Pienoismallit.net

BR86

German Dampflokomotive

Mallailussa olen aina pyrkinyt töihin jotakin uutta aina tuomaan joko maaston tai kaluston suhteen. Näin saanut hyvin testailla ja rakennella / yrittää jotakin uutta ja ihmeellistä.

Tässä otin uudeksi haasteeksi tuon junan… riittikin pariin otteeseen haastetta ihan urakalla. Ohjekirja oli paikka paikoin puuttelinen ja neuvoi jopa joissain kohdin väärin.

Maaston puolesta taasen uutuutena oli kuiva ympäristön toteuttaminen. Kuvien kaltaista viritelmää siitä sitten tuli.
Kivien kanssa tullut jo harjoiteltua useammassa työssä ja alkaa pikku hiljaa näyttää kivi kivemältä kuin ennen.
Koko rakennusblogi on luettavissa blogerin sivuilla Minä tarzan sinä jane enkuksi. Pääasissa kuvablogi erivaiheista. Projektiosiosta pääsee kaikkiin erivaiheisiin. ja valmis malli sivu.. ei antanut tänne lisätä enempi kuvia.

Kommentit

Ensimäinen sanani WAU! Onneksi istun kun katsoin tämän sivun kuvia. Ihan kyllä samnattomaksi vetääpi aikaan saanoksesi kun se on todella aidon näkönen. Kaalion ja maaston olet saanut todella luonon mukaiseksi. Veturista voipi sanoa että ison työn olet tehnyt ja se kyllä palkitaan.
Tässä on kyllä aivan tolkuttoman hieno malli. Kokonaisuus on mahtava. Ei nyt keksi mitään mitä tuossa vois olla paremmin.
Onpahan komea, mutta kun kommentissa pitäisi olla jotain muutakin kuin ihastelua niin eräs asia pistää lähikuvissa silmiin. Ja se on tuo ratapenkan sorastus, en tiedä kuinka sen tekisi paremmin, mutta nyt se ei näytä siltä että siinä olisi irtokiviä, vaan enemmän kuin olisi joku valmiiksi valettu viritelmä? Se lienee ongelma vain lähikuvissa ja ei vähennä uskomattoman mallin pisteytystä. Mutta siinä voisi olla ehkä ainut asia mitä voisi edes yrittää parantaa tässä mallissa?
Kyllä on pieneksi malliksi tosi kaunis, luulisi 1/35:ksi.
Kallio on tosi aidon tunnuinen,että wauuhhh.
Jopa pientä kasvillisuuta on kuin aidossa.
Vanhennus on primaa tuossa,juuri niinkuin aidossa.
Nyt tuo harmaa ei ole monotooninen vaan erittäin tyylikäs.
Sitten makuasiat: kiskot olisi kannattanut laitaa ihan loppuun asti.
Veturin perään yksi vaunu tai puolikas.
Veturin kuski olisi poikaa kurkistamassa ikkunasta.
Erittâin harvoin näkyy noita vetureita ja junia täällä,taitaa olla jotain kolmas.
Hieno asetelma. Onnistunut veturi ja kallio. Olen luullut projetin olevan isomapaa mittakaavaa :)
Olisin katkaissut tuon alustan siihen missä kiskot loppuu. Nyt rata loppuu vähän kesken. Kallioon ehkä hieman enemmän sammalta tms?
Kiitoksia kommenteja antaneille kaikille tasapuolisesti. .. toi alustasiis mikä mukana tuli jäi vähän itsekin kaivelemaan näin jälkikäteen. Se on vähän liian tasainen ja säännöllinen. Yritin sitä vähän rikkoa istuttamalla ruohon tupsuja sinne tänne ja paikka paikoin nostammalla muuta maata vähän rikkonmaan säännämukaisuutta.. Olisi varmaan tullut parempi itsetehtynä kuin tuo hobby bossin mukana tullut alusta. Mutta tämä menee nyt tällä.
Kiskot oli tarkoitus katkaista alustan mukaan..mutta yli-innokkaana katkaisin luolan puolelta liian ison palan ja enää ei oikein järkevästi saanut.
Kasvillisuutta en tarkoituksella laittanut tuon enempää. pahimpiin kolo kohtiin johon multaa kertyy niin niihin vaan rehevempää kasvillisuutta. Kiven pintaa on vähän jäkälämaistakasvillisuutta yritetty maallata.. mutta ei mahtunut enää tänne kuvia enempää.
Vaunu olisi ollut poikaa… mutta ei oikein ollut nyt rahua tilata.
Vaikuttavaa :) Ja kyllä vain …Kallio näyttää aivan gneissille ja veturi raudalle. Ihan varmasti meidän nenämme tavoitti hiilipölyn ja akselirasvan tuoksun..;)…

Anne ja Marko
Vetuti on painava sana..
Tästä mallista ikäänkuin uhkuu paino ja raskas metalli. En keksi moitetta, koskapa malli on tehty noinkin pieneen mittaan.

