Pienoismallit.net

San Francisco Cable Car

Kaapeliratikka

Yhdysvalloissa San Franciscossa on edelleen tänä päivänä käytössä historiallinen raitiovaunujärjestelmä, joka otettiin käyttöön vuonna 1878.
Nämä vaunut eivät toimi sähköllä samalla tavalla kuin perinteiset "ratikat" esim. Helsingissä, vaan ne kulkevat kiskojen väliin asennetun kaapelin vetäminä. Ratikka siis ei itse vedä itseään mihinkään, vaan kiskojen väliin upotettu kaapeli vetää ratikkaa eteenpäin - ratikan pohjassa on eräänlainen teräksinen "koura" joka nappaa tiukan otteen liikkuvasta kaapelista. Melkoinen systeemi. Nykyisin näitä vaunuja liikennöidään San Franciscossa vain kolmella kaupungin keskustan reitillä. Turistit toki tykkäävät tästä perinteisestä, hitaasta kyydistä tuossa upeassa kaupungissa, jossa kaapelivetoiselle ratikalle riittää jyrkkiä mäkiä noustavaksi.

Tässä linkissä enemmän tietoa San Franciscon ainutlaatuisesta kaapeliratikkasysteemistä:
en.wikipedia.org/wiki/San_Francisco_cable_car_system

Tämä Lindbergin mallisarja on käsittääkseni alun perin Hawk-nimisen firman valmistama sarja 1970-luvun alkupuolelta. Kauttaaltaan valkoiset muoviosat olivat säilyneet hyvin laatikossaan. Osissa oli todella paljon ylimääräistä muovipursetta poistettavaksi - myös ejektorin jälkiä löytyi lähes jokaisesta osasta.

Sarjassa oli 87 osaa - tosin läpinäkyviä osia ei mukana ollut ollenkaan, joten vaunun ikkunoiden lasit jouduin tekemään itse - rakensin nuo ikkunat käyttämällä piirtoheitinkalvoa. Noh, tällä tavalla ikkunalaseista sai ainakin tarpeeksi ohuet.

Maalauksen tein perinteisesti Humbrolin emalimaaleilla/lakoilla - siveltimiä käyttäen.

On muuten hauskaa rakentaa ja maalata välillä ihan jotakin muutakin, kuin vain ihmisten tappamiseen suunniteltuja teknisiä vempaimia.

Kommentit

KimmoR 10.1.2014 17:57 Vastaa lainauksella
Hienoa vaihtelua sivuston tavanomaisimpien mallien joukkoon.
Olet sä Raimo uskomattoman ahkera ja monipuolinen epeli ja täysin positiivisessa mielessä…!
Nätti ratikka jolla itsekin taisin matkustaa 90- luvulla..ainakin värit oli samat mutta ite vaunu oli n 48 kertaa isompi..;-)
Hieno peli ja monilahjakas tekijä,
Mikko
Erikoinen valinta,ainakin pieni diorama olisi poikaa.
Olet saanut lindbergin lelumuovi mallista asiallisen vaijeri ratikan.
Ainostaan miksi nuo muoviukkelit seisoo kun on penkiäkin vaunussa,siis nuo figut kuvista päätellen ei ole kaunimmasta ja paremmasta päästä.
Ovatko nuo lindbergin omat figut?
Olisi ollut ehkä parempi sijoitaa muutama figu istumaan ?
Joku nousemaan tai poistumaan vaunusta?
Penkillä joku lukisi sanomalehteä?
Nyt ne on piilossa tuolla?
Olisko ollut parempi vaitaa nuo figut ,johonkin muuhun 1/48 sarjaan?
Myös ehkä ennemmän vanhennusta ja säistystä kaipaisi,onhan se meri ilmastossa oleva vaunu?
Nämä ovat omia makuasioita vain.
eerik oksanen kirjoitti:
Olisko ollut parempi vaitaa nuo figut ,johonkin muuhun 1/48 sarjaan?
Merde! Enpä huomannut tuossa tekstissä kertoa, että nuo figuurit eivät todellakaan kuulu Lindbergin sarjaan - laitoin niitä tähän mukaan ihan vaan hahmottaakseni tämän vaunun kokoa.
Katsos, siinähän on ratikassa oikein sika osasto erikseen ja sitten vielä ykkös luokka =D suomalaisessa ratikassahan se on ratkaistu vähän samalla tavalla, etu osassa äkäiset mummot ja taka osassa alleen laskevat denat… Meillä ei vain ole taka osassa riittävää tuuletusta, on ne jenkit fiksua väkeä =D

