Pienoismallit.net

'61 Oldsmobile F-85 Wagon.

Mild Custom.

Tämän Oldsin sarjan ostin FCMA Openista Marraskuussa. Tarkoitus oli tehdä Tirrosen Matin kanssa Surffihenkiset Wagonit ja tässä oli loistava lähtökohta siihen. Alkuperäinen tarkoitus oli rakentaa normaali malli pienehköillä muutoksilla, mutta kun sarjan sisusta putkahti ulos laatikosta, totesin, että ainakin sisustaa pitää jollain tapaa muokata.

Päädyin tekemään uuden sisustan alustan päälle, eli erillistä kaukaloa ei tulisi ollenkaan. Ovipahvit tein scratchina styreenistä ja kahvat sekä ikkunanveivit ovat metallilankaa. Myös takaluukku, eli pohja ja sivut ovat tehty styreenistä. Takapenkki on alun perin tarkoitettu Revellin '69 Novaan, mutta sen sai Oldsiin lisäämällä siihen takaseinän ja sivut styreenistä. Keskikonsoli on AMT:n '57 Fairlanesta lyhennettynä ja edestä hieman levennettynä. Etupenkit on sen sijaan miljoonalaatikosta ilman sen kummempia muutoksia, lattiaan jouduin lisäämään styreeniä paikkapaloiksi jne. Jo-Hania on sisustassa siis pelkästään kojelauta ja ratti, mutta kojelautaakin piti silputa, jotta ratin sai kuskin penkin kohdalle, kun se oli alun perin liian keskellä.

Moottori piti tehdä tosi simppeliksi niin, ettei konepeltiä tarvitse koskaan availla. Paikkasin metalliakselin reijän, joka ulottui melkein sylinterinkansiin asti (!) valurangalla sekä styreenillä. Lisäsin moottoriin kaasarin, koska eihän sarjassa sellaista tullut mukana ja ilmanputsarin ilmaputki on metallia. Joitakin detaljeita lisäsin koneeseen, mutta en mitään superdetaljoitua alkanut siitä tekemään. Kevyt litkutus koitti tuoda hieman syvyyttä detaljeihin.
Tikkakosken Näyttelyssä kumminkin näytin moottoria Piirosen Markolle, ja Marko sai yllytettyä ottamaan pellin kokonaan pois…

Alustassa säilytin kiinnivaletut akselit, madalsin vain kulkukorkeuden niin matalle kuin pystyi. Edestä tosin peittelin akselinreikiä styreenillä ja liimasin etupyörät paikalleen ilman metalliakseleita kunhan kori oli paikallaan.

Kori on maalattu Tamiyan TS-20 Metallivihreällä ja lakattu saman valmistajan lakalla. Sitten kiillotin ja foilasin kopan. Lasit piti tehdä asetaatista, koska sarjan omat eivät sopineet paikalleen. Maski sai myös hieman litkutusta sekä mustaa, joka olikin erityisen haastava maalata niin, ettei maalia tarvinnut pyyhkiä pois Oldsmobile tekstistä. Etuvalot detaljoin valkoisella maalilla. "Oldsi" rekkarit on tulostettu valkoiselle paperille.

Projektikuvia löytyy FCMA:lta.

Kommentit

Heikki R 26.1.2014 15:06 Vastaa lainauksella
Farmari, tolppamalli, hyvin rakennettu maalattu korin- ja sisustanväri toimii, osittain avattu takalasi + . Madaltaminen vakiokiekoilla on makuasia?…Hieno Oldsi kaiken kaikkiaan.

Terveisin: Heikki
Moi Niko! Kähee Oldie. Näitä farkkuja olenkin kaipaillut enemmän näkyville. Valtavasti kredittiä täytyy kyllä antaa siitä, että olet mallin laatikko-osien puutteet kyennyt korjaamaan noin hyvin omilla ratkaisuilla. Noi lasit istuu kyllä hienosti. Maalipintakaan voi tuskin tuon paremmin enää onnistua. Takalyhdyt ovat hyvin elävät, ja konehuone on mielestäni hyvällä maulla detaljoitu. Johdot ei hallitse liikaa ja siistit nuo akun navat. Vaikka tämä nyt mestarin custom-taideteos onkin, niin sisustan (penkit ja ovipahvit) väri ei mua miellytä, mutta kuuluisa makuasia vain.

Kaikenkaikkiaan tämä hipoo jo täydellisyyttä. 4,5!
Terve Niko.
Kyllä täytyy sanoa että nyt tulii tehtyä työvoitto…ja VAUUUU MIKÄ VAUNU. Siis aivan mahtava jälleen kerran.
Kiitos Heikki, Mika ja Jari!

Heikki: Olisin halunnut malliin Chrome Reverset, mutta näiden 14" tilalle kun olisi vaihtanut 15" valssit, niin ei olisi enää saanut tarpeeksi matalalle, kun pyörät olisivat hiponeet lokarinkaaria yläosistaan. Mutta onneksi nuokaan nyt ei hirveän pahat ole :).

Mika: Kyllä pitkäkattoja katselee mielellään, ja näitä olisi kiva rakentaa malleina enemmänkin. Vähänlaisesti vaan tuntuu olevan sarjoja… Lasit oli melko tuskaa saada kohdilleen, kun etuikkunakin on aika kaareva, mutta kyllä se pienellä suostuttelulla asettui… Muut ikkunat olivat onneksi helpompia laittaa ja tehdä. Akun navat on Detail Masterin etsiosia, jotka ovat kyllä todella kätevät. Yhteen malliin veistelin nuo styreenistä, kun etsiosat oli loppu, ja oli sen verran karmea homma, että taidan pitäytyä näissä :D. Heh, joo, sisustan värit ovat aiheuttaneet samaa reaktiota muillakin. Yksi niistä väriyhdistelmistä, joka mulle on aina ollut sellainen, joka kolahtaa ja kovaa ;).

