ja vielä itse tehdyt.
Kyllä dragonin sturmi on parempi, vielä jos on vanhat mitta virheet tuossa.
Mutta kyllä se on hyvin tehty mallarilta ja säistys kuin 1944.
Kyllâ siellä oli varmasti paljon pölyä ilmassa 1944.
Malli on hyvin tehty. Valokuvista/(ylivalottuneet) voi hyvin päätellä työn jäljen, muttei värisävyjä. Kannattaa vähän tutkiskella tuata valokuvausmeininkiä. Muuten bueno!!

terveisin Seppo Tynkä-Karjalan Kunnailta.
AJ 7.3.2014 14:55 Vastaa lainauksella
Moi Teemu, Suomi-Sturmeja on aina kiva katsella ja hyvältä näyttää Sturmi. Erioten tuo käyttämäsi Ultimate Modelling Products:n pöly tekee mielestäni kivan touchin - JJ Hilskaa lainaten "Sopivasti Kannaksen pölyjä saatu pintaan" juuri näin; Suomi-Sturmisi luo mielikuvan Kannaksen torjuntataisteluista. Parhain terveisin, AJ
Jonkka 8.3.2014 10:37 Vastaa lainauksella
Minusta telat eivät kaipaa ylimääräistä löysyyttä, minulla on kuvia Sturmeista joissa telaketjun tiukkuus on juuri sama kuin tuossa sun mallissa.

Pölyisyys on niin tasaista, että vehkeellä on juuri ajettu pölyisessä maastossa eikä kannella ole sen jälkeen liikuttu tai luukkuja availtu. Tällöinkin pöly kerääntyy jonkin verran epätasaisesti nurkkiin ja väleihin.