Pienoismallit.net

T-34/76 mod.1943

itärintama 1943

Malli esittää venäläisten T-34/76 vaunua itärintamalla vuonna 1943. Esikuvaa mallilla ei varsinaisesti ole, tämä on vain minun tulkinta yhdestä tuntemattomasta iivanasta itärintaman mudassa ;-)

Lähtökohtana oli Dragonin malli, johon lisäsin Haulerin sukset ja Eurekan vaijerin. Malli oli helppo kasata suoraan laatikosta, jopa sarjan mukana tulevat pikkuruiset etsiosat asettuivat paikoilleen vaivatta.

Mielessäni oli jo jonkin aikaa ollut ajatus venäläisestä panssarivaunusta kulahtaneella talvicamolla. Talvicamo tarjoaa mallarilla monipuolisen alustan erilaisille vanhennustekniikoille. Lähdin rakentamaan talvicamoa hiuslakkatekniikalla siten, että valkoisen värin intensiteetti kasvaa asteittain kerrosten välissä. Hiuslakka on loistava työkalu talvicamon toteuttamiseen kunhan on oikeat työvälineet ja tietää mitä tekee ;-)

Tunne olosi vapaaksi ja kommentoi.. ;-)

-j

Kommentit

I'll free my mind- tässä on kaksi mallia. B-luokan telakoneisto meets A+++ -luokan erinomainen vaunun kansi ja torni. Kuraaminen sinänsä on tehty hyvin, mutta lopputulos on monotoninen. Ja tässä kohtaa viittaan kintaalla kaikille, jotka huutavat: "se on todellisuudessakin tuollainen". Siis PYH! telakoneisto on monotoninen :) Ansiot ovat kuitenkin paljon suuremmat kuin puutteet, erityisesti ajaja sekä vanjan kurasukset tuovat pikanttia fiilistä lopputulokseen. Hyvä työ, vaikka olisi 1/35, nyt siis erinomaisen hyvä
Asiallisen näköinen T-34:hän siinä möyrii. Itse vaunusta en muuta pahaa sanottavaa keksi,kuin kumilenkkiteloilta näyttävät kumilenkkitelat. Kerroppas miten teit tuon märän mudan telapyörästöön ja alustaan. Näyttää nimittäin todella hyvältä.
Jaakko, Jaakko! Mitä olet mennyt tekemään? No, todella makean vaunun:) Kiitokset tästä talvicamototeutuksesta, todella nätti. Edellä jo hyviä huomioita joihin lisään omiani.
Sarjan kahvat ovat liian paksut ja niiden vaihtaminen olisi ollut paikallaan. Komentaan kopulassa taitaa olla yksi sauma poistamatta, kuva 5. Tornin tähystysaukot voisi ehkä tummentaa niin vaikuttavat avoimilta.
Hieno T-34/76!

Sarja on itselle hyvin tuttu, muine variaatioineen, joten muutamia rakenteellisia parannusehdotuksia löytyy.

- Tornin kurkistusaukot pitäisi porata aukinaisiksi esim. sormiporalla.
- Pyörästö, kuten vetopyörä tarvitsisi sille kuuluvat reiät. Dragoilta ihme veto jättää ne mallarin aukaistavaksi, sama ongelma mm. saman valmistajan Tiger I vaunussa.
- Takaa otettu kuva paljastaa, ettei telojen osumapintaa ole tehty takaa vetisenkuraiseksi, kuten pyörästö on muuten sisältäpäin.
- Sahan sama ilme vaunun pinnan kanssa jotenkin tökkii. Tarvitsisi jtk muuta esim. lievää lyijykynän kiiltoa.
- Plussaa lisähärpäkkeistä, kuten suksista ja kuljettajasta.
- Vaunun vanhentamistekniikoista en sano mitään, koska ovat hyvin toteutetut. Ammattitasoa!

Jos lisää näitä pienemmän mittakaavan tankkeja löytyy laita sivustolle vaan ihailtavaksi. Ei täällä ole mitään yksi malli sivustolle per viikko pakkoa. :D
Hienoa Jaakko!
Pidän tuosta märästä mudasta alustassa. Kiilto on mukava poikkeus tavallisesti pölyisinä esitettyihin maastoihin. Eikä vaunukaan häpeäisi isommassakaan seurassa! 1/48 , tai 1/35 …
Hienoa!
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Asiallisen näköinen T-34:hän siinä möyrii. Itse vaunusta en muuta pahaa sanottavaa keksi,kuin kumilenkkiteloilta näyttävät kumilenkkitelat. Kerroppas miten teit tuon märän mudan telapyörästöön ja alustaan. Näyttää nimittäin todella hyvältä.
Maa-aines on sekoitettu paperimassasta, hiekasta ja tummanruskeasta akryylimaalista. Märkä mutavelli on vaalean ruskealla akryylillä värjättyä vesiainetta. Tällä kertaa käytin Deluxe materialsin solid water nimistä ainetta. Vallejon still water toimii varmasti myös. Muta on ehkä monotonisen näköistä, mutta niin sen halusinkin olevan. Tummanruskea muta tuo hyvin kontrastia ja dramatiikkaa valkoiseen vaunuun.

-j
toivonen 31.1.2014 13:58 Vastaa lainauksella
Marko Teerioja kirjoitti:
(…) B-luokan telakoneisto meets A+++ -luokan erinomainen vaunun kansi ja torni. (…) Ansiot ovat kuitenkin paljon suuremmat kuin puutteet, erityisesti ajaja sekä vanjan kurasukset tuovat pikanttia fiilistä lopputulokseen. Hyvä työ, vaikka olisi 1/35, nyt siis erinomaisen hyvä
Pelottavaa, mutta melkein yhteen oman ensireaktioni kanssa. Hienoa työtä Jaakko!

Yla- ja alapuolen värikontrasti on tässä sinänsä hyvä juttu, mutta yläpuoli on siitä paremmasta vaunusta. "Lakattu" muta ei toimi. Se luo lelumaisen efektin.

Vyötäröstä ylöspäin ei maalauksesta pahaa sanaa. Onnittelut.

pekka
Hei Jaakko,
aivan upea malli eikä ole helppo uskoa mittakaavaa!
Tuo realismin ja näyttävyyden välinen ongelma on pienoismallissa aina hankala ja onneksi saa itse päättää mitä tekee..
Maalaus on sekä näyttävä, että realistinen.Eli mielestäni sinulla on balanssinappula kohdillaan.
Onnea edellisestä viikon mallista!
Mikko