Jari: Työvoitto tosiaan, ei tämäkään ihan helpolla tullut :D. Jotenkin näitä vanhoja sarjoja vaan on hauskempi rakentaa kuin monia uusia, se fiilis vaan tuntuu jotenkin erilaiselta.
Voi änkeröinen kun saisi itse joskus edes lähelle tuollaisen maalipinnan aikaan… todella hieno.
Nyt on kyl tullu nikolt semmone malli et huhhu! Siis… täähän vetää iha sanattomaks!!
Todella upea Oldsi. Maalipinta on hieno.
En keksi mitään mistä pitäs mutista :)
Kiitos Molemmille!

Kyllä toi kiillotussarja on loistava keksintö. Tosin tällä kertaa maalipinta oli jo valmiiksi aika hyvä, joten sikäli lähtökohta kiillottamiselle oli juuri sopiva.
Hienoa että saadaan customistakin viikon malli. Onnittelut!
Ja kuten muutkin ovat kehuneet, on kiilto kohdillaan yms.
ooooo, onnittelut viikon mallista!!! :)
Hienoa työtä, ansaitusti viikon malli!
Oho!

Nyt meinasi lentää kahvit näppäimistölle… Viikon Malli tuli kyllä täydellisenä yllärinä, en olisi uskonut että tällä pystyisi tuosta tittelistä haaveilemaan, mutta näköjään ihmeiden aika ei ole ohi :). Meinaan vaan, että kun täällä on niin paljon erilaisia malleja (Autoja, lentokoneita, sotakalustoa, figuja jne) ja niin kovatasoisia malleja, että korkea keskiarvo täytyy olla, jos meinaa näitä titteleitä voittaa. Tällä kertaa näköjään osui juuri kohdilleen, iso kiitos pisteitä antaneille ja etenkin kommentoineille! :D

Ja kiitos myös Reine ja Petrit! :)
Esa.M 3.2.2014 19:36 Vastaa lainauksella
Hieno Olds! toivottavasti näitä Johannin malleja tulis myyntiin päivitettynä! odotan innolla koska saat ton 1960 Plymouthin valmiiksi mikä vilahti noissa projekti kuvissa!. Onnittelut voitosta!,joko pian nähdää mimmonen Plymarista tulee?.
Heikki R 3.2.2014 20:20 Vastaa lainauksella
Onnittelut ansaitusta viikonmallista!

terveisin Heikki
Kiitos Esa ja Heikki!

Olisko siitä pari vuotta, kun IMC:n piti uusintajulkaista Jo-Hanin '59 Rambler Wagon ja '75 Cutlass. Siinä saattoi olla joku kolmaskin sarja, mutta en millään muista, että mikä. Muistaakseni tuo kaatui johonkin lisenssiongelmiin, joka on todella harmi, sillä molempia noista sarjoista olisi pitänyt hankkia pari kappaletta (Etenkin Cutlassia). Ainakin noista on siis muotit olemassa, joten periaatteessa niistä olisi mahdollisuus tehdä uusintajulkaisut, jos vaan kaikki lisenssit yms saataisi kuntoon.
Mutta monet muotit ovat ilmeisesti tuhoutuneet/tuhottu, ja esimerkiksi '60-Luvun sarjoja monet epäilevät olevan turha odottaa. Ja se on kyllä harmi, koska alkuperäisten hinnat alkavat käydä aika korkeiksi.

'60 Plymouth on nyt kittaus & hiomisvaiheessa, ja korin pohjatyöt ottavat varmaan parisen viikkoa vielä, kun niitä tuossa rauhalliseen tahtiin tekee. Mutta kun saan tuon maalattua, foilattua ja lakattua, niin luulisin ettei siihen enää kauaa mene, kun tuosta tulee Curbside. Tuossa on kuva ihan alkuvaiheesta. Tuollainen siitä pitäisi tulla, mutta väri on vielä ihan auki.
Esa.M 5.2.2014 03:50 Vastaa lainauksella
On noi siipi Moparit komeita!,sais olla enemmän tarjontaa!. komee pelihän tosta varmasti tulee.
Jep, samaa mieltä, ja muutkin '60-Luvun alun autot olisi kiva saada malleina. Letukoita onneksi on melko hyvin tarjolla (Näin Chevy-miehenä sanottuna), mutta myös esimerkiksi Pontiacit olisi tervetulleita. Onneksi Moebius tarjoaa '61 Ponua ensi vuonna.
Ei muuten, mutta mä tykkäisin rakentaa lähes kaikista '60-Luvun alun Stockereita :D.

Toinen mitä haluisin, olis ne GM:n A-Bodyt (Kun '74 Chevellellä tulee ajeltua Stockia)… Onneksi hyllystä löytyy sentään Jo-Hanin '75 Cutlass ja Missing Linkin '73 Chevellen hartsisarja…
Esa.M 5.2.2014 22:25 Vastaa lainauksella
Ekan Moebius mallin sain eilen! "56 Chrysler 300B:n näyttäis osaavan asiansa,asiallinen malli nopeasti silmäiltynä!. Oldsmobilen 60-luvun alun malleja kai turha odotella!.
Joo, toi setti on ainakin kuvista päätellen pakkohankinta minullekin… Moebiuksen mallit tuntuu olevan laadukkaimpia kaikista Jenkkivalmistajista.
Joo, Oldsit ei oikein tunnu olevan kovin suosittuja. Harmi, koska Oldsillakin olisi paljon mielenkiintoisia malleja…