Pienoismallit.net

B-26B Marauder "Victory Read"

Tässä ensimmäinen tuotokseni muutaman vuoden tauon jälkeen, palattuani mallailun ihmeelliseen maailmaan. Eli Monogramin sarja, jonka hankin vuosia sitten ja aloitinkin silloin, mutta erilaisten muiden projektien astuessa kuvioihin mukaan, jäi sitten kesken ja valmistui viimein tuossa pari viikkoa sitten kipinän iskettyä uudestaan. Mallihan on sinänsä ikivanha, mutta käsittääkseni ainoa ko. mittakaavassa oleva malli konetyypistä ja sinänsä ilmeisen kohtuullinen esitys esikuvastaan. Mutta kuten tuonajan Monogramin mallit, niin panelointi on esitetty kohoviivoituksella ja muutama virhekin - mm. moottoripellitys - on sarjaan lipsahtanut. Lisäksi osien yhteensopivuudessa oli kyllä toivomisen varaa, joten jonkin verran kittiäkin kului.

Aloitin siis sarjan aikanaan hiomalla kohoviivoituksen pois ja kaivertamalla uppoa tilalle. Jossakin vaiheessa viime vuoden puolella tuli sitten hankittua lisärompetta koneen rakenteluun: Eduardin 3 etsisettiä eli sisä- ulko- ja pommikuilun detaljit, Quickboostin moottorit ja kk-podit, True Detailsin renkaat, Squadronin vacu ohjaamon ja nokan lasit sekä Kit Worldin siirtokuvat. Hankintojen jälkeen rakentelu sujui vauhdilla muutamien pakollisten kommellusten jälkeen. Jotain detaljeja tein scratchina, taka-ampumon alempi kupera pleksilasi oli sarjasta kadonnut joten tein piirustuksista masterin ja sen avulla muotoilin uuden tilalle.

Maalauksen osalta halusin kokeilla ensimmäistä kertaa "suolametodia" lohkeillun maalin kuvaamiseksi, joten kone maalattiin ensin Alcladin harmaalla pohjamaalilla. Tämän jälkeen maskeerasin ja maalasin siipien ja rungon maihinnousuraidat. Seuraavaksi kone maalattiin Model Masterin Polished Aluminium kerroksella - riittävästi ohennettuna. Em. jälkeen pumpulipuikolla vettä sopiviin paikkoihin ja murskattua karkeata suolaa perään ja kuivumaan. Varsinainen maalaus Xtracolorin Olive Drabilla ja Neutral Greyllä, jonka jälkeen suolanrakeiden rapsuttelu ja poisto veden avulla. Siirtokuvat asettuivat paikoilleen suht' koht' ongelmitta pehmentimen avulla, tosin jouduin paikkailemaan jälkikäteen muutamaa alle jäänyttä ilmataskua. Lopuksi puolihimmeä mattalakka päälle, jonka jälkeen vanhensin vielä mallia erinäisillä pastellijauheilla.

Opittua:
-en ole kyllä täysin tyytyväinen maalaustulokseen, ehkä hiuslakka voisi toimia paremmin "hilseillyn" maalin esittämisessä
-moottoripellitystä en lähtenyt korjaamaan (eli ilmanottoaukot ovat ilmeisen vääränkokoiset), muistaakseni tähän on olemassa hartsiset tarvikeosat
-jotkut fotoetsit, kuten sivuampumoiden panosvyölaatikot ja sen teline olivat jossain vaiheessa (lue rungon yhteenliimaamisen jälkeen) ns. irtotavaraa, jonka takaisin paikalle saaminen oli työn ja tuskan takana
-peräsimen ja korkeusvakaajan sovituksessa toivomisen varaa

No pääasia on, että nautin lähestulkoon joka hetkestä - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta - ja nyt kun pää on ns. auki, niin homma jatkuu. Eli tällä hetkellä työn alla on SH:n 1/32 Suomi Brewster ja Hasegawan Me 109 G-14 samassa mittakaavassa (Hartmann), joten eiköhän tässä vielä palailla vuoden mittaan.

Kommentit

Terve,
onpas hienon näköinen jenkkikone! Vähänlaisesti on kuvia tästä kaunottaresta esillä :| Onko nuo rungon päällä olevat luukut auki tarkoituksella? Alapuolen paneelilitkuttelu ei ole ihan kohdillaan; joko silmät harittaa tai kuva on hieman tumma korostaen panelointeja.
Joo noi yläpuolen luukut ovat peitelevyjä…ainakin toi jälkimmäinen on levy jolla on peitetty alkuperäinen puolipallon muotoinen dome. Olisi ehkä pitänyt hiukan noita etsejä muitoilla. Litkutusta ei ole käytetty ollenkaan, kaikki vanhennus on pastellijauhetta, ehkä ylilyöntejäkin on päässyt tapahtumaan. No, esikuva oli jotakuinkin rähjäisessä kunnossa myös.
AJ 4.2.2014 17:13 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Hienostihan tuo paluu mallailun pariin on onnistunut. Monogramin B-26B ei liene niitä helpoimpia tapoja palata harrastuksen pariin. Samoin etsien yms…lisääminen ja scratchin tekeminen ei ainakaan tee helpommaksi paluuta mallaukseen.

Joka tapauksessa hyvin olet saanut työteliään lekomallin kasaan; hieno suoritus ja onnistunut paluu. Ei muuta kuin uutta putkeen. Parhain terveisin, AJ
Jari, kiitos tarkennuksesta! Ja nuo koneet olivat todella kulahtaneita ja likaisia joten oikeilla jäljillä olet:) Ehkä tuon alapuolen osalta parempi/valoisampi kuva olisi paikallaan. Ja lisää kuvia, kiitos! Malli on sen verran näyttävän näköinen että mielellään näkisi enempikin:)
Kiitoksia vain tähänastisista kommenteista. Otetaanpa nuo kuvat viikonloppuna työn alle, rakennusvaiheistakin voisin lisätä muutamia otoksia, kun niitä kuitenkin tuli näpsittyä. Ai niin yksi lisäkommentti noihin opetuksiin - parasta punnita tarvittava määrä painoja jo osien sovitusvaiheessa. Jouduin lisäämään painoja sekä nokkaan että moottorien tuliseinän taakse…eikä meinannut riittääkään. Paikkoja tässä mallissa niille kun ei niin ruhtinaallisesti ole.
Iso ja harvinainen kone.
Ja varmasti ei helpoin rakennettava ja laatu nyky mittapuun mukaan,ainoastaan tuo hopea pilkkutus on kuin iso lintuparvi käynyt pommitamassa?oma makuasia.
Iso työvoitto on saatu,varmasti lisukeet olivat kallimat kuin malli itse?
Muutama pilotin figu olisi ehkä poikaa 1/48 vaikka tikkaisiin.
Tuiman näköinen lentolaite ja meikällä on sama toive että lisäkuvia olisi kiva päästä ihailemaan.
Hienoa työtä.
jukka fw 5.2.2014 14:07 Vastaa lainauksella
www.flickr.com/photos/dougsheley/sets/
Tuol on hyviä kuvia Marauderistakin.