Kaikki kuvat katseltuani jopa fb:ssä olet onnistunut kyllä aivan nappiin. Täydet antaa Rissanen Kuopiosta:
Viikon malli??
Tämähän LIKI kuuluu tähän, tai sitten ei.." On varmaan miljoona huonompaa tapaa, junaa kotiin kotiin odottaa.."
Alku on vaikeaa, mutta lopussa kulkee. Jeah Marko.!!
www.youtube.com/watch?v=Pu1zoIKHwUc
Milloinhan Marko tekee maailman kauheimmasta kankkusesta dioraanman. Juisehan sen kappaleen on jo tehnyt. "Viidestoista Yö"..Siinä olisi kyllä monille tekemistä.
Elvistä täällä on jo tehtykin.
Kiitoksi Anne ja Marko sekä Timo.

Hiilen tuosku tulee varmaan … tuli poimittua tuolta nuotiopaikasta hiiltä. Siinä olin taasen kansan ihmeteltävänä koiraa ulkoiluttaessa. menin laavusta moista tuotetta keräämään.
kauhea kankkunen tuskin… mutta jos vaikka tekis Pink Floydin the Wall levyn kannen.
Olishan tuossa wallen kannessa haastetta, pidemmäksikin ajaksi =D
Toni Redsven kirjoitti:
Olishan tuossa wallen kannessa haastetta, pidemmäksikin ajaksi =D
Tarkoitin tota alkuperäistä valkoista muuria…se voisi jopa onnistua :)
Todella komea ja tunnelmalinen kokonaisuus. Veturi on komea ja hienosti vanhennettu/patinoitunut, on kyllä komea. Kallioon oisi voinut laittaa enemmän vaaleita harmaan sävyjä tai sitten kuvat saattaa tehä tepposet.
Kiitoksia Jarno. Sävyjä kalliossa on kyllä paljon mutta tässä kuvaus etäisyydessä jää vähän yksityiskohtia pois. Linkin takana tarkempia kuvia kalliosta. Tänne ei vaan mahtunut enempi kuvia
Tässä on taas onnistuttu tekemään rautaisen näköinen veturi. Se kun on istutettu oikean näköisten kiskojen päälle ja tuollaiseen taustaan, on hankala olla arvostamatta. Kiskojen sorapenkka ei valitettavasti mielestäni ihan karkealta sepeliltä näytä, mutta se ei (todennäköisesti) ole rakentajan vika. Kertakaikkisen hieno.
Kiitoksia Antti… kyllä toi sorapenkkan ihan oma vika kun tyyty hobby bossin tarjoamaan. Olisi voinut itse korvata sen omalla tekeleellä.
Hieno, hienompi ja yksi Markon parhaista töistä.Tähän ei eläin pysty sanoisin!!!
Opa Laitinen kirjoitti:
Hieno, hienompi ja yksi Markon parhaista töistä.Tähän ei eläin pysty sanoisin!!!
Kiitos ja kumarrus.
Voi morjens minkälaista jälkeä jotkut osaavat tehdä! Tuo veturi on detaljeiltaan aivan priimaa ja sitten vielä tuo kallion toteutus siihen päälle. Markolla on kyllä homma hallussa, ja laatu se vaan tuntuu paranevan jatkuvasti.
Janne Markkanen kirjoitti:
Voi morjens minkälaista jälkeä jotkut osaavat tehdä! Tuo veturi on detaljeiltaan aivan priimaa ja sitten vielä tuo kallion toteutus siihen päälle. Markolla on kyllä homma hallussa, ja laatu se vaan tuntuu paranevan jatkuvasti.
kiitos.
SS 25.3.2014 20:29 Vastaa lainauksella
Upea kokonaisuus, jossa saatu kallio näyttämään aidolta ja todella painavalta. Vetureita ei myöskään liikaa saitilla näe, joten siitäkin plussaa.
Kiitos SS