Pienoismallit.net

Ford Galaxie 500

1963 Nascar rautaa

Nascar kaudelle-63 Ford tuli mukaa Galaxie 500:lla jossa oli 427cid. nokalla, ja tulosta tuli edellis vuonna oli GM hallinnut sarjaa. Nelson Stacy jonka autoa malli esittää oli nelikymppinen kaveri joka hankki kokemusta sodan aikana Pattonin panssarijoukoissa vaunukuskina, ei kuitenkaan enää kuulunut kärkikastiin. Sarja on AMT:n varsin karu, metalli akselit tulee mieleen leluauto,…mutta korin mitat on hyvät mikä on harvinaista ja kun tein kilpa-auton sai poistaa kaikki listat ym. detallit tärkeimpänä sisätilat. Tähän olisi voinut uhrata pari muuta Fordia osien luovuttajaksi, mutta päätin tehdä omilla, muutamilla After ja itsetehdyllä osilla tiettyyn rajaan asti. Maalattu Revelin, Tamiyan ja Ak:n tuotteilla, siirtokuvat Yesterdays decals. Jonniin verran työläs oli mokoma.

Terveisin: Heikki

Kommentit

Heikki R:n kilpurit näyttää aina jotenkin todella realistisilta. Tikkakoskella seikka tuli todettua ihan livenä, vaikkakaan kyseessä ei ollut tämä malli.

Loistoduunia!
paavo p. 4.3.2014 17:29 Vastaa lainauksella
Überhieno National Stock Car osien vähyydestä huolimatta :-) .
Aivan loistavan näkönen Ford! Kaikinpuolin erittäin nätisti tehty malli. Näitä vanhoja ovaali kilpureita olisi todella mukava nähdä lisääkin. :)
Heeeiii, onpa innostavan näköinen kilpuri! Pitääkin jossain vaiheessa kaivaa omat Nascar-projektit taas esiin. Omastani teen tosin vähän hittiä ottaneemman näköisen - donitsinjäljet kyljissä, hieman kulmat rypyssä ja silleen.
Heikki R 5.3.2014 19:17 Vastaa lainauksella
Tänks gais! mukavaa jos aiheuttaa innostusta rakentaa näitä, itselläni toimi innoittajana Bill Coulterin: Scale Model Stock Cars kirja, se on hyvä opus amerikkalaisten kilpa-autojen rakentajalle. John Graft:n tekemät GM:n, Fordin ja Moparin stock car kirjat ovat hyviä referenssi apuna ja tietysti Google. Kyllä projektia olis yksi on hankala en ole saanut oikeanmallista tuulilasia tehtyä, kyseessä on 59- Chevy biscaine joka on muunneltu saman vuoden impalasta, muitten kanssa kyllä pärjää.

Terveisin: Heikki
Esa.M 5.3.2014 22:19 Vastaa lainauksella
Hieno Galaxie kaikinpuolin!, vaihdelaatikko näytää kyllä automaatilta! mutta polkimista ja vaihdekepistä päätellen pitäis olla manuaali aski?!, mut eipä sillä ulkonaköön vaikutusta! komeita nämä vanhat kisapelit!.
Heikki R 6.3.2014 12:49 Vastaa lainauksella
Juu vaihdelaatikko on automaatti, alusta on ankea muutenkin. Ulkonäkö oli tärkein.

Terveisin: Heikki
Hieno Galaxie, aivan kuten sun Chargerkin oli Tikkakoskella. Kaikinpuolin todella onnistunut rakennelma, maalaus ja decalit näyttää todella hyvältä, kuten myös sisusta. Hienoa duunia sisustassa etenkin turvakehikon kanssa. Tarkkaa maalausjälkeä alustankin puolella. Kiinnivaletut palikat näyttävät ihan erillisiltä.
Hyvän näköinen raaseri. Mitä konehuoneen puolelta löytyy? Alusta on simppeli mutta kivasti maalattu. Sisälattia näyttää juuri niin peltiseltä kuin kuuluukin. Hyvä, lisää näitä!
Kyllä taas on vähintään Chargerin tasoista nascaria! Todella realistisen näköinen. Huomenna tikkakoskelle JKL alueen mallareiden kokoontumiseen näytille? ;)
Heikki R 10.3.2014 19:12 Vastaa lainauksella
No moottorin tunnistaa kasinkoneeksi, detaljointi on surkeaa bensapumppu, starttimoottori, öljynsuodatin ja virranjakaja valettu yhteen lohkon kanssa. Konepelti oli liimattava kiinni kun ei pysynyt paikallaan sitäkin oli muokattava jotta asettui kohdalleen. Kuten kerroin alussa olisi vaatinut osien luovuttajia… Tikkakoskelle tuleminen on epävarmaa, kotiudun sen verran myöhään. Kiitos kutsusta pidetään mielessä.

terveisin: Heikki