Pienoismallit.net

Panhard EBR-10

Ranskalaista muotoilua 1950-luvulta

Ranskalaisten 1951 käyttöön ottama 8x8 panssariauto. Mallini esittää 1954 käyttöön tullutta versiota,jossa on kevyen AMX-13 panssarivaunun torni. Alkuperäinen torni oli huomattavasti matalampi. Torni itsessään on melko erikoinen koostuen ylä ja alapuoliskosta. Tykin koronsäätö tapahtuu liikuttamalla koko tornin yläpuoliskoa. Englanniksi keksintö tunnetaan nimellä "oscillating turret",mikä lienee suomeksi… Aikaisemman version aseistuksena 75 millinen SA 49 (Vo 600m/s)tykki. Myöhemmässä,mallini esittämässä versiossa 75 millinen SA 50 (Vo 1000m/s)tykki. Tulivoimaa siis löytyi. Painoa pirssillä oli 13000 kiloa. Moottorista löytyi tehoja 200 hevosvoimaa,joiden avulla päästiin parhaimmillaan 100 km/h vauhtia. Toimintasäde 600-700 kilometriä,panssarointi paksuimmillaan 40 millimetriä. Miehistönä neljä ukkoa. Ranskalaisten käytössä ajokki säilyi vuoteen 1982 asti. Vuonna 1963 aseistusta tosin muutettiin vielä kerran tykin vaihtuessa 90 milliseen. Ranskalaisten lisäksi käytössä Portugalilla. Ranskalaisten mukana tositoimissa Algeriassa,portugalilaiset sotivat Angolassa,Mosambikissa ja Guinea-Bissaussa. Ranskalaiset rakensivat samalle alustalle 1956 melko metkan näköisen miehistönkuljetusajoneuvon,Panhard ETT:n.

Nähdessäni tämän aikoinaan Hobby Bossin tulevien julkaisujen joukossa,siirtyi malli myös omalle hankittavien listalleni. Rakentelin tämän melko nopeana välipalana vaihteluksi telavehkeiden lomaan. Rakennussarja oli melko laadukas ja helppo rakenneltava. Muutama seikka tosin ihmetytti jo heti laatikon ensimmäistä kertaa aikoinani avatessani. Miksi,oi miksi renkaita ei vieläkään voida tehdä samasta muovista,kuin muuta mallia. Vinyylirenkaat olivat muuten ihan hyvännäköiset,mutta saumoja en uskaltanut edes yrittää poistaa. Onneksi nuo nyt eivät hirveästi valmiista mallista silmille hypi. Toinen ihmetyksen aihe olivat ajovalojen lasit,jotka olisivat olleet paremmat läpinäkyvään muoviin toteutettuna. Umpimuovisia on melko hankala saada maalamalla asiallisen näköisiksi. Ainoat huonot sovitteet löytyivät ajajien luukkujen osista. Pitkästä aikaa pääsi myös liimailemaan kärpäsen jätöksien kokoisia fotoetsejä,joita mukana tulleella arkilla riitti. Maalattu Tamiyan akryyleillä. Vanhennuksia ja sotkuja öljyväreillä ja Easy mud tuotteilla. Kokeilin ensimmäistä kertaa mallintaa märkää kuraa rungon alaosassa. Kokeilu ei onnistunut hirveän hyvin,eli ihan hyvä,että jäikin pyörien taakse piiloon…

Kommentit

On kyllä komea!

Aina tykännyt tuosta ranskalaisten panssariautojen designesta, mutta tämä menee kyllä kaikessa karkeudessaan kärkisijoille luokassa julmimman näköinen :D Ja hyvinhän tuo on onnistunut! Vihreä on sävynä mukavan pehmeä ja juuri niin pölyinen kun algeriassa luulisikin olevan, ja mikään ei sinällään silmään pistä.

Vielä kun ETTstä saisi mallin, on sen verran metka "koulubussi", ja taisipa sitä portugalin joku ministeriö jonkin verran (~20?) siirtomaaseikkailuissaan käyttää.

