Pienoismallit.net

F-16 Mlu Tigermeet 2009

Tämä Lockheed Martin on belgialainen versio Naton F-16 Falcon hävittäjästä. Kyseinen suko on käytössä Belgian ilmavoimien 31. hävittäjälaivueessa nimeltään Tiger.
Itse en yleensä rakentele moderneja hävittäjiä, mutta en voinut vastustaa kiusausta kun näin tämän mallin paketin paikallisessa Prismassa. Hävittäjän muodon, värityksen ja bonuksena vielä tigru-logon nähtyäni olin myyty ja tein heräteostoksen.
Tässä mallissa käytin ensimmäistä kertaa elämässäni ruiskua, jonka hankin jokin aika sitten.
Mallista sen verran, ettei se ollut aivan niin helppo "läjätä" kuin luulin. Törmäsin moneen ongelmalliseen tilanteeseen suurien siirtokuvien, maalauksen ja lakkauksen kanssa, mutta lopulta tämäkin malli valmistui.
Itse olen melko tyytyväinen aikaansaannokseeni. Aina on tietenkin parantamisen varaa. Arvoisat mallarit saanko esitellä: Belgian tiikeri.

Kommentit

jessus mikä maalaus,vai onko tuossa pinnassa osa siirtokuvina?
Aito belgian kongon tiikeri,komea malli,ja siirtokuvat +maalaus onnistunut hyvin tuossa.
Tuossa tapahtumassa on mitâ erinlaista maalausta koneissa,viimevuonna rafalikin osallistui ensikerran.
Huhhuh, huikea tuo koneen ulkoasu! Hienoa työtä pienessä mittakaavassa. Siirtokuvien kanssa on kyllä saanut olla käsi tarkkana! Vaikka ongelmia on ilmeisesti ollut jonkin verran niin lopputulos on erittäin onnistunut! Ja ei kyllä uskoisi että on ruiskua käytetty ekaa kertaa tässä mallissa. Hieno malli!
Moi Timo
Kyllä suurin osa on siirtokuvia, joista osa repeytyi tai muuttui taitamattomuuteni takia epämääräisesti siirtokuvamöykyksi. Nuo kohdat korjasin maalaamalla. Tietenkin kolme eri pohjaväriä maalasin ruiskulla ja pienemmät yksityiskohdat sitten siveltimillä.
t. Kartsa
Moi Erik ja Janne,
Mukava kuulla, että malli miellyttää teitä. Kiitos.
t. Kartsa
AJ 13.1.2014 20:54 Vastaa lainauksella
Moi Kartsa,

Wau! Tässä on onnistunut kaikki - itse F-16A MLU "Tiger Meet 2009" Falcon lekopienoismalli ja top tyylikäs alusta!

Tuo on kyllä cooli camo, ehdottomasti yksi tyylikkäimmistä moderneista jetticamoista ja hienosti toteutettu maalaamalla ja siirtokuvilla. Alustan toteutus on aivan ässä; yksinkertainen, mutta erityisen toimiva valko-musta kontrasteineen hyöstettynä Tikru-logolla - sopii sairaan hyvin F-16 lekon "Tiger" camon kanssa.

Mitäs tässä enää muuta, erinomainen suoritus! Parhain terveisin, AJ
Moi AJ,

Kiitos ylistävästä palautteesta. Olen otettu.

