Pienoismallit.net

Curtiss p-40m

23/KH-51

Suomalaisten sotasaaliiksi saama Curtiss oli tällä kertaa mallinnuksen aiheena. Tämä oli ainoa Warhawk joka kunnostettiin lentokelpoiseksi. Tätäkään ei käytetty rintamapalveluksessa vain tutustumislentoja sillä suoritettiin. Suomalaisten käytössä sillä ei lennetty kuin 14 tuntia ja 35 minuuttia. Aiempi omistaja oli käyttänyt sitä 50 tuntia. Eli hyvin vähän käytettynä se lopulta 50 luvun alussa myytiin Kuusakoski Oy:lle romuksi.

Hasegawan sarja oli totuttuun tapaan mukava ja helppo kasattava. Maalailtu Tamiyan maaleilla. Litkuteltu ja lopulta mattalakattu. Päätin tehdä tästä tämän oloisen mallin kun tuon historia on aika hyvin tiedossa.

Taustapahvi on nyt aikansa elänyt ja älkää kiinnittäkö siihen huomiota:)

Kommentit

Hieno idea ja hyvin toteutettu *tykkää*
Oiva idea tuo homma puolikonetta suomelle ja toinen iivanalle.
Mukava malli,ei tarvitse pahasti vanhentaa kun oli vähän käytetetty kone.
Sanattomaksi vetää. On niin huikeasti rakennettu ja maalattu. Kuvat ja eripari tuovat uutta näkemystä mallailuun. Onhan joku tehnyt jo näitä eripareja, mutta tämä on kyllä valtaisan hieno..
Mitään tuonkummempaa säistystä ei tosiaankaan tarvitse.
T.T
ted 4.2.2014 03:18 Vastaa lainauksella
Muistan joko Tikkakosken tahi Hiki-Vantaan ilmailumuseossa nähneeni vastaavalla idealla toteutetun mallin nimikkeellä "Rajavartiolentokone". Sen verran tämä malli jäin mietityttämään, että missähän järjestyksessä tuo KH aikanaan maalattiin. Mistäpä tuon tietää, vaikka maalarimestarilla olisi ollut huumorimies.