Pienoismallit.net

Type II (Ka-Mi)

Saipan 1944

Tuulahdus Saipanin lämpöä kylmään talveen…

Keväällä 2012 lähdin rakentamaan tätä Dragonin valmistamaa Japanin armeijan Type II Ka-Mi "teräspurkkia". Kyseessä on erittäin laadukas ja yksityiskohtainen malli, joten päädyin rakentamaan suoraan laatikosta. Malli esittää vuoden 1944 Saipanin taisteluissa ollutta vaunua. Maalasin mallin Tamiyan akryyleillä värimodulaatio tekniikalla. Likaa, pölyä ja kulumaa maalasin akryyleillä, öljyväreillä ja pigmenteillä. Halusin kunnolla kontrastia tylsähköön panssarinharmaaseen, joten lisäsin runsaasti lämmintä hiekanruskeeta pigmenttiä ympäri vaunua. Kontrastin lisäksi pigmentti sitoi mallin paremmin ympäristöönsä. Mallin pienen koon takia rakensin pienen alustan lisäämään mielenkiintoa malliin.

Kommentit

Todella upeaa työtä. Aluksi katsoin että olisi ollut isomman mittakaavan tankki. Pojot:
Juke 19.1.2014 20:52 Vastaa lainauksella
Käsittämättömän hienoa jälkeä tuohon mittakaavaan, olisi sitä myös isompaan mittakaavaan! Oletko joutunut käyttämään luuppia tuota tehdessä? Puoli pistettä meinas lähteä potkureista, eivät ole ihan samaa tasoa muun mallin kanssa, mutta tulin toisiin ajatuksiin ja oli pakko pojottaa täydet.
Erittäin hyvin onnistunut pikku skaalan malli! Vaunun pinta oon todella mielenkiintoinen, maalaus ja vanhennukset ovat näyttävät erinomaisilta.
Vähän silmään pistää vasemman puoleinen tela joka ei istu ihan täysin vetopyörän kohdalta. Pakoputken suojassa osa reijistä on mennyt maalista tukkoon. Pikku skaalassa toki vähän hankalia juttuja.
Mutta kokonaisuutena erinomainen!
Kuten edellä sanotiin,tosiian upeaa työtâ, luulisi 1/35:ksi.
Olin tosi hämmâstynyt kun katsoin scalaa 1/72;ksi tosiian upeaa kaikki tuossa.
Olet onnistunut säistyksessä mahtavasti ja maalauksessakin;
tâhtöset sen mukaan.
Todella näyttävä pikkutankki, ja maalipinnassa on kyllä hienosti eloa eikä ole mennynä överiksi. Kurat kulumat ja muut liat sopivasti tasapainossa ja alusta on piste iin päälle. Upea kokonaisuus.
Kaunista ��
Hei,Jaakko!
Uskomaton detaljien määrä mittakaavaan nähden ja aivan upea maalaus ja säistys.
Ja todella hieno alusta!Huh huh!!
Mikko
Monipuolinen maalaus/säistysjälki ei paljasta pientä mittakaavaa. Upea kokonaisuus jossa vielä toimiva liikkeen tuntu.
Komppaan edellisiä ja totean että vaikuttaa huomattavasti skaalaansa isommalta mallilta, 1/35 itselläkin tuli ensimmäisenä mieleen kun kuvan avasin. Kun tämä ei iso ole siinäkään mittakaavassa niin olisikin mukava nähdä joku vertailukohde vieressä, vaikka perinteinen 2 euron kolikko. Hienoa jälkeä.
Juke kirjoitti:
Käsittämättömän hienoa jälkeä tuohon mittakaavaan, olisi sitä myös isompaan mittakaavaan! Oletko joutunut käyttämään luuppia tuota tehdessä? Puoli pistettä meinas lähteä potkureista, eivät ole ihan samaa tasoa muun mallin kanssa, mutta tulin toisiin ajatuksiin ja oli pakko pojottaa täydet.
Kiitos kommentista! Näkö pelaa sen verran hyvin vielä, ettei luuppiin ole tarvinnut tarttua :) Käytän vaan tavallista tehokkaampaa työvaloa.
Perhanan hieno! Luulin minakin isommaksi tuota skaalaa. Bueno!!
SS 12.3.2014 15:31 Vastaa lainauksella
No niin, sieltähän pamahti rytinällä omasta mielestä saitin paras 1/72-maakalusto malli. Ka-Mi on yksi lempivaunuistani, ja tähän mittakaan tällainen esitys… WAU!!!

Itse vaunun lisäksi myös pohja on upea ja tukee hienosti Ka-Min pintakäsittelyä.