Pienoismallit.net

Finland is a Javelin Country

Valmistui taas kirjaimellisesti sinivalkoinen malli :-) Olen melko innokas penkkiurheilija ja Seppo Räty on kuudella arvokisamitalillaan kaikkien aikojen kovin suomalainen keihäsmies. Malli Seposta onkin muhinut pääkopassani jo useita vuosia. Tämä malli kuvaa viimeistä heittoa Atlantan olympialaisissa jolla Räty heitti uransa viimeisen (pronssisen) arvokisamitalin.

Pohjana käytin Preiserin vanhaa alastonta "Aatami" figuuria, jossa on läjä torsoja,käsiä ja jalkoja joista voi yhdistellä mieleisensä asennon. Lisäksi sahasin kaikki raajojen nivelet poikki ja yhdistin ne tappiliitoksilla jotta pystyin muokkaamaan asentoa vielä lisää. Preiserin setissä ei valitettavasti ollut Sepon näköistä päätä. Tässä mittakaavassa ei irtopäävalikoima ole valmistajilla kovin suuri. Scale 75:n valkometallisessa pääsetissä (alarivissä vasemmalla) oli aika sopiva.

Aatamille kasvatin kroppaa ja lihaksia Magic Sculpt ja Greenstuff kittien sekoituksella. Vaatteet ja piikkarit on tehty samasta tavarasta. Hiukset on pelkkää Greenstuffia. Keihas on muotoonsa hiottua muovitankoa, piikkarin piikit ohutta kuparitankoa. Numerolaput valkometallilevyä jossa kotitekoiset päälle maalatut siirtokuvat. Tartankenttä on karkeaa hiekkapaperia.

Malli on maalattu Vallejon ja Andrean akryyleillä.

Kommentit

Kylläpä kaulasuoni pullistelee uhkaavasti. Naama voisi olla vähän punaisempi? ;-) Onpa hieno figuuri taas kerran!

Mikko
Viikon malli!
Aivan USKOMATTOMAN hieno!
Huipaiseva malli,ainoastaan tuo pään ja kaulan osa on outo,kuin kurkun poikki juuri leuan alla olisi iso arpi tai tuplaleukka?
Kyllä se muuten on huikea,tuon työ on ollut vaativa.
Jälki on huimea,ainoastaan anatomiset kuten lihakset, ehkä ole ihan noin kuten oikeasta käsivarresta menee iso pitkä arpi kaulaan?
Ehkä pää on liian takakenossa,ei katso minne se keihäs pitäisi lentää?
Tuo vaatii jo sitten erikoisalan,jota en tunne paremmin?
Mutta asu on ultra aidon tuntuinen,ja vielä erittäin omaa peräinen malli ultra +++ tuosta.
Onko tuon mallin lähtökohta perustuuko se valokuviin?
Tällaista mallia katsoessa toivoo, että Seppo itsekin joskus näkee tämän taideteoksen! Nimikin on hyvä (ettet valinnut mitään "Viissataatonnia käteen ja keihäs lentää sata metriä" -tyylistä!:)!

t:Jaakko

PS:http://fi.wikiquote.org/wiki/Seppo_Räty
AJ 25.2.2014 10:13 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Aihe on mainio, sen muhiminen ei ole mennyt hukkaan - todellakin upea sinivalkoinen ja aiheen otsikon mukainen "kansallisurheilulajimme" figumalli. Seppo Räty räiskyvänä persoonana mallin esikuvana on loistava valinta, kuten myös itse tilanne, Atlantan Olympialaiset ja Rädyn viimeinen heitto.

Mitäs tähän enää oikein voi kommentoida, muuta kuin kompata edellä olevia kehuja ja todeta, että kyllä jäbä osaa figumalleja duunata - Putous-hahmoa lainaten.

Loistosuoritus jälleen mestarilta - huippua! Parhain terveisin, AJ
Se ompi siinä!!!!

terv. Seppo
Vau. Ihmeellistä työtä. Kadehtien katselen.
Mitään rakentavaa en osaa kertoa.
T.T
AJ 3.3.2014 09:12 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onnittelut ties kuinka monennesta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
kaksi mestaria. Toinen keihäänheitossa ja toinen figurin tekijä. Kerrassan upea. En osaa muuta sanoa :)
Onneeeeeeeeeeeeeeeee. Ansaitusti.
Seppo Valjakka kirjoitti:
Se ompi siinä!!!!

terv. Seppo
Kiitooooos Seppo ja muut :-)
Onneksi olkoon Petri!! Erittäin ansaitusti!!