Pienoismallit.net

Bf109K-4

Stab./JG 52

Malli on siis Trumpeterin iso 1:24 mittakaavan Mersu. Esikuva on kuvattuna Deutsch-Brodissa, Tsekkoslovakiassa keväällä/kesällä 1945 lopullisen romahduksen aikaan romuna jonkin kentän laidalla.

Linkki, jossa muutava kuva yksilöstä:

www.asisbiz.com/il2/Bf-109K/Bf-109K-JG52-Green-4.html

Aitoa kuvaa en onnistunut löytämään kuin vasta kuukausi sitten jolloin maalaustyöt oli pääosin tehty. Rakentamista hankaloitti myös se, ettei K- mallin koneista ole paljon kuvia eikä allekirjoittaneella ollut riittävää referenssiä aiheesta.

Esikuvasta näytti puuttuvan laskutelinekuilun pienemmät suojukset jotka jätin myös mallista pois. Valitettavasti alussa kävi pieni kämmi ja kannuspyörän suojukset toteutin malliin johtuen että- löysin koneyksilöstä kolme kuvaa liian myöhään!

Ohjaamo oli vääränlainen K- malliin, se on oikeasti mallissa kopioitu suoraan G-6:sta. Joten rakensin ohjaamoon itse suurinpiirtein oikeanlaiset osat ja muotoilin tykin suojuksen vastaamaan 30mm mallia(pyöreä versio). Ohjaamossa Eduardin syöksyvyöt.

Mallin vasemmalla kyljellä oleva iso huoltoluukku oli vääränmallinen joten senkin joutui kaivertamaan osin uusiksi. Pyörät olivat kumia(joista en todellakaan pidä) mutta maalasin ne Tamiyan maalilla antamaan edes hiukan parempaa näköä.

Rungon alle porasin hylsynpoistoaukon 30mm hylsyille, joka K:ssa on ollut. Galland-panssari ohjaamossa oli umpinainen, jonka myös porasin auki ja tein "lasituksen". Laskutelineisiin lisätty jarrunesteletkut.

Siipiin tein laskutelineen tapit(jotka yksilössä näyttää olevan ollut), joka osoittaa telineen olevan alhaalla.
Pitot-putki oli mielestäni enemmänkin 1:32 mittakaavaan sopiva, joten se meni uusiksi.

Haastava malli jonka nyt julistan kahden vuoden mallittoman tauon jälkeen valmiiksi.

Kommentoikaahan kiitos jos annatte pojoja!

Uusia kuvia lisätty pari ja yksi ohjaamokuva työvaihekuvissa.

Kommentit

Noh aina vaan parempaa mersua pukkaa ja vielä isomalli 1:24.
Onko tuossa moottorikin mukana,joka voisi laitaa sisälle malliin esille, kuten edellisessä mallissa?
Paljon on nähty vaivaa oikaista perusmallista tuo kaunis saksan mersuneito jopa huulipunaa on.
Maalaus on kuin mansikka kakkun päällä, ja vanhennus juuri tip top tuohon.
Noin isosta mallista olisi ohjaamosta ollut olla hyvä kuva tai pari?
On vaikeaa arvioida kokonaisuus, vain kolme kuvan perusteella.
Mutta noista voi sanoa että tyyli mersu tuo on,oikein silmän ilo lasikaapiin.
Heikki 4.2.2014 07:48 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu Mersu, mutta olisi kiva saada enemmän kuvia näytille.
Hei.

Kuvia olisin laittanut lisää mutta sivusto vain ilmoitti ettei enempää saa ladatuksi. Koitan hiukan pienentää kuvia josko saisi muutaman foton lisää. Katsotaan illalla, josko onnistuisi!

Mallissa tulee tosiaan moottori, mutta jätin sen piiloon. Olen kantapään kautta oppinut että voi myöhemmin tuottaa ongelmia moottoripellityksen kanssa. Mutta omiin silmiini on näyttävämpi pellit kiinni.
AJ 4.2.2014 10:41 Vastaa lainauksella
Moi Timo,

Kaikin puolin mainio ison skaalan Mersu malli. Hyvin rakennettu, maalattu, viimeistelty ja säistetty; erittäin bueno lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Tykkään :) Harmi ettei kuvia ole enempää. Kokeileppa jollain kuvankäsittelyohjelmalla pienentää kuvia jos niitä sitten mahtus enemmän. Noiden kuvien perusteella tosi hyvän näköinen. Himottas itteenikin tuo 24 skaalan mersu mut tuol alkaa olla jo hitokseen kokoa et ei taho mahtuu hyllyyn :)
Kiitos AJ ja Paavo! Nyt on useampi uusi kuva mallista nähtävillä.
Hei Timo!
Hienosti maalattu mersu,ehkä säistystä hieman kaipaisi lisää mittakaava huomioon ottaen?
Itse yritin poiketa nelikaseista vähän isompaan jossakin vaiheessa ajatellen että ikääntyvillä silmillä olisi detaljointi helpompaa..todetakseni että pienessä mallissa on pienet työt ja isossa isot…Hyvin olet urakasta selvinnyt!
Tuon kokoisen mallin kuvaaminen on haastavaa,kovasti menee perspektiivit häneksi läheltä kuvia otettaessa
Mikko
Kiitokset Mikko. Säistämisen jätin aika varovaiseksi, johtuen että tuossa vaiheessa -44/45 ei edes uusien koneiden elinikä ollut kovinkaan pitkä Luftwaffessa. Ja K- malli ei saapunut rintamakäyttöön kuin vasta aivan sodan lopulla.

Itse kyllä pidän paljon enemmän "kulahtaneista" malleista:)