Pienoismallit.net

Opel Maultier

Itärintama -44

Sivustolla on viimeaikoina näkynyt monia malleja, joiden tekijöitä on inspiroinut tankart -kirjat. Tässä oma näkemykseni kirjan opeista. Malli pohjautuu siis dragonin sarjaan, joka ei ollut ihan shake and bake. Kannattaa varautua mm siihen, että vetoratas on liian edessä, jolloin telat eivät mahdu paikalleen, vaan ottavat kiinni astinlautaan. Itse huomasin tämän mallin ollessa jo pohjamaalissa ja kuivasovitellessani telapyörästöä. Myöskin vetorattaan sisämitta on liian suuri, joten telat jäävät vinoon. Itse korjasin tämän hiomalla rattaan sisäkehää ja viilaamalla telojen hampaita lyhyemmäksi. Piiloon jäävät kuitenkin. ;)

Omat hankaluutensa aiheuttivat myös ohjeet, jotka heti ensimmäisessä vaiheessa kehottivat liimaamaan akseliston väärään runkoon. Arvatkaapa huomasinko tätä heti… Muutenkin ohjeiden numerointi heitti häränpyllyä ja varmemmalla pääsi, kun kuivasovitteli oikea- ja vasenkätiset osat ristiin. :)

Päädyin myös lisäämään detaljeja voyagerin etsiarkilta sekä vaihtamalla telat friuleihin.

Maalattu pääasiassa ak:n akryyleillä ja muukin säistäminen hoidettu saman firman tuotteilla. Öljyväreinä käytin abteilungin värejä.

Kommentit

HIENO olet hyvin tehnyt kuluman.lavallakin on hienosti maalattuja kalusteita.
On tosii hyvin onnistunut malli, ihailin tätä jo Jyväskylässä. Ehdottomasti ansaittu mitalli sija!
Millä sävyllä maalasit lavan sisäpuolen puuosat? Näyttää tosi hyvälle ja itsellä vähän aina hankaluuksia löytää puulle sopivaa sävyä.
Nätti Maultier. Otti positiivisessa mielessä silmään Tikkakoskellakin. Tuntuu olevan nykyisiä Dragoneja vaivaava ongelma nuo epäselvyydet rakennusohjeissa…
Kiitoksia! Lavan maalasin ensiksi panzer aces sarjan wood sävyllä, jota sitten sävyttelin erilaisilla ruskeilla akryyleillä. Tämän jälkeen pari kerrosta ak:n worn effectsiä ja naamiomaalaus. Sitten vaan hallittua maalinpoistoa :)
Löysin ainoastaan yhden moitittavan asian… Tuo lavalla oleva kettinki on aika rajua kamaa. Muuten todella upea malli. =) Onnittelut.
Viikon malli !!
Upeaa työtä Jukka. Annan arvoa tuolle näpertelyllesi, että sait mallin kasattua hyvin.
Säistyksestä myös tykkän kovasti paljon.
Dragonin mallissa noin epäselvät ohjeet? Mutta onneksi luit ne aloit funtsimaan.

Yllä Kaj-Krister löysi moitittavaa.. ehkä tuo kettinki on hieman laivaluokkaa, mutta en ala siitä niuhottaa.

Kuormana kolme tynnyriä jotain nestettä. Ne on hyvin mallissa, mutta näiden kuorma- yms. asioiden kanssa päivittäin työtä tekevänä kuorma on painopisteeltään väärin, eikä sidontakaan menisi ratsiassa läpi… Onneksi silloin ei ollut kaikenmaailman direktiivejä kuormauksesta ja sen sidonnasta.
T.T
Hieno on opeli, mukavasti kauhtunut talvinaamio, ja muutenkin tasapainoinen kokonaisuus. Friulit tuo kyllä kovasti näyttävyyttä ja raskautta. Hyvin välittyy kylmä pakkasilma.
Mietin tuossa jo useaan kertaa, että mikäs tuossa Dragonin sarjassa on outoa, mutta tuo etumaskihan on jossakin määrin väärän mallinen. Kappas vaan… Että ei oo ohjeet ainoat, joiden tarkkuudessa on lohikäärmetehtaalla hieman lipsuttu. :)
Heikki R 10.2.2014 00:26 Vastaa lainauksella
Onnittelut ansaitusta viikonmallista!

terveisin. Heikki
Onnitelut viikon mallista. Upea työ Jyväskylässä paikan päällä nähneenä.
Loistava malli. Maalaus onnistunut ja lasti lavalla hienosti toteutettu.
Myöhästyneet onnittelut viikonmallista ja upeasta työstä kautta linjan.Hieno!
Nykyään taitaa olla enempi sääntö kuin poikkeus etteikö dragonin ohjeeta olisi sekavat ja pahimmillaan totaalisen puuttelliset.Joissain avaruusalusten malleissa on joitain rakennusvaiheita ja osakokonaisuuksia jäänyt kokonaan pois eli
0 in one olisi oikeampi mainoslause dragonin uusiin paketteihin.
Hyvä Jukka!
Onnea. Ansaittu titteli.
Meidän kerhossahan ei ollut viikon malleja vielä kovinkaan kauan sitten yhtään. Nyt jo monta.
T.T
Ps. Kun saisi Ansellin lisäämään kuvia…
Tuo TankArt -kirjasarja on tuonut potkua omaankin mallinrakenteluun, ja tästäkin mallista näkee että ovat hankkimisen arvoisia opuksia. Erittäin hieno ja ansaitusti viikon malli.
Kiitoksia! Tosiaan nuo Tankart -kirjat antoivat loistavia vinkkejä mm. tuon talvicamon toteuttamiseen. Voin suositella kaikille!
ONNEA VIIKON MALLISTA!!!
AJ 16.2.2014 16:42 Vastaa lainauksella
Moi Jukka,

Onnittelut viikon mallista - erinomaisen tyylikäs Opel Maultier. Dragonin ohjeet ovat välillä melko vaikeaselkoiset, mutta yllätys oli kuulla, että osien sovituksessa oli hankaluuksia. Onnistunut Maultier! Parhain terveisin, AJ