Pienoismallit.net

Nissan Fairlady 240Z

Valmistui toinen osa Hasegawan historic-sarjaa. Tällä kertaa Nissanin/Datsunin ykköskoppainen tulileidi. Kyseessä siis curbside. Sarja oli simppeli rakennettava eikä mainittavia virheitä ollut. Kori on maalattu sprayllä ja oikeastaan ainoa osa-alue joka ei todellakaan mennyt kuten oppikirjassa. Korissa on/ollut kaiken kaikkiaan 26 kerrosta maalia sekä satiinilakka. En ole varma millainen pinta satiinista pitäisi tulla, mutta jos heitän villin veikkauksen, niin ei ainakaan tällainen. Ei se silti omaan silmään lopulta huonolta näytä. Koko muu malli maalattu siveltimellä ja emaleilla. Vain uusi käsijarru piti tehdä rikkoutuneen tilalle, muuten laatikosta kasattu. Irtolevikkeet ja takaspoileri jäi laittamatta, tuli mielestäni liikaa "bling"-näköä. Myös etuvalojen suojakuvut jäi laittamatta, lopputuloksen muistuttaessa enemmän 240Z:aa kuin ZG:tä. Ensimmäistä kertaa tuli myös käytettyä BMF:ää alumiinifolion ja erikeeperin sijaan. Enkä enää yhtään ihmettele miksi kaikki sitä kilvan ylistää…

Ja toki piti perinteitä kunnioittaa ja unohtaa ottaa valmiista sisustasta kuva ennen niputusta.

Kommentit

sisustan väritys on ihailtavan tarkkaa. Korimaalausjälki on tarkkaa. 4 tähteä
Kiitos. Yritys on ollut tehdä mahdollisimman tarkkaa työtä vaikka en olekaan käyttänyt sarjan ulkopuolisia osia. Huolellisella työllä tuntuu kuitenkin saavan viimeistellyn olemuksen melko detaljittomastakin mallista.
Hyvältähän tuo näyttää, tosiaan hyvin olet detaljoinut mallia, vaikka siihen ei ole mitään suurempaa lisättykään. Siisti maalaus, foilaus ja nuo kaikki mallimerkinnät yms näyttää erittäin hyviltä. Oliko noi takaluukun kannen tekstit muuten niitä Dry Transfer-siirtokuvia (Vai miksi niitä nyt taas kutsuttiinkaan) vai foilasitko nekin?
Kyljissä, konepellillä, takaluukussa ja c-pilarissa olevat mallimerkinnät on kaikki metal transferejä, joissa on oma liimapinta ja vain hierotaan valmiiseen maalipintaan. Foilia on ainoastaan ovipahvien koristelistoissa ja ikkunankarmeissa.