Pienoismallit.net

Opel Blitz

tribuuttimalli

On vuosi 2011 ja Espanjan George Michael julkaisee Winter weathering techniques dvd:n. Opus esittelee talvivehkeiden maalaustekniikoita muutaman esimerkin voimin. Pian ilmestymisen jälkeen sain käsiini kyseisen dvd:n ja jo muutaman katselukerran jälkeen olin täysin myyty. Maalaustekniikat, värimaailma ja talvinaamiot ylipäätään tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Ajatus siitä, että lähtisi tekemään mallia valmiin reseptin mukaan syntyi.

Sen verran oikaisin mutkia, että lähdin työstämään mallia pienemmässä skaalassa ja jätin kaiken extrakilkkeen pois. Maalaustekniikat, sävyt ynnä muut ovat samat kuin esikuvassa.

Täytyy jälkikäteen todeta, että olipahan mukava tapa tehdä pienoismalli tällä tavalla. Tää on se ns. vellihousun lähestymistapa, heh heh ;-D kun ei itse tarvitse miettiä työvaiheita juuri ollenkaan. Katselet vaan ruudulta miten maestro tekee.

-j

Kommentit

Petri Lyy 30.4.2014 11:53 Vastaa lainauksella
Onpa komeaa jälkeä! Ilmeisesti DVD menee hankintalistalle, kun et tuon enempää tekniikoista paljasta.

En kyllä epäile, etteikö malli olisi kauttaaltaan onnistunut, mutta ehkä oikeaakin kylkeä olisi voinut kuvissa vilauttaa. Mallin hienoutta muuten lisää, ettei se ole "oikeassa" mittakaavassa. Mielestäni pienempää on hankalampi pipertää.
Hienoa jälkeä! Tällaisen neljäkasi-Blitzin haluaisin omaankin hyllyyni.
Tuo "Espanjan George Michael" tarjosikin tämän aamun naurut. Juttu saattaa olla vanhakin, mutta mulle se oli uusi :D
Järisyttävän upea! Oikeanlaista taustaa vasten uppoaisi oikeasta autosta ainakin minuun ihan kympillä…
Tosiian on kuin talvelta 1943-44 tulossa tuo Opel kuormuri.
Ainoastaan oven lasin raamit hiukan liian tukevat,olisi kuin lisättynä perusmalliin?
Tosiian vaikuttavaa työtä tässä mallissa.
Säistys on tosiiankin todenmukainen, kun ajettaan talvi tai kevät teillä silloin .
Varsin realistinen "Salama" Pressun talvicamon olisin jättänyt valkoisemmaksi. Nyt on lavan ja pressun valkoinen hieman ristiriitainen.
Hyvin onnistunut säistäminen, huikea suojakuviointi…
Erittäin onnistunut malli.
t: Kartsa
Petri Lyy 30.4.2014 14:11 Vastaa lainauksella
No niin. DVD tilattu. Mielestäni lavan ja pressun värityksessä ei ole ristiriitaa. Jos samaa (kalkki)maalia levittää laudalle ja kankaalle, sävy on varmasti erilainen kun toinen materiaali ei ime ja toinen imee väriä.
Kiitokset kommenteista! Hyviä huomioita Mikalta ja Petriltä tuohon pressuun liittyen. Eipä tullut itselleni edes mieleen moinen, sitä tulee niin sokeaksi omille projekteilleen :S

Hyvä juttu Petri, että laitoit tilaukseen dvd:n! Et tule pettymään ;-)

-j
On niin hienoa jälkeä, että vot. Miten olisi kuvat alustasta? Ja toiseltakin sivulta?
Tämä hyötyajoneuvo on sellainen, että tälle pitäisi perustaa jo ryhmärakentelu.
T.T
Itsellä Mika Rimpiläisen TankkiTaide kirjat ovat vaikuttaneet huomattavasti työnjälkeen, joten pystyn hyvin samaistumaan tähän projektiin. Hienoa jälkeä joka näyttää taas mittakaavaa suuremmalta. Jos jotain pientä niin ehkä pressun kuviot olisin tehnyt himpun valkoisemmalla, olkoonkin eri materiaalille levitetty. Nyt kontrasti on hieman liian kova. Tosin, livenä näyttää varsmasti erilaiselta joten en ala arvioimaan kuvien perusteella. Kokonaisuus toimii.
Mika Haalahti kirjoitti:
Varsin realistinen "Salama" Pressun talvicamon olisin jättänyt valkoisemmaksi. Nyt on lavan ja pressun valkoinen hieman ristiriitainen.
Upea blitz. Itse olen hieman erimieltä näistä valkoisista, ilman sarvia :). Pressu ja lauta eri matskua, pressu huostaanotettu kaverin autosta etc?? Eli minun, pakanan, mielestä toi vaihtelu antaa vaan potkua tuolle.
Aivan kertakaikkisen hieno malli!!
AJ 2.5.2014 16:19 Vastaa lainauksella
Moi Jaakko, Hyvännäköinen Opel Blitz - erityisesti säistäminen ja camo ovat huikean hienosti onnistuneita. Toki pressun camokuvio olisi voinut olla valkoisempi, kuten Mika H ja Tomi E edellä jo toivat esille, mutta toimiiihan se näinkin aivan hyvin. Kuvia toiselta puolelta jäin kaipaamaan…hyvältä näyttää Blitz joka tapauksessa. Parhain terveisin, AJ
Mulla on sama video katselussa mutta teen talvicamoa videon jälkimmäisen puoliskon mukaan, tosin en KV-2 -vaunuun. Jotenkin on viimein loksahtanut paikoilleen eri vaiheiden ja tekniikoiden merkitys mutta kyllä on vaikea tehdä samanlaista jälkeä vaikka ohjeista katsoo. Oman pelisilmän ja taiteellisen/visuaalisen otteen kehittymiseen ei ole oikotietä.