Erittäin positiivinen ilmestys ainaisten autojen ja sotakoneiden sekaan.
eerik oksanen kirjoitti:
Ainostaan miksi nuo muoviukkelit seisoo kun on penkiäkin vaunussa,siis nuo figut kuvista päätellen ei ole kaunimmasta ja paremmasta päästä.
Jospa figuilla on peräpukkamat eikä kestä istua? Tai sitten vaunu on päättärillä ja ovat just nousseet seisomaan ulos mennäkseen? Ei kai joka mallista pidä väkisin keksiä jotain negatiivista sanottavaa. Hieno malli harvinaisesta aiheesta.
Tally-ho 10.1.2014 23:22 Vastaa lainauksella
Terve Raimo,

Nostan hattua sun monipuolisuudellesi ja tuottelijaisuudellesi! Meikäläisen nysvätessä yhtä mallia, olet sillä aikaa jo ehtinyt esitellä useampia valmiita malleja!

On todella mukava tehdä välillä jotain siviilipuolenkin vehkeitä, ja tuo hienosti mallaamasi Friscon cable car on meikäläiselle todella nostalginen kokemus. Olin nimittäin tuollaisen kyydissä v. 1988 ja Alcartrazin ohella jäi ratikkamatkasta mieleen yksi naismatkustaja, jolla oli niin suuri ahteri, että se vei lainkaan valehtelematta kahden vierekkäisen istuimen paikan :-)
Jees Raimo! Taas uusi aluevaltaus ja kiva kertomus San Franciscossa edelleen puurtavista sporista.
Tähän kun olisit laittanut edes vähän kiskoja ja alustaa, niin a´vot.
Mutta hyvä näinkin.
T.T
Jari Kolsi kirjoitti:
Jospa figuilla on peräpukkamat eikä kestä istua? Tai sitten vaunu on päättärillä ja ovat just nousseet seisomaan ulos mennäkseen?
Nuo figuurit ovat kaikki sotilashahmoja - tosin vaunun takasillalla univormussa seisovasta täti-ihmisestä saattaa tulla mieleen esim. vaunun rahastaja. Itse kuvittelin tähän sellaisen tilanteen, että vaunu on ajossa uudella kuskikokelaalla ja hänen takanaan seisoo sitten pari liikennöintiyhtiön edustajaa arvioimassa suorituksia.
Tally-ho kirjoitti:
Terve Raimo,

Meikäläisen nysvätessä yhtä mallia, olet sillä aikaa jo ehtinyt esitellä useampia valmiita malleja!
No jos totta puhutaan, niin tämä ratikka on ollut valmiina jo n. 6-7 vuotta. Nyt vaan puhdistin sen, maalasin katon punaisen osan uudestaan, tein hieman säistämistä - siis vain hieman, koska oikeastikin nämä vaunut Friscossa pidetään "tiptop" kunnossa - ne ovat kuin kauniita ja koristeellisia karkkeja. Vaihdoin myös vaunun kylkiin uudet mainokset.
Timo Rissanen kirjoitti:
Tähän kun olisit laittanut edes vähän kiskoja ja alustaa, niin a´vot.
Sarjassa itse asiassa tulee mukana pätkä kiskoja + jonkinsortin alustanpoikanen. Tuo alusta kiskoineen oli kyllä niin kauhea tekele, että en käyttänyt sitä ollenkaan. Jos joskus laitan tälle alustan, niin teen sen skrätsinä - mittakaavaan sopivaa muovista raitiotiekiskoa löytyy alan kaupoista - esim. Mallikauppa Helsingissä Hämeentiellä.