Pienoismallit.net

Churchill Mk.III Lend Lease

Toinen TankArt Vol2 kirjan innoittama malli, tällä kertaa apinointi on viety hiukan pidemmälle kuin edellisen Char B1 bisin kanssa ja tein mallista kirjassa esitellyn kaltaisen lend lease -tankin. Tällähän ei muuta esikuvaa ja referenssiä ole kuin kirjassa esitelty vaunu, joten varsinaisesta realismin riemuvoittoa tästä(kään) tankista tehnyt. Ajattelin vaan mainita kun asiasta viime aikoina on kovasti keskusteltu ;) Ihan täysin hiilikopiota en kuitenkaan alkanut vääntämään vaan omaa näkemystä on mukana juuri sopivasti, ja nyt vaikuttaa siltä että kyseinen opus on ainakin mallien osalta taputeltu.

Mallina AFV Clubin Churchill oli Tamiya-putken jälkeen hiukan työläämpi, osien sovitteet olivat paikoin todella tiukkoja ja vaunun pohjalevy oli myös kiero ja väärä, vika jonka korjasin liimaamalla pikaliiman avulla osan väkisin suoraan ja loppu kierous tasoiteltiin hyödyntämällä mallin toimivaa jousitusta (joka ei enää kylläkään toimi vaan on liimattu paikoilleen). Myös valmistajan perisynti, pienten osien valtaisat kiinnityspisteet valurankaan toteutuivat tässäkin yksilössä joten tarkkana sai olla. Näillä eväin en suosittelisi ainakaan aloittelevalle mallarille ihan ensimmäiseksi tankiksi, kokemusta pohjalla niin ongelmia ei pitäisi tulla. Tankki on kasattu suoraan laatikosta poislukien telaketjut ja tornin numerot, telat ovat kuitenkin AFV Clubin omaa tarjontaa ja tarkoitettu kyseiseen malliin korvaamaan vakiona tulevat kuminauhatelat. Nauhatelatkin ovat ihan asiallisen oloiset ja jos aikoo rakentaa vaunun täysillä lokasuojilla niin ajanevat asiansa myös, nyt kuitenkin halusin hiukan parempaa kun ovat koko matkalta näkösällä. Muuta detaljointia edustavat konekiväärien piippujen aukaisu ja pakoputkistoon lisätyt hitsisaumat venytetystä valurangasta.

Maalaustyöt on pääsääntöisesti tehty Tamiyan akryyleilla, telat ja jokunen pikku detalji on maalattu Vallejon tuotteilla. Talvicamo on toteutettu hiuslakkametodilla kahtena kerroksena, ajatuksena oli että ensimmäinen kerros olisi vedetty vaunun ollessa täydellinen ja toinen siinä vaiheessa kun huollon yhteydessä lokasuojat syystä tai toisesta on heitetty mäkeen. Tarkoituksena oli hakea hiukan syvyyttä käsiteltyyn pintaan ja efekteihin. Myös pakoputkisto on samalla tavalla chipattu. Muu säistäminen on jälleen pääosin Winsor&Newtonin öljyillä toteutettu, kuin myös valmiita litkuja ja MIG pigmenttejä hyödyntäen.

Kaikkien makuunhan tälläiset paljon säistetyt laitteet eivät ole, itselle tämä oli kuitenkin hyvinkin mukava projekti jossa sai toteuttaa itseään ilman liikoja rajoitteita. Hiukan tuli jarruakin painettua koska varsinaiset chippailut maalipinnasta puuttuvat lähes kokonaan, jotenkin en niitä enää tuohon kokonaisuuteen kaivannut kun itse talvinaamio on niin kurjassa kunnossa muutenkin. Ja eikun seuraavaa projektia…

Työvaihekuvia: imot.kuvat.fi/kuvat/Churchill/
Isot kuvat: imot.kuvat.fi/kuvat/Churchill/Churchill+%28large+pics%29/