Niin. Ja kyllähän tässä sarjassa vähän erilaista "suomi-malli" potentiaalia on - käsittääkseni tämäntyyppisellä vekottimella Legioonalainen Sarlin Algeriassa huristeli. Referessikuvien löytäminen tosin lienee melkolailla mahdotonta.. :D
Niin ruma että hieno, ja hyvin on onnistuttu tässä kaikin puolin. Mukava että tälläisiä erikoisempiakin vehkeitä on alkanut näkyä sivustolla.
Onhan härpäke. Kiva uutuus tänne sivuille.
Meni hetki miettiessä, että miten noita kahta keskiakselia on käytetty. Mutta ilmeisesti silloin kun laite on ollut pahasti liejussa. Tosin silloinkin luulisi kumipyörien olevan vetovoimaisempia.??
Jokatapauksessa mallisi on kiitettävästi tehty. Valokuvat hyviä.
Lamppujen lasit olisi saanut helposti tuolla A-Lappalaisen linkillä, tai sitten vaan itse tehtyinä jostain pakkausmuovista.
Mutta hyvä näinkin.
T.T
No johan on häiriintyneen näköinen laite - perverssi mielikuvitukseni näkee tässä jonkinlaisen Citroenin ja rukoilijasirkan lemmenhetken tuloksena syntyneen sekasikiön. Siis tämä on hieno - kuten Tomi tuossa edellä sanoi "niin ruma että hieno".
Kiitoksia kommenteista. Antti,tuota ETT:tä esitteli Missing Lynx sivustolla eräs mallari jokin aika sitten. Oli käyttänyt Hobby Bossin sarjaa apuna ja tehnyt scratchina loput. Valojen laseja kokeilin tehdä itse kirkkaasta muovista. Lopputulos vain oli vielä sarjan tarjoamia osia huonompi. Keskimmäiset pyörät on tosiaan voitu laskea alas auttamaan hankalissa paikoissa,kuten Timo arvelikin. Yllättävän pieneen tilaan ovat ranskalaiset saaneet kaiken tekniikan ja aseistuksen kärryyn mahtumaan. Tornin alla sijaitseva moottorikin on melko mielenkiintoinen tapaus…
Tossa tornin tiiviste kangastaa puutuu niin sanottu sauma,joka on valmistajan mokka.
Kuskit ovat kummassaki päässä ei tarvitse pakkia kun ei ole perutaa.
Ton proto oli jo ennen ww2 jonka frensut piilotti sakuilta.
Taitaa olla tuon merkit 1ER REGIMENT ETRANGER CAVALERIEN,kun kyljessä on tuo kranaatti seitsemällä liekillä ja aika varmasti algerian sodan aikaa.
Kiitos kommentista Eerik. Mallista tosiaan puuttuu tornia kiertävä lista,johon tiivistekangas kiinnittyy. En tiennytkään tuosta saksalaisilta piilotetusta prototyypistä. Olisiko sinulla mahdollisesti lisää tietoa asiasta? Kiinnostaa kovasti. :) Sakuthan eivät aivan tälle tasolle omissa sodan aikaisissa 8x8 panssariautoissaan päässeet. Sd.Kfz. 234/4:ssä oli suunnilleen sama tulivoima,tosin ilman pyörivää tornia…
Tosta oli yksi dokumentti filmi kaikkista panhardin ajoneuvoista,jossa asiasta puhuttiin juuri tuosta asiasta.
Yritän katsoa löytyykö se jostain kasetista,muuten voi kysellä asiasta toisilta jos jotain tietoa löytyy tuosta;
Steelmastersissa oli tuosta malliteko ja selostus, kun tekivät ajoneuvon jolla general de gaullin arkku vietiin hautaan.
Samalla eri hobbybossin tekovirheet tuosta,myös eri tornien mallit.
AJ 4.2.2014 11:41 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti,

Kerrassaan mainio Panhard Engin Blindé de Reconnaissance, helppoa kompata kehuja yllä. Kuten Eerik edellä toteaa valitettavasti sauma/lista puuttuu muuten ilmeisen laadukkaasta HB:n rakennussarjasta. Ranskalainen 75mm SA 50 tykki oli vallan mainio, siitä jotain jorisinkin täällä: www.pienoismallit.net/kirjoitukset/artikkeli_561/

Tiettävästi Panhard EBR:n esikuvia olivat saksalaiset Daimler-Benzin 8-pyöräinen ARW/MTW proto, Büssing-NAGin 10-pyöräinen ZRW 1928 proto ja Magirusin 8-pyöräinen proto vuosilta 1928-30. Näiden lisäksi ranskalaisia Panhard EBR:n esikuvia olivat Char Renault SK1928 proto ja AM Panhard 201 40P 1939. Käytännössä Panhard EBR suunniteltiin jo 1930-luvulla ja todellakin sen melkein identtinen ja valmis lopputulos oli siis AM Panhard 201 40P 1939; kts.: www.chars-francais.net…w/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=36

Toki Panhard EBR:n tehtiin muutoksia ja modernisointeja versus AM Panhard 201 40P, mutta peruspohja ja -malli oli otettu AM Panhard 201 40P panssariautosta. Näin ollen Eerik oli aivan oikeassa. Vasta 1980-luvulla AMX-10RC korvasi Panhard EBR:n.

Ranskan presidentti Charles de Gaulle vietiin viimeiseen lepoon tornittomalla Panhard EBR:llä; kts. linkit:
www.corbisimages.com…ghts-managed/42-19917389/funeral-of-french-president-charles-de-gaulle
www.corbisimages.com…ghts-managed/42-19917392/funeral-of-french-president-charles-de-gaulle
www.brumberg.org/fr/de_gaulle/index.html
www.magnumphotos.com…SearchResult&VBID=2K1HZOQZB1LZ24&SMLS=1&RW=1600&RH=837

Loistava pienoismalli-idis harvinaisemmasta kalustosta ja erinomaisen onnistunut malli! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia AJ:lle kommentista ja tietoiskusta. :) Muistui tuo Panhard 201 itsellenikin mieleen,kun surffailin pitkästä aikaa chars-francais sivustolla. Olin jopa joskus laittanut tuon edestä otetun kuvan taukohuoneen panssarin tunnistus ketjuunkin.