Pienoismallit.net

Henschel Hs-129 B2

Romanian kaksimoottorista ratsuväkeä vuodelta 1943

Henschel Hs 129 B2 oli saksalainen II-maailmansodan aikainen kaksimoottorinen maataistelukone. Konetyyppiä sodassa käytti Saksan lisäksi Unkari ja Romania.
Koneessa oli 2 x 700-hevosvoimaista Gnome-Rhone 14M Mars-tyyppistä ilmajäähdytteistä moottoria.
B2 alatyypin aseistuksena oli 2 x 7,92 mm MG17 konekivääriä, 2 x 20 mm tykkiä ja rungon alle asennettuna oli 30 mm Mk101 tykki.

Mallin esikuvana oli Ukrainassa talvella 1943 palvelut 41. rynnäkköryhmä "Gennicheskin" romanialainen koneyksilö.

Kommentit

Jos Ferdinand on suosikkini maan päältä, niin tämä on sitten ilmasta. Hienon mallin olet tehnyt Capitan aviator Alfred Conradin koneesta 140809. Nuo pyörivät potkurit ovat karkki kakun päällä. Jos seuraavaa suunnittelet, niin koneet toimivat paljaan maan päältä ja niiden potkurit ja nokat olivat kovin kolhiintuneita ja kuluneita. Mutta kokonaisuutena aivan erinomainen. Millä maalilla teit itärintamanauhat? Olet löytänyt juuri samaa sävyä kuin kansallisuusmerkit.

Pojat olivat poikia myös sota-aikana. Hs 129-koneiden tavaramerkki oli TODELLA matala hyökkäyskorkeus ja sitä myös haluttiin näyttää. Niin myös 21.1.1944 Lepetikha'n kentällä, kun Conrad veti maihin ja sai surmansa juuri tällä koneella.
Täydellistä ja Laatua monsieur Leino työtä,mutta kevyt ratsuväki,eh ou ils les chevaux, a interieur du motor?
Ja capitan conradilla oli sapeli mukana, matalla hyökäten iivanalta pää poikki.
Voihan Venäjä, kun jälleen mainio leko.
Heikki R 11.2.2014 22:29 Vastaa lainauksella
Tää on mun suosikki leko puolella ja hienosti olet toteuttanut, oisko iivana päässyt huotaisemaan sapelilla tai suksisauvalla kun näiden etumus oli kovin kolhiintunut?…matalalla kun lennettiin.

terveisin: Heikki
hynkkeli 11.2.2014 23:22 Vastaa lainauksella
komia on kone taas Raimolta! Alusta myös hieno, mutta sitten on tuo teksti siinä… Olisi se teksti suomeksi, saksaksi tai romaniaksi, mutta kapula-englanniksi kirjoitettuna se on vähän niin ja näin… Rumanian, kuullostaa paremmalta.
ellei tämä yksi kone edusta romanian koko "light cavalry" konekantaa.
Taattua Raimo-laatua taaskin.

Pikkasen jäin kaipaamaan sitä alapuolikuvaa.
Asko Karjalainen kirjoitti:
Millä maalilla teit itärintamanauhat? Olet löytänyt juuri samaa sävyä kuin kansallisuusmerkit.
Tuo keltainen väri on Humbrolin matta emalimaali nro 24 "Trainer Yellow".
hynkkeli kirjoitti:
, mutta sitten on tuo teksti siinä… Olisi se teksti suomeksi, saksaksi tai romaniaksi, mutta kapula-englanniksi kirjoitettuna se on vähän niin ja näin… Rumanian, kuullostaa paremmalta.
ellei tämä yksi kone edusta romanian koko "light cavalry" konekantaa.
Se alustan teksti on sanasta sanaan kopioitu Squadron&Signal publications julkaisusta nro 176 - Henschel Hs 129. Teksti siis ei ole omasta päästäni vedettyä "kapulaenglantia" vaan tekstin on kirjoittanut herra nimeltä Dénes Bernád.
Taitaa olla ehkä,luultavasti frensun patonki engelska?
Nimestä päätellen tai itse rumanian veikko?
En tiiä mutta kolmos kuva tuo mieleen sammakon:) Muuten hieno ja sopivasti kulahtanut kone. Alusta ja ukkelit tuovat sopivat erinomaisesti täydentämään kokonaisuutta. Pyörivät potkurit tuovat mukavasti eloa, vielä kun oisit tuon potkurin edessä seisovan ukkelin käden muokannut niin että pitää hatustaan kiinni niin malli olisi täytellinen. Erikoinen on kyllä kone.
eerik oksanen kirjoitti:
Taitaa olla ehkä,luultavasti frensun patonki engelska?
Nimestä päätellen tai itse rumanian veikko?
No eihän tuossa nyt varsinaisesti mitään kielioppivirhettä edes ollut - vaan lähinnä "näkemyskysymys" - riippuu siitä, että missä yhteydessä noin sanotaan. Kyseinen opus on kokonaan saman herran kirjoittama in English.
jarno törmänen kirjoitti:
Pyörivät potkurit tuovat mukavasti eloa, vielä kun oisit tuon potkurin edessä seisovan ukkelin käden muokannut niin että pitää hatustaan kiinni niin malli olisi täytellinen.
Et sentään pyytänyt ukkojen housujen puntteja lepattamaan ;-)

Mutta siis hyvä huomio sinulta - kyllähän noiden pikkuruisten 1/72 äijien asentoja voi muutella.
No huh, huh!! Kyllä taas pitää olla… Potkurivirrat ovat tietty koneen takana voimakkaat. Perhanan hieno taas. Mukavaa, kun olet tryhtynyt tekemään malleihisi alustat ja joihinkin oikein diot!!

Huomattavan reippaat terveiset

Seppo