Kommentit

Ja siis tämä myös tänään livenä Pienoismallipäivillä, kuten myös Char.
waauuuuhhhh,Kyllä omasta mielestäni on pirun realistinen malli,ei muuta sanomista kuin telojen kosketus pintaanmetallia,vain jos on liikkunut.
Maalaus ,vanhennus ja viimeistely on huippu luokkaa tässä.
Pientä rakennus ongelmaa on esiintynyt osissa,mutta tulos on extraa tässä.
Sopivan kulahtanut iivanoiden käytössä ollut vaunu.
Varsinkin moottorin kannella olevat lapiot ja pakoputki.
Kuvista voisi sanoa että aito vaunu se siinä on.
Ehdotomasti kaipaa dioramaa alleen,vaikka sakujen saalina.
Viiden putinpravdan vodkapullon suoritus plus extraa +++++ lisä korkilliset
Kylläpäs on saatu muovi näyttämään raskaalta raudalta. Olen sanaton ja keräilen alaleukaani lattialta …
Olisi vissiin taas noista teloista pitänyt ottaa lähikuva… Vaan kyllähän tuossa ykköskuvassa kiiltoa erottuu. Makuasia mutta en pidä liian kiiltävistä teloista, mieluummin sellainen kiillottunut ruskea kuin ihan kiiltävä kiiltävä…Osasinkohan nyt selitää :) Kiitos kehuista jokatapauksessa :)
Pikaisella katsauksella näyttää erittäin erehdyttävästi "tankart-vaunulta", vähän tiukempaa irtiottoa olisin itse kaivannut esikuvasta kun selvästi taidot ja tekniikkapuoli on rakentamisessa hallussa ja siinä mielessä rahkeita riittää vaikka millaiseen viimeistelyasuun. Vastaavuus esikuvaan on tietysti myös postitiivistakin siinä mielessä että maalausten jälki on kyllä hienoa. "Tekniikkaharjoitteena" jos näin katsotaan on kyllä erittäin hyvin onnistunut. Ei tällaiseen joka poika todellakaan taivu, kateellisena itsekin katselen.

Se pieni "oma tatsi" ja originelli ote vielä mukaan niin olisi minulle se täydet pojot, pykälä piti tiputtaa kun tuntui että sama vaunu on jo aikaisemmin tehty…
Seuraava projekti on jo irtiotto noista kirjan malleista, tosin vihreää ja venäläistä meininkiä sekin edustaa ;) Vielä pohdinnassa tuleeko talvicamoa vai ei.
Huhhuh, mahtaakohan olla viikon malli, on muuten sen verran ihana yksilö. Niinkuin Eerik sanoi, täydellinen säistäminen, hivelee silmiä nuo kuluneet telat. Ei muuta kuin dio ja ukkeleita ympärille!
Kuvat ovat kovin tummia. Livenä nähneenä, malli on hyvä.
Kiitoksia kommenteista. Viikon malliksi tuskin, tähtisade jakautuu tuttuun tapaan 2,5-5 välille. Dioraamaan en usko että riittää intoa, figun voisin tähän vielä jossain vaiheessa vääntää kun pari sopivaa olisi ylimääräisenä. Kuvien tummuudesta on paha sanoa mitään kun omalla ruudulla asiat on ok, ilmeisesti tässä kuitenkin lienee se yksi syy miksi joidenkin silmään esim telojen kiilto näkyy ja toisten ei eli näyttöjen/säätöjen eroista?
Tässä on sitä panssarimalleissa peräänkuulutettua raskaan raudan tuntua. Maalaus, kulumat ja lika näyttää mun silmiin siltä kuin pitääkin, ja etenkin tuo ruoste pakoputkissa on mainion näköistä.
Kiitos vaan. Seikat jotka itseä tässä puhuttelivat on mahdollisuus jättää nuo telat täysin näkösälle sekä varsin avoin ja esillä oleva pakoputkisto, jollain kierolla tavalla tulee mieleen lokasuojattomat rottarodit ja samaa räkää ja rokkiahan tästäkin löytyy :)