t: Kartsa
Ooh - todella kaunista työn jälkeä! Siirtokuvien ja maalatun pinnan erot/yhtymiskohdat häviävät tässä mallissa jännästi. Kannattaa näköjään Prismassakin nakkiostoksilla pitää silmät auki leluhyllyjen lähistöllä ;-)
Raimo Leino kirjoitti:
Kannattaa näköjään Prismassakin nakkiostoksilla pitää silmät auki leluhyllyjen lähistöllä ;-)
Moi Raimo,
Totta puhut! Kyllä jokaisen tosi mallarin pitää ruokakorin täyteen ahtamisen jälkeen siirtyä leluosastolle katsomaan löytyisikö jotain kivaa. Vaimon voi sillä aikaa laittaa katsemaan vaatteita, silloin varmistaa sen, että jää runsaasti aikaa penkoa pienoismallipaketteja :)
Kari Lappalainen kirjoitti:
, että jää runsaasti aikaa penkoa pienoismallipaketteja :)
WTF? Missä ihmeen Prismassa sinä käyt? Itse olen aina hyvinkin nopeasti "penkonut" Prismojen pienoismallipaketit - siis kun niissä ei ole pahemmin pengottavaa - tosin käyn orjallisesti aina Prismassa käydessäni niillä leluosastoilla kuuntelemassa pilttien ulvontaa & kirkumista - ja ihan vaan sen takia, että sieltä olemattomasta Revellin valikoimasta löytyy melkein aina Revellin ohennetta - niitä otan aina mukaani purkin ja tois … ja neljännenkin.
Raimo Leino kirjoitti:
Kari Lappalainen kirjoitti:
, että jää runsaasti aikaa penkoa pienoismallipaketteja :)
WTF? Missä ihmeen Prismassa sinä käyt? Itse olen aina hyvinkin nopeasti "penkonut" Prismojen pienoismallipaketit - siis kun niissä ei ole pahemmin pengottavaa -
Viikissä ja Itiksessä. No joo, täytyy myöntää ettei valikoima ole järin suuri ja pelkkää Revelliä, mutta joskus on joku malli saattanut jäädä muiden taakse piiloon. Ja joskus inspiraatio löytyy kun katselee mallilaatikot useampaan kertaan… :)
Näin hurjan hienoa maalausta en ole nähnyt aikoihin,Kari!
Ottaen vielä mittakaavan ja ruiskukokemuksesi huomioon.
Vahingossa näpyttelin vitosen nelipuolosen sijaan,mutta virhe ei ole oikestaan lainkaan relevantti,kuka oikeasti maalaisi tuon paremmin?
Eihän tietyn maan värivalintoihin voi vaikuttaa,mutta joku oranssinkeltainen raita olisi tehtyt lisäsäväyksen ja sekin on vain makuasia..
Tuosta olisi suurin idolini Jim Corbettkin ollut ylpeä,jos ette tiedä kuka Hän oli niin jälkipolveni sanoin kvg..:-D,tosin pilke silmäkulmassa kuitenkin.
Tässä meillä on viikon mallari säännöllisesti jatkossa,veikkaan…
Mikko
Toinen versio suomalaisittain lienee evn..:-D,mutta kaunis on tiikerisi!M
m t järvinen kirjoitti:
Tuosta olisi suurin idolini Jim Corbettkin ollut ylpeä,jos ette tiedä kuka Hän oli niin jälkipolveni sanoin kvg..:-D,tosin pilke silmäkulmassa kuitenkin.
Moi Mikko
Täytyi kurkistaa ihan v… googlesta :) Toi äijähän ollut varsinainen monitaituri ja tiikerinmetsästäjä.
Kiitos kannustavasta palautteesta. Olen aivan äimän käkenä ja vielä ilman etanolia. Eli olenko kenties onnistunut löytämään neulan risukasasta?
Jimin kuudesta kirjasta on suomennettu 2 ja kirjastoauto 1976 toi ne ala-asteen pihalleni,onneksi.
4 muuta olen lukenut n 10 kertaa kuten alkuperäiset 2 samoin!alkuperäistellä originaalikielellä..
Joka kerta kunnioitukseni häntä kohtaan vain lisääntyi!
Ja pohjois-Intiassa hän on jumala,ihmisrakkautensa vuoksi ilman colonialismin taakkaa…hänelle on perustettu post hum
Kans puisto ja uusi tiikerilaji burmasta nimettiin tigris corbbettiksi..
Syntyi 1875 ja kuoli 1957..
Ja muistuttaa kovasti Helmut Lipfertiä,joka ei koskaan muihin eroten kieltänyt pelkäävänsä tai kaunistellut asioita…jos joku vielä ihmettelee tämän avautumisen jälkeen addiktiotani oikeaan historiaan,niin parempaa selitystä ei ole
Mikko
Ja Jim ampui vain ihmisssyöjiä..
1909 Chambavatin elukalla oli yli 600 uhria 8 v aikana…
Hattu pois Jimille,joka teki kaiken päivätyönsä lomilla…
Off topic,sori Kari.
Falkonisi rulettaa,
Mikko
Moi Mikko

No, problemo, kiitos tietopaketistasi.
By the way, mun tigrufalcon ei kaikkien mielestä kyllä ruleta, mikäli joidenkin arvostelijoiden tähtimäärään on uskominen… ja onhan se :)
t: Kartsa
Usko mua,kysymys on enemmänkin kateudesta!
Isoimmin arvostelijoilla ei ole yhtään kuvaa omista malleistaan..
Kertonee kaiken?
Ja unohda tähdet…
Niin…emme toisetkaan tähtösiin tuijota,kommentit ovat enempi tervetulleita.Toiset ovat harrastelioita,toiset tähtien tekijöitä ja sitten on näitä pistepirkkoja…mitä väliä,jatketaan mallailua.
Juu, onhan tämä nyt hieno. Pidän kovasti! Kertakaikkiaan hienoa työtä tuo tiikeriraitojen maalaustyö. Erittäin persoonallinen ja sopiva lookki muutenkin hyvänmuotoiseen F-16:sta. Pommit ja ohjuksetkin sopii väriteemaan. Laskutelineiden luulut olisin ehkä maalannut, ellei sitten kuulukin olla valkoiset, tai sitten kuva vähän hämää? Mutta mitäs tätä nipottamaan, oikein namu!
Mika Louhiaho kirjoitti:
Laskutelineiden luulut olisin ehkä maalannut, ellei sitten kuulukin olla valkoiset, tai sitten kuva vähän hämää? Mutta mitäs tätä nipottamaan, oikein namu!
Moi Mika
Kiitos palautteesta. Tein hieman tutkimustyötä ennen mallin rakentamista :)
Laskutelineiden luukut ovat todellakin sisäpuolelta valkoiset www.jetwashaviationphotos.com/Pages/NATOTigerMeet2009.aspx
t: Kartsa