Pienoismallit.net

Jurassic Park Tyrannosaurus Rex

Lost World

Terve!

Tässä tällainen maalausharjoitus, en ole aikaisemmin maalannut mitään figuureita. Sain käsiini viime kesänä kolme Horizonin valmistamaa Jurassic Park-dinosaurusta ja tämä on ikäänkuin treeni noita kahta muuta varten. Toiset kaksi on n. 80cm:n pituinen velociraptor ja melkein metrinen Brachiosaurus.

Näma Horizonin mallit ovat jo poistuneet tuotannosta ja kesällä tuli niin hyvä tarjous, että oli pakko hommata nämä, ennenkuin niitä ei saa enää mistään.

Olin 8-vuotias, kun Jurassic Park tuli elokuvateattereihin ja ainaisena dinosaurus-fanina se iski ja lujaa. Voitin laivalla puolivahingossa pelikoneesta 500 markkaa ja sijoitin kaikki Jurassic Park-leluihin. Ainoa, mitä lelua tästä sarjasta ei saanut suomesta oli tietysti suuri T-Rex. Soittelimme äitini kanssa maahantuojaa myöden, eikä sitä vain ollu mahdollista saada. Kyseessä oli jokaisen lelun paketin takana olevassa mainoksessa tämän näköinen kapistus. Todellisuudessa se näytti kuitenkin tältä.

Tuossa mainoksessa oleva malli onkin tämä sama Horizonin malli, minkä nyt rakensin ja maalasin. Malli on suoraan Jurassic Parkiin T-Rexin suunnitelleen Stan Winstonin muoteista peräisin. [IMG]http://i10.aijaa.com/t/00715/13032480.t.jpg[/IMG]

Nyt kun sitten tuli tilaisuus saada tuollainen T-Rex vihdoin omaksi, oli pakko iskeä. Samalla tuli sitten ostettua nuo muutkin.

Tämä vinyylimalli oli kohtuu haastava rakentaa, osia ei tosin ollut montaa, mutta yhteensopivuus oli karmea. Onneksi vinyylia on hellpo leikella ja kuumassa vedessä liottamalla tai föönillä materiaalin saa ihan letkuksi ja helposti muokattavaksi. Liimasin osat yhteen pikaliimalla ja täyttelin raot Tikkurilan lakkakitillä.

Valitsin malliksi tämän vihreämmän Lost World-leffasta tutun vesselin. Aluksi meinasin tehdä tuollaisen ruskeamman, mutta päädyin kuitenkin tähän, koska raptorista tulee oranssi-ruskea.

merkinnät

Noniin, nyt on mattalakka pinnassa ja malli on valmis.
Pohjamaalasin mallin Mastonin uudella akryylipohjaisella pohjamaalilla ja samasta sarjasta maalasin mahan ja mallin alapuolen kerman valkoisella. Mallin muutoin maalasin Tamiyan eri vihreillä ja mustilla. Aloitin maalauksen maalaamalla selän tumman vihreällä ja kyljet vaalealla. Tämän jälkeen hahmottelin varjoja ja raidat mustalla. Tämän jälkeen rikoin monotonisen värin suihkuttelemalla eri sävyisiä vihreitä sinne tänne mallia aloittamalla ihan keltaisella ja siitä noin viitisen sävyä aina tummempaan. Kun pintä oli tarpeeksi monimuotoinen maalasin raidat vahvalla mustalla. ja elävöitin niitä öljyväreillä. Lopuksi vedin pintaan ruskealla…