Pienoismallit.net

Messerschmitt BF-109 G-10

1945 alku

-

Kommentit

Malli on itsessään komia,hyvin maalattu ja olet sääistänytkin(vanhentanut) sen.
Antennilanka on kuitenkin aivan liian paksu ja saisi olla kireämmällä.
Koneen alapuolella näkyy keskellä sauma liian selkeästi,se olisi hyvä häivyttää kittaamalla ja hienosti hiomalla.
Yleensä näissä kuuluisi olla/voisi olla, polttoainesäiliö koneen alla ,keskellä siipiä.
Kaikinpuolin siisti malli.
Siipien camosta ja muutenkin yleisilmeestä voit olla ylpeä, hienosti on maalaus onnistunut. Kaiken kaikkiaaan koneen rakenteluilme on erinomaisen hyvä.
Mutta, mutta…kuten itsekin totesit antenni on todella surkea. Kokonaisuus olisi paljon parempi jos jättäisit koko langan pois.
Jos haluat viritellä paremman antennivaijerin niin hommaa jonkun marketin kalastusosastolta ohutta, 0,10-0,12 pilkkisiimaa (25-50metrin rulla maksaa 3-4 e) ja kiinnittele siima paikoilleen erittäin pienillä tipoilla pikaliimaa, ulkonäkö paranee varmasti!
Siima kannattaa kiinnittää ensin sivuvakaajaan ja vasta kun liima on kuivunut, toinen pää antennikeppiin. Runkoon menevän välipiuhaa varten kannattaa runkoon porata todella pieni reikä, mieluummin vaikka pieni kuoppa nuppineulan kärjellä, siiman kärkeen tippa liimaa ja kuoppaan pystyyn. Kuivuttuaan tämän lyhyen karvan voi liimata pidemmän vaijerin "kylkeen" taas tipalla pikaa. Kaikki liimaukset kannattaa tehdä reilusti pidemmillä siimoilla ja käyttää pingotuksessa esim pinsettejä. Vasta kun kaikki liimaukset ovat kuivuneet (tai pitäisikö sanoa reagoineet) voi ylimääräiset langat pätkiä pois.
Siima voi olla (ja yleensä onkin) läpikuultavaa, mutta se on helppo värjätä ennen liimausta tummemmaksi.
Maalaus on hyvin onnistunut. Jotten sanoisi jopa, että erittäin hyvin. Antennilanka tosiaan on huono, mutta sen voi aina uusia.
Mersun versioita taisi olla enemmänkin kuin kerrot. Ainakin A puuttuu, ehkä Z voitaisiin laskea myös mukaan. En tosin tiedä montako niitä tehtiin. G:n alatyypeistä taas puuttuvat ainakin G1, G5, G8 ja G14. Niistäkään en mene takaamaan, että miten aukoton numerosarja noissa G-mersuissa oli, mutta ainakin nuo siis puuttuvat luettelosta.
Joo, katsoin nopsasti Wikipediasta, enkä paljon Mersuista tiedä.
Ilkka K. 21.1.2014 19:13 Vastaa lainauksella
Huippuhyvää työtä 11-vuotiaalle! Antennilankaa vain ohuemmaksi ja kireämmäksi niin avot.
Kiitos paljon!
Komppaan Ilkka K:ta. Upeasti tehty noin nuorelta mieheltä!!!!! Antennilanka on vaikea viritellä ja Mersuun vielä vaikeampi.
Tykkään:
PhantomII 25.1.2014 10:33 Vastaa lainauksella
Ei ollenkaan huono, vaan päinvastoin 11v. rakentamaksi malliksi hyvä. Antennilangasta on jo keskusteltukin: minun mielestäni varsin erinomaista, että se on ylipäätään laitettuna. Se osoittaa selvää halua detaljoida malleja.

Jatka vaan valitsemallasi tiellä, detaljoinnin hienoudet tulevat mukaan, kun aika on kypsä.
Suurkiitokset! Koko ajan yritän saada malleja aina vain aidommiksi, saa nähdä millainen tuosta F10-formulasta tulee.
Noniin, nyt rakensin antennilangan uudelleen täysin pertin ohjeiden mukaan, paitsi materiaalina on hius =D.
Nyt näyttää paremmalta :0)
-kuvatkin ovat uudet,koko komeus on nyt näyttävämpi,nuoreksi aloittelijaksi olet jo hämmästyttävän taitava mallari…se on mainittava,jatka vaan samaan